Telefon Yenilenmiş Telefon ile Sürdürülebilir Yaşama Katkıda Bulunun

Yenilenmiş Telefon ile Sürdürülebilir Yaşama Katkıda Bulunun

Yenilenmiş telefon ile sürdürülebilir yaşama katkıda bulunabilirsiniz. Kullanılmayan cihazların çekmecede beklemesi yerine değerlendirilmesi, sürdürülebilirlik açısından ümit veriyor.  30-06-2022

Tüketici elektroniği dendiğinde akla gelen ilk cihazlardan biri mobil telefonlar. Dünyanın lider teknoloji üreticileri, her sene yeni akıllı telefon modellerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Elbette tuşlu telefon seçenekleri de hala üretiliyor. Yeni nesil teknolojilerle donatılan telefonların özellikleri ve getirdikleri yenilikler ise tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. 

Diğer yandan her sene çıkan yeni modeller, kullanışlı özellikler ve daha pek çok unsur, mobil telefon sektöründe muazzam boyutlarda bir tüketime yol açıyor. Bu sırada akıllı telefonların sene boyunca ürettiği emisyon oranı ise dikkatlerden kaçıyor. Mobil telefonların üretimden kullanım aşamasına kadar geçen süreçteki tüm adımlar, büyük bir karbon ayak izi yaratıyor. Bu noktada; “Sürdürülebilir akıllı telefonlar mümkün mü?” sorusu akla geliyor. Yenilenmiş telefonlar, telefonları sürdürülebilir kılmak için atılmış yenilikçi ve önemli bir adım olarak görülüyor. Bu yazımızda yenilenmiş telefonlar hakkında merak edilen soruları yanıtlıyoruz. 

Akıllı Telefonların Çevreye Etkisi

Çevre sorunlarının artması ve yaşanan çevresel felaketler, sürdürülebilir bir gelecek için endişe yaratıyor. Kaynakların sınırsız olmadığını hatırlayarak atılan her adım, insanları daha iyi bir geleceğe yakınlaştırıyor. Teknolojik gelişmeler ve büyüyen endüstriyel faaliyetler, her ne kadar insanların hayatlarını kolaylaştırsa da çevre açısından birçok sorunu beraberinde getiriyor. Örneğin başlı başına akıllı telefonların neden olduğu karbon salınımı, her geçen yıl hızlı bir ivme ile artıyor. 

Akıllı telefon üretmek, emisyon yüklü bir süreçtir. Bir telefon üretilirken ne kadar oranda geri dönüştürülmüş malzeme kullanıldığı, üretim tesisinin enerji açısından ne kadar verimli olduğu, tüm üretim aşamalarının yenilenebilir enerji ile sağlanıp sağlanmadığı gibi etkenler karbon emisyon oranına etki eder. Akıllı telefonların ve diğer elektronik cihazların neden olduğu karbon salınımını en aza indirmenin tek yolu, çok daha fazla yenilenmiş cihaz kullanmaktır. 

Akıllı telefonların neden olduğu karbon salınımı, farklı faktörlere bağlı olarak değişiyor. Bu faktörlerden birkaçını sizin için seçtik; 

  • Mobil Telefonda Kullanılan Ham Madde

Elektrikli cihazlar için gerekli olan elektronik madenciliği, hem çevreyi hem de insan hayatını tehlikeye atıyor. Karbon oranı yoğun olan bu madencilik ile nadir toprak elementleri elde ediliyor. Bu madenciliğin mümkün olduğunca azaltılması ve geri dönüştürülebilen ürünlerin tercih edilmesi, mobil telefonların sürdürülebilir olması için gereken en temel unsurlar arasında yer alıyor. 

  • Telefon Parçalarının Sürdürülebilir Olması

Mobil telefonlar, pek çok farklı parçadan oluşuyor. Bu parçaların bozulması halinde, kolaylıkla değiştirilebilir olması sürdürülebilirlik açısından avantaj sağlıyor. Telefon bozulduğunda çöp olmamalı. Tamir edilebilen telefonlar, daha uzun süreli kullanıma imkan veriyor. Yenilenmiş telefonlar bu noktada, tamir edilebilir telefonların ulaştığı en pozitif sonuç olarak karşımıza çıkıyor. 

  • Üretim Aşamasında Kullanılan Enerji

Mobil telefonların parçalarının üretimi aşamasında büyük miktarda enerji tüketimi gerçekleşiyor. Üretim aşamalarında yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi, karbon ayak izinin küçülmesi için atılabilecek en olumlu adımlardan biri. 

Mobil Telefonlar Sürdürülebilir Olabilir mi?

Akıllı telefon üreten markaların artması, rekabetin de tırmanmasına neden oldu. Daha yeni, daha özellikli ve daha gelişmiş telefon modelleri ise gerçekten etkileyici. Diğer yandan günümüzde bir cep telefonu ortalama olarak 2 yıl kullanılıyor. Halbuki, akıllı bir telefonun iki sene kullanılması ile 3 yıl kullanılması arasında dahi karbon ayak izini etkileyen önemli bir fark bulunuyor. Mevcut telefonların daha uzun süre kullanılması ile emisyon oranında önemli bir fark yaratılacağı düşünülüyor. Beklenti ve ihtiyaçlar çerçevesinde yeni telefon modelleri tercih ediliyor. Ancak bu tercihler, geleceğin sürdürülebilirliğini doğrudan etkiliyor. 

Bazı yeni nesil telefon modellerinin, çevreci olduğunu da söyleyebiliriz. Dolayısı ile telefon seçimi yaparken, bu modelleri de değerlendirmek önemli. Ancak bunun yanı sıra son dönemde oldukça popüler olan yenilenmiş telefonlar öne çıkıyor. Türkiye’nin en büyük yenilenmiş ürün marketi olan EasyCep ile sürdürülebilir yaşama katkıda bulunabilirsiniz. EasyCep ikinci el telefonlar; uzman kişiler tarafından onarılarak, sıfır ayarına getiriliyor. Mobil telefonların sürdürülebilir olması için halihazırda uygulanan bu yöntem, her geçen gün daha çok kişinin ilgisini çekiyor. Mobil telefonları sürdürülebilir kılan uygulamalardan biri olan yenilenmiş telefonlar nedir, daha yakından bakalım!

Yenilenmiş Telefon Nedir?

Birçok kullanıcı, zaman içinde birbirinden farklı nedenlerle telefonunu değiştirmek istiyor. Bu değişim sırasında, kullanım dışında kalan telefonların yeniden değerlendirilmesi ile yenilenmiş telefonlar ortaya çıkıyor. Yenilenmiş telefonlar; telefonun yazılım, donanım ve görsel olarak sıfır telefona en yakın hale getirilmesiyle elde ediliyor. Yenilenmiş ikinci el telefonlar, pek çok kişiye cazip geliyor. Oldukça pahalı olan yeni telefon modellerine alternatif olan yenilenmiş telefonlar; mevcut telefonundan daha iyi modeli, uygun fiyata almak isteyen kişilerin favorisi durumunda. 

Ticaret Bakanlığı tarafından onaylı merkezlerde onarılan ikinci el telefonlar, faturaları ile sunuluyor. Bu sayede güvenli şekilde ikinci el telefon almak mümkün oluyor. EasyCep; yenilenmiş telefonlar için 12 ay boyunca garanti veriyor. EasyCep güvencesi ile yenilenmiş garantili yenilenmiş telefonlar, telefonunun uzun süre kullanılmasına imkan veriyor. Bütün fonksiyonları kusursuz şekilde çalışan yenilenmiş telefonlar kozmetik açıdan 3 ayrı kategoride sunuluyor. Mükemmel, çok iyi ve iyi kategorilerinde yer alan telefonların fotoğrafları, web sitesi üzerinden görülebiliyor. 

