Telefon Yeni İOS 17.1.1 Sürümü, Kullanıcıların Şikayet Ettiği Sorunları Çözecek

Yeni İOS 17.1.1 Sürümü, Kullanıcıların Şikayet Ettiği Sorunları Çözecek

Apple, iPhone için bir adım attı ve İOS 17.1.1 ve iPadOS 17.1.1 sürümlerini hazırladı. Bu güncelleme, iPhone cihazlarında görülen spesifik sorunları çözüme ulaştırabilir. 10-11-2023

Apple, iPhone için bir adım attı ve İOS 17.1.1 ve iPadOS 17.1.1 sürümlerini hazırladı. Bu yeni yazılım güncellemesi, iPhone cihazlarında görülen spesifik sorunları çözüme ulaştırabilir.

 

Teknoloji devi Apple, kısa bir süre öncesinde iPhone 15 serisini piyasaya sürdü. Ardından birçok problem birbiri ardına geldi. Eylül ayında İOS 7 sürümünü kullanıcıların beğenisine sunduktan sonrasında sistemi daha kusursuz hale getirmek için adımlarını attı. Son dönemde can sıkan tüm problemleri ele alarak İOS 17.1.1 güncellemesini kullanıