Bilgisayar Yeni MacBook Air Tanıtıldı: İşte M3 İşlemcili Modelin Özellikleri ve Türkiye Fiyatı!

Yeni MacBook Air Tanıtıldı: İşte M3 İşlemcili Modelin Özellikleri ve Türkiye Fiyatı!

Apple yeni M3 işlemciye sahip MacBook Air modellerini piyasaya sürdü. 13 ve 15 inç ekran boyutuyla güncellenen M3 işlemcili MacBook Air, birçok yeni özellik sunuyor.. 07-03-2024

Apple yeni M3 işlemciye sahip MacBook Air modellerini piyasaya sürdü. 13 ve 15 inç ekran boyutuyla güncellenen M3 işlemcili MacBook Air, bağlantı, performans gibi birçok konuda yeni özellikler sunuyor. Aynı zamanda Apple, bu cihazın ‘’yapay zekâ için dünyanın en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı’’ olduğunu belirtti. İşte detaylar…

 

Apple, bu hafta ve önümüzdeki haftalarda yeni MacBook modelleri dahil olmak üzere iPad ve diğer ürünleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyordu. İddialar doğru çıktı ve öncelikle M3 işlemcili yepyeni MacBook Air’ları bizlerle buluşturdu. M3 işlemci ile güncellenen yeni MacBook Air modelleri, işlemci iyileştirmeleri sebebiyle daha profesyonel yenilikler sağlıyor. Bunun yanı sıra Apple, M3 işlemcili MacBook Air için, ‘’yapay zekâ için dünyanın en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı’’ açıklamasını yaptı.

 

M3 MacBook Air Yapay Zekâ için En İyi Dizüstü Bilgisayar mı?

Apple, işlemcileri ile mükemmel bir Mac deneyimi sağlıyor. Bu konuda, MacBook Air’in M3 işlemcisinin daha verimli ve aynı zamanda 16 çekirdekli Neural Engine’ye sahip olduğunu belirtiyor. Bunun dışında cihaz içi makine öğrenimini daha fazla güçlendiren GPU ve CPU’daki hızlandırıcıları içeriyor. Apple, bu durumda M3 işlemcili MacBook Air, yapay zekâ için en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı olduğunu belirtiyor.

 

Yeni MacBook Air Modelleri M3 ile Gelişmiş Performans Sağlıyor

Yeni MacBook Air, 13 inç ve 15 inç Liquid Retina ekran tercihleri ile satışa sunuluyor. En fazla tercih edilen Mac modelleri arasında bulunan Air’in yepyeni versiyonunda, halihazırda satılan MacBook Pro modelinde bulunan M3 çipi olacak. Bilindiği üzere M3 işlemciler ilk olarak 2023 Ekim ayında tanıtılmıştı. Yeni güncellenen MacBook Air modelleri ise 8 çekirdekli CPU ile 10 çekirdeğe kadar yükselebilen GPU tercihleriyle piyasaya sürüldü. Bunun dışında 10 çekirdek GPU ise 15 inç modelin tüm versiyonlarında bulunuyor.

 

13 inç ise sadece ucuz MacBook versiyonlarında yok. Bellek kısmında 8/16 GB tercihleri öne çıkıyor. 24 GB’a kadar yükselen yapılandırma seçeneklerini de bu kısma eklemek gerekiyor. Depolama tercihleri ise 2 TB’a kadar yükseliyor.

 

18 Saat Pil Ömrü, 2 Harici Ekran Desteği Gibi Özellikler Geliyor!

Apple’ın yaptığı açıklamalara göre M3’e sahip MacBook Air modelleri, M1’li modellerden %60 kat daha hızlı bir performans sunuyor Yeni nesil güncellenmiş MacBook Air modelleri, ekran kapalıyken bile 5K çözünürlüğe sahip iki harici ekran desteği sağlıyor. Önceki modelde ise Apple, silikon modellerinde sadece tek bir ekran desteği sağlıyordu. Bu anlamda baktığımız zaman birçok kullanıcı için avantajlı bir özellik olabilir. Aynı zamanda yeni harici ekran desteğinin M3’lü MacBook Pro’dan daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

 

Bağlantı kısmında ise önemli birçok yenilik ile karşılaşıyoruz. Bilindiği üzere M3 MacBook Air, Wi-Fi 6E ile çıkışını yaptı. Bir önceki nesilde Wi-Fi 6 bulunuyordu. Wi-Fi 6E ise tüm bunların iki katı indirme olanağı sağlayacak. Üstelik cihazda, sesli ve görüntülü aramalarda daha iyi ses kalitesi, 1080p FaceTime HD kamera, parmak izi azaltan özelliği bulunan gece yarısı renk tercihleri gibi özellikler var.

 

M3’lü MacBook Air Fiyatları

Apple’a göre yeni MacBook Air modelleri, 18 saate kadar pil ömrü sağlıyor. Kablosuz bağlantılarda ise 15 saat internette gezinme olanağı sunuyor. Bunun dışında cihazın, yıldız ışığı, gümüş, gece yarısı ve uzay grisi renk tercihleri ile geldiğini belirtelim. Yeni MacBook Air modellerinin fiyatları ise şu şekildedir:

 

  • 13 inç 8 GB+256 GB: 47.499 TL
  • 13 inç 8 GB+512 GB: 55.499 TL
  • 13 inç 16 GB+512 GB: 63.499 TL
  • 15 inç 8 GB+256 GB: 54.999 TL
  • 15 inç 8 GB+512 GB: 62.999 TL
  • 15 inç 16 GB+512 GB: 70.999 TL

 

Sonuç olarak her iki modelde de 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri mevcuttur. Ancak bunlar için 256 GB versiyon fiyatına ek olarak 16.032 TL fazladan ödemek gerekiyor. Belleği 8 GB’den 24 GB’a çıkarmak için ise ekstra olarak 16.000 TL ödeme yapılmalıdır. Yeni M3 işlemci ile güncellenen MacBook Air modellerinin çıkış tarihi ise 13 Mart olarak belirlendi. Siparişler ise Apple’ın web sitesinden verilebilir. Güncel fiyatlar için markanın resmi web sitesini ziyaret ediniz.