Sosyal Medya YouTube’a Rakip Oluyor: TikTok Video Süresini Bir Kez Daha Artırıyor!

YouTube’a Rakip Oluyor: TikTok Video Süresini Bir Kez Daha Artırıyor!

TikTok 10 dakika olan video süresini artırmayı planlıyor! Sosyal medya devi TikTok, video süreleri konusunda YouTube gibi ilerlemeye kararlı. İşte detaylar... 25-01-2024

Kısa video formatı ile sosyal medyada devrim yaratan TikTok, son zamanlarda mevcut formatından uzaklaşmaya başlayarak uzun videolara yönelmeye başladı. İlk olarak 2022 senesinde getirilen özellikle, videoların süresi 10 dakikaya kadar uzadı. Ardından Mart 2023 yılında, ücret karşılığında izlenebilen 20 dakikalık video özelliği aktif edildi. Şimdi ise TikTok’un video süresini daha fazla uzatmayı planladığı ortaya çıktı. Bu yenilik, sosyal medya platformlarıyla alakalı paylaşım yapan Matt Navarra tarafından anlaşıldı.

 

TikTok, kısa video paylaşımlarıyla öne çıkan bir platform olarak biliniyordu. Son senelerde gerçekleştirilen değişikliklerle beraber bu algıda çok önemli değişiklikler yapılmaya başladı. TikTok’un temel özelliği olan kısa video içeriklerinden, kullanıcıların dizi içeriği izleyebilmelerine olanak tanıyarak platform çekiciliği artırıldı. Ancak zaman içerisinde yapılan güncellemelerle bu durum devamlı olarak değişiyor.

 

TikTok Video Sürelerini 30 Dakikaya Çıkaracak!

TikTok’un diğer sosyal medya platformuna göre özgün bir konsepti olması, yaratıcı ve kısa videoların paylaşımını teşvik ediyor. Fakat yeni güncelleme ile beraber artık tüm kullanıcılar 30 dakikaya kadar video çekip paylaşabilecek. TikTok özelliği, daha uzun formatta içerik üretimi isteyen içerik oluşturucular için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bunun dışında Matt Navarra’nın iddialarına göre video süresinin 30 dakika yani yarım saate çıkılabildiği platformda görülüyor. Yani TikTok, kısa video formatına ek olarak direkt YouTube benzeri bir platforma dönüşüyor.

 

TikTok Video Süresini Ne Zaman Uzatacak?

TikTok’a birçok yeni içeriğin eklenmesini sağlayan bu özellik, YouTube platformuna daha fazla benzemeye devam ediyor. Kullanıcılar hem kısa video formatında hem de uzun videolarla daha fazla paylaşım yapabilecek ve uygulamada geçirilen süre artacak. Yani özellikle uzun video formatında YouTube ile yarışacak diyebiliriz. Henüz test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman çıkacağı ise belli değil. Bazı tahminlere göre özellik önümüzdeki ayda yayınlanabilir.

 

Genel olarak TikTok, genişletilen video süresi ile daha fazla içerik üreticisini kendi platformuna çekebilir. İçerik üreticileri, YouTube’da ki gibi uzun videolar yayınlamak için TikTok platformunu da tercih edebilir. Üstelik 25 ila 30 dakikalık kısa süreli bölümlerden oluşan diziler de platformda görülebilir. Tabii tüm bu değişikliklerin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.