Teknoloji Yenilenmiş iPod’lar 16 Yılın Ardından Büyük İlgi Gördü ve Satış Rekoru Kırdı!

Yenilenmiş iPod’lar 16 Yılın Ardından Büyük İlgi Gördü ve Satış Rekoru Kırdı!

16 yılın ardından iPod modelleri yenilendi. Tekrardan piyasaya sürüldü ve hatta orijinalinden daha yüksek fiyata satıldı. Fakat buna rağmen stoklar hızlıca tükendi. 07-11-2023

iPod modelleri ilk olarak 23 Ekim 2001 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Apple’ın müzik çalar modeli olarak adlandırılan bu ürünler, diğer müzik çalarlara göre daha farklı bir perspektif sunuyordu. Ancak zaman içerisinde gelişerek müzik çalar olmanın ötesine geçti. Son iPod Touch, 7. Nesil olarak 2019 senesinde tanıtıldı. Fakat bu dönemde iPhone 11 ile piyasada daha az popüler hale geldi. Hatta kullanıcılar iPod yerine iPhone cihazlarına yöneldi çünkü iPod’lar eskisine göre işlevselliğini kaybetmişti.

 

Apple, yenilediği iPod modelleri ile bambaşka bir yaklaşım sergiledi. Üstelik yeni iPod modelleri satış rekoru kırarak hızlıca tükendi. Bu duruma baktığımız zaman, tüketicilerin oldukça dikkatini çekmiş durumda diyebiliriz.

 

Yenilenen iPod Özellikleri Neler?

Tüketiciler yeni çıkan iPod modellerinin modası geçmiş olacağını düşünse de yenilenen modeller tam tersi bir yaklaşıma sahip oldu. Yeni iPod 5 modelleri yenilenerek 128 GB flaş depolaması ve yeni bir pil ile karşımıza çıkıyor. Üstelik bu ürünleri satın alan tüketicilere hediye olarak orijinal Apple kulaklığı ve senkronizasyon kutusu hediye edildi.

 

Bilindiği üzere teknoloji devi Apple, 2019 senesinde iPod üretimini tamamen durdurmuştu. Ondan öncesinde tam olarak 21 sene boyunca üretimi sürdürdü. Eski modellerde 1000 adet şarkı yükleniyordu. Ancak günümüzde Apple’ın müzik hizmeti olan Apple Music’te 90 milyondan fazla şarkı bulunuyor. Bu sebeple yenilenen iPod ürünlerine ek olarak hafıza eklendi ve pili geliştirildi.

 

Yenilenen iPod Modellerinin Tasarımı Nasıl Oldu?

Apple, geçmiş dönemlerde iPod Touch için yeni bir tasarım geliştirmişti. Ancak iddialara göre yenilenen iPod tasarımı konusunda net bir bilgi yok. Bilindiği üzere eski Apple iPod Touch ürünleri, dokunmatik ekrana sahipti. Hatta telefon görünümüne ulaştı ve ana işlevini kaybetti. 16 senelik yenilenen iPod modellerinin tasarımı ise bildiğimiz tuşlu olan modellerden olabilir. Renk seçenekleri konusunda da kesin bir bilgi bulunmuyor.

 

Yenilenen iPod’lar Ne Kadara Satıldı?

Eski dönemde yani 2008 senesinde iPod satışları yaklaşık olarak 55 milyon dolar ile zirveye ulaşmıştı. 2009 senesi sonrasında ise bu cihazlar, Apple’ın en fazla satılan cihazları oldu. Ancak teknolojinin gelişmesi ile iPod’a olan ilgi düştü. Çünkü birkaç nesil sonra iPod Touch modelleri daha zengin özellikler ile piyasaya sürüldü. 2010 senesinde ise ön kamera ve retina ekran özelliği geldi. iPod Touch son ve 7. nesli 2019 senesinde çıktı ve üretim durdu.

 

Eski iPod cihazlarının hala büyük bir ilgi gördüğünü satış miktarından anlayabiliriz. Apple, 2023 senesi ile yenilenmiş iPod modellerini 349 dolardan satışa çıkardı. Bu ürünler 2007 senesinde 249 dolara satılıyordu. Yenilenmiş modeli ile arasında pek bir fiyat farkı yok.

 

Sonuç olarak Apple hem nostalji yapmak hem de kaliteli müzik dinleme deneyimi sunmak için iPod modellerine geçtiğini belirtti. Sunduğu bu hizmet şimdiden milyonlarca tüketicinin ilgisini çekmiş durumda.