Sosyal Medya YouTube’da Kararsız Kalanlara Çözüm: Rastgele Video Oynatma Geliyor

YouTube’da Kararsız Kalanlara Çözüm: Rastgele Video Oynatma Geliyor

YouTube, en popüler video içerik platformu olmaya devam ediyor. Bununla birlikte platformda video izlerken kararsız kalıyorsanız mükemmel bir özellik geliyor. 07-11-2023

YouTube, en popüler video içerik platformu olmaya devam ediyor. Bununla birlikte platformda video izlerken kararsız kalıyorsanız mükemmel bir özellik geliyor. Hangi videoyu izlesem diye düşünmenize gerek kalmayacak. İşte detaylar...

 

YouTube platformu, milyonlarca video içeriği ile birlikte her ülkeden insanı kapsayarak geniş bir kitleye hitap ediyor. Bununla birlikte ne izleyeceğine karar veremeyenlerin işini kolaylaştırmak için yeni bir özellik de geliştirdi. Bu yeni özellik, uygulamada gezinirken ne izleyeceğini seçmeyenlere yardımcı olacak. Sadece bir tuşla rastgele videolar oynatılacak. YouTube algoritması ise bu konuda büyük bir rol oynuyor. İddialara göre yeni önerilen içerikler, öncesinde izlenen videoları, beğenileri ve abonelikler dikkate alınarak karşınıza çıkacak.

 

Bilindiği üzere YouTube, daha öncesinde kullanıcılara ‘’Ne izleyeceğinize karar veremiyor musunuz?’’ bildirimi göndermişti. Bu bildirimin ardından ‘’Rastgele video oynat’’ butonu çıkarma kararı verdi. Bu özelliğin çok kullanışlı olduğu söylenebilir. Çünkü benzer özellik, popüler film dizi platformu olan Netflix’e gelmişti. Bu özellik sonrasında Netflix’te geçirilen vaktin oldukça arttığı biliniyor.

 

YouTube Rastgele Video Özelliği Nasıl Kullanılacak?

YouTube rastgele video özelliği için ilk bilgiler Shorts videoları kısmından geldi. Bazı kullanıcılar ‘’Bir şeyler oynat’’ tuşuna dokunduğu zaman rastgele Shorts videolarının ekrana geldiğini gördüler. YouTube, kullanıcıların ilgisini çekebilecek türde içerik önermek için geçmiş verilerinizi göz önüne alabilir.

Google’ın açıklamalarına göre YouTube’a gelen bu özellik, izlenecek bir sonraki videoya karar vermeyi kolaylaştıracak. İzlenen videolar bittikten sonra otomatik olarak rastgele bir video açılacak ve kullanıcılar ilgi alanlarına benzer olan bu videoyu izleyebilecek. Böylece yeni içerik araştırma ihtiyacı kalmayacak.

YouTube’da milyonlarca video yer alıyor. Fakat birçok kullanıcı bu videoların %1’ine bile ulaşamıyor. YouTube, bu özellikle birlikte kullanıcıların YouTube üzerinde daha kolay ve daha hızlı açılmasını sağlayacak. Aynı zamanda YouTube, yakın zamanda reklam engelleyici yasaklama sürecini dünya çapında genişletti. Reklam engelleyici yasaklama dönemiyle birlikte yeni birçok özellik gelmeye devam edecek gibi görünüyor.

Hem Shorts Hem de Uzun Videolar Önerilecek

YouTube, ne izleyeceğine karar vermeyen kullanıcıları için iki farklı özellik sunuyor. Kullanıcılar, YouTube’da siyah bir oynatma butonu olarak görülen tuşa basarak rastgele Shorts videoları ve diğer video içerikleri görebilecekler. Daha öncesinde iddialara göre bu özelliğin sadece Shorts videolarında kullanılacağı söylenmişti. Fakat güvenilir bir kaynak olan The Verget, bu özelliğin uzun videolarda da kullanılacağını keşfettiğini belirtti. Bu aşamada YouTube’un rastgele video içeriklerini seçerken nasıl bir yol izlediği konusunda net bir bilgi yok. Büyük bir ihtimalle algoritma, daha öncesinde ilgilendiğiniz videoları göz önüne alıyor.

YouTube Rastgele Video Özelliği Ne Zaman Kullanılabilecek?

YouTube’un söz konusu özelliği, bazı Android kullanıcıları tarafından fark edildi. Yani bu özellik henüz çok az kullanıcı tarafından kullanılıyor. Hatta bazı iddialara göre bir kullanıcı, bu butona Mayıs ayında rastlamış. YouTube ekibi ise bu konuda bir açıklama yapmadı. Hatta resmi olarak onaylanmadı. Bu sebeple ne zaman çıkacağı konusunda net bir bilgi yok diyebiliriz. Bununla birlikte YouTube, yeni özelliğin şu anda kimlerde test edildiği ve çıkış tarihi net olarak belirlemedi.

Sonuç olarak YouTube’un geliştirdiği bu özellik, birçok kullanıcının işine yarayabilir. Kişilerin ilgi alanları göz önüne alınarak, otomatik rastgele videoları bulacak olan bir tuş ile kullanıcı deneyimi üst seviyeye çıkacak diyebiliriz. İzleyecek bir şeyler bulamayanlar, YouTube’un rastgele video özelliğini kullanabilir. Böylece zevklere ve ilgi alanlarına göre Shorts ve video içeriklerine kolayca ulaşılabilir.