Telefon Yenilenmiş Telefonlar İkinci El Telefonlarla Kesinlikle Aynı Değildir

Yenilenmiş Telefonlar İkinci El Telefonlarla Kesinlikle Aynı Değildir

Yenilenmiş telefonlar ciddi testlerden geçerek titiz bir onarım görür. Sıfır telefon ayarında alıcıya ulaşımı sağlanır. 09-05-2022

İkinci el telefonlar ve yenilenmiş telefonlar genelde birbirleriyle karşılaştırılır. Yenilenmiş telefon kullanıcıları bu kıyaslamanın doğru bir kıyaslama olmadığını bilse de bilmeyenlerin şüphelerini ortadan kaldırma adına bu konuyu irdelemekte fayda vardır. 

 

1- Onarım durumu 

İkinci el telefonlar çoğunlukla herhangi bir onarım işlemi görmeden alıcıya ulaşır. İlk etapta fark edilmeyen bir sorun daha sonra gün yüzüne çıkabilir.

Yenilenmiş telefonlar ise ciddi testlerden geçerek titiz bir onarım görür. Sıfır telefon ayarında alıcıya ulaşımı sağlanır.

 

2- Verilerin durumu 

İkinci el telefonlarda önceki kullanıcıya ait veriler kalıcı olarak silinmezler. Bu durum ise telefonun eski kullanıcısını ve yeni kullanıcısını zor durumda bırakabilir.

Yenilenmiş telefonlarda ise cihazın içindeki veriler kalıcı olarak silinir. Eski kullanıcı ile yeni kullanıcı arasında herhangi bir problem meydana gelmez.

 

3- Güvenlik durumu 

İkinci el telefon kullananların özellikle dikkat etmesi gereken durumdur. Önceki kullanıcıların yapmış olduğu yasa dışı faaliyetlerden dolayı yeni kullanıcıların başı ağrıyabilir. Bu konuyla alakalı daha önce yaşanmış davalar mevcuttur. Durup dururken mahkemelerle uğraşabilir hatta ceza alabilirsiniz. 

 

Yenilenmiş telefonlar ise tamamen sıfırlandığı için böyle bir durum yaşamanız mümkün değildir. Kendinizi güvende hissedebilir ve telefonunuzun üretildiği andan itibaren ilk kullanıcısı gibi hissedebilirsiniz.

 

4- Garanti durumu 

İkinci el telefonlara çoğu zaman garanti verilmez. Verilse bile bazı sorunlar garanti kapsamının dışında gibi gösterilerek kullanıcısını mağdur edebilir. 

Yenilenmiş telefonlarda ise kesinlikle kullanıcıya telefonun garantisi verilmelidir. Yaşanması muhtemel olan tüm sorunların çözümü telefonu aldığınız firma tarafından sağlanmalıdır. 

 

5- Fiyat durumu 

İkinci el telefon satan firmalar genellikle telefonları değerinden daha ucuz bir fiyata satın alır. Bunun en önemli nedeni kullanıcının elinde bulundurduğu telefonu hızlı bir şekilde nakite çevirme isteğidir. Aynı şekilde firma da telefonun kontrollerini tam olarak yapmayarak hızlı bir şekilde elinden çıkarır. 

 

Yenilenmiş telefon satan firmalar ise kullanıcının satmak istediği telefona değerinde bir fiyat öder. Bütün kontrollerin gerçekleşmesi için ödemeyi birkaç gün içinde yapar. Telefonu tamamen yenileyip satış işlemini gerçekleştirir. İkinci el telefonlara göre biraz daha yüksek bir fiyata satabilir. Ancak burada dikkat etmemiz gereken şey telefonun sıfır ayarına getirilmesidir.

 

Bütün bu durumlar sonrasında yenilenmiş telefonların ikinci el telefonlarla değil de sıfır olarak satılan telefonlarla kıyas yapılması kullanıcıların daha sağlıklı bir analiz yapmasını sağlar.

 

Önceki yazımızı https://easycep.com/blog/cepte-tasarruf-icin-yenilenmis-telefon-1 linkinden okuyabilirsiniz.