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilmesi gereken bazı konular da bulunuyor. Güvenilir alışveriş, bu noktada öne çıkan bir unsur. Faturasız ve garantisiz ikinci el telefonlar, hüsrana neden olabiliyor. İkinci el telefon alırken, güvenilir ve garantili ürünler tercih etmek önemli. EasyCep, kullanıcı memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ve tecrübesi ile yenilenmiş telefon almak isteyenlerin ilk tercih ettiği isim olarak öne çıkıyor. EasyCep güvencesi ile yenilenmiş telefon modellerini değerlendirebilir, hem ihtiyaçlarınıza hem de bütçenize uygun bir model tercih edebilirsiniz. 

İkinci El Telefonlara İlgi Artıyor

Sürdürülebilirlik konusunda tüm dünyada gün geçtikçe artan bir farkındalık söz konusu. Günümüz ve geleceğimiz için atılan her sürdürülebilir adımın faydası var. Dolayısı ile büyük ya da küçük demeden çaba sarf edilmesi, oldukça kıymetli. Geri dönüşümün desteklenmesi de çevre için önemli faktörlerin başında geliyor. Yenilenmiş telefonlar diğer bir adı ile refurbished telefonlar, tam olarak geri dönüşüme uygun telefon sınıfına girmese de amaca katkı sağladığı net şekilde görünüyor.

Geri dönüşüm, yeniden değerlendirme ve daha uzun süre kullanma gibi başlıklar artık hayatın daha çok alanında uygulanıyor. İkinci el telefon tercih ederek de hem kendi bütçenize hem de çevreye katkı sağlayabilirsiniz. Yenilenmiş telefonlar ile bir yandan son teknolojik özelliklerle donatılan telefonları kullanabilir, bir yandan da karbon ayak izinizi küçültebilirsiniz. İkinci el telefonların yanı sıra birçok yenilenmiş elektronik cihaz da rağbet görüyor. 

Yenilenmiş Telefonlar ile Sürdürülebilir Dünyaya Katkı Sağlayın!

Öyle ise sürekli olarak sıfır telefon üretmenin insanlık için faturası çok ağır. Dünya genelinde kullanıcıların eski elektronik cihazları çekmecede bekletmek ya da çöpe atmak yerine lisanslı yenileme sistemine dahil etmesi, sürdürülebilir açısından çok önemli. 

EasyCep ikinci el telefon modelleri ile tüketim dünyasının hızına dur demek mümkün! İkinci el telefonlar, kaliteli materyal kullanımı ve alanında uzman kişilerin incelemesi ile sıfır telefonlardan farklsız hale geliyor. Bu durumda sıfır telefona misli ile para vermek, pek çok kişi tarafından tercih edilmiyor. Günümüz dünyasının tüketim odaklı kurgusuna direnmek güç olsa da gün içinde verilecek doğru kararlar ve doğru uygulamalar ile daha iyi bir gelecek sağlanabilir. Sürdürülebilir yarınlar için EasyCep, memnuniyet odaklı bir sistem sunuyor. 

EasyCep, Türkiye’nin en büyük yenilenmiş elektronik ürün merkezi. 2022 yılında 3000 metrekare kapalı alanda 350 kişilik yeni teknisyen kadrosu ile çalışmaya başladı. Son kullanıcıdan aldığı elektronik cihazları lisanslı yenileme merkezinde yenileyen EasyCep, 12 ay garanti ve 14 gün koşulsuz iade güvencesi ile yeni sahiplerine sunuyor. EasyCep ile taksitlendirme seçeneklerini değerlendirebilir, hızlı kargo konforunu deneyimleyebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte sizde dilerseniz eski telefonunu EasyCep üzerinden satabilir, Yenilenmiş telefon ile sürdürülebilir yaşama katkıda bulunabilirsiniz. sürdürülebilir yaşama destek olabilirsiniz. Bozulduğu için kullanılmayan elektronik cihazların çekmecede beklemesi ya da çöpe gitmesi yerine değerlendirilmesi, sürdürülebilirlik açısından ümit veriyor. 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/anneler-gunu-hediyesi-telefon-ve-kucuk-ev-aletleri-110 linkinden ulaşabilirsiniz.