Telefon Yeni Nesil İletişim: ChatGPT’ye Ücretsiz Sesli İletişim Özelliği Geliyor!

Yeni Nesil İletişim: ChatGPT’ye Ücretsiz Sesli İletişim Özelliği Geliyor!

OpenAI, ChatGPT’nin erkek ve kadın sesleriyle müşterilerine ücretsiz sesli sohbet hizmeti verecek. İşte detaylar... 22-11-2023

Dünyanın en popüler yapay zekâ uygulaması olan OpenAI, yakın bir zamanda yayınlayacağı sesli sohbet özelliğini duyurdu. Bundan öncesinde OpenAI CEO’su Sam Altman ve kurucu ortaklarından olan Greg Brockman firmadan ayrılmıştı. Fakat bu duruma rağmen hız kesmeden yeni özelliğini duyurdu. Yeni özellikte ChatGPT’yi kullananlar sesli iletişim olanağından ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek. Üstelik bu özellik, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir yapay zekâ uygulaması olarak kullanılabilecek.

 

ChatGPT Sesli İletişim Özelliği Konusunda Ne Dedi?

ChatGPT, bu olaydan birkaç ay öncesinde zaten sesli iletişim özelliği getirmişti. Fakat bu özellikten ChatGPT Plus paketi tercih eden kullanıcılar yararlanıyordu. Kişiler bu özellikle sohbet botu ile sesli iletişimle sorular sorabiliyordu ve yine sesli şekilde yanıt alabiliyordu. Şimdi ise bu özellik ChatGPT’yi ücretsiz şekilde kullanan kişiler için erişime açıldı. Brockman ise OpenAI şirketinden ayrılmadan öncesinde bu konu hakkında yorum yapmıştı. Dediğine göre sesli özellik, ChatGPT deneyimini tamamen değiştirebilir.

 

ChatGPT Beş Farklı Sesle Yanıt Verecek

OpenAI firmasının en başarılı projesi olan ChatGPT, devamlı olarak geliştirilmeye devam ediliyor. Bununla birlikte yeni sesli özelliği yine birçok kişinin işine yarayabilir. Söz konusu bu özellik hem kadın hem de erkek sesleriyle kullanılabilecek. Bilindiği üzere ChatGPT, sesli özelliği sadece ücretli kullanıcılar için sağlıyordu. Ancak yeni güncelleme ile sesli özellik tüm ücretsiz kullanıcılar için kullanılabilir hale gelecek. Kullanıcılar beş farklı ses seçenekleri arasından istediklerini tercih edebilecekler.

 

ChatGPT Sesli Özellik Nasıl Kullanılır?

ChatGPT sesli sohbet özelliği hem Android hem de İOS kullanıcıları için kullanılabilir hale gelecek. Kullanıcılar talep ederse metinleri yazılı şekilde sisteme girebilir ve sesli karşılık alabilir. OpenAI, bunu mümkün kılacak Whisper AI adlı sesli metinleri yazıya dönüştüren uygulamayı yeni aplikasyonuna dahil etmek için anlaşma imzaladı.

 

Uygulamayı sesli şekilde kullanmak isteyenler, kadın veya erkek seslerini tercih edebilecek. Aynı zamanda ChatGPT, 5 uygulamada bu sesleri adlandırmış. Kişiler, Ember, Juniper, Breeze, Sky ve Cove sesleri arasından tercih yapabilir. Bununla beraber kullanıcılar, çocuklarına hikâye anlatması için ChatGPT’den yardım alabilir veya farklı birçok amaç için sesli komut özelliğinden yararlanılabilir.

 

OpenAI eski CEO’su olan Sam Altman, daha öncesinde yaptığı açıklamada yapay zekanın insanlık açısından önemli olduğunu belirtmişti. OpenAI, yeni ChatGPT uygulamasıyla yapay zekâ hizmetlerini hızla geliştirdi.

 

ChatGPT Sesli İletişim Özelliği Yayınlandı

ChatGPT sesli özellik artık tüm ücretsiz kullanıcılar için kullanıma sunuluyor. Bununla beraber ChatGPT, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, söz konusu olan özelliğin nasıl işlediğine dair bir video paylaştı. Videoda ChatGPT’ye bir soru yöneltildi ve uygulama cevabı sesli olarak verdi. OpenAI ise bu videoyu kendi X hesabından paylaştı.

 

Bununla birlikte ChatGPT, birçok farklı özellik üzerinde çalışıyor. OpenAI, daha öncesinde bir blog yazısında görsellerle alakalı yeni özelliğini duyurmuştu. Açıklamaya göre ChatGPT uygulamasında resim, fotoğraf ve çizim gibi çeşitli görseller yüklenebilecek ve ChatGPT bu görselleri yorumlayarak analiz edecek. Ardından kullanıcıların sorusuna cevap verebilecek veya yorum yapabilecek. Fakat OpenAI, henüz bu özelliği bilimsel açıdan geliştirmeye devam ediyor.

 

Genel olarak OpenAI çalışanlarının iddialarına göre bu durum Sam Altman ve Greg Brockman sayesinde gerçekleşti. Fakat ikilinin şirketten ayrılması, ChatGPT için iyi olmadı diyebiliriz. Bununla beraber ChatGPT’nin bu yeni özelliği, uygulama ve kullanıcılar açısından avantajlı olabilir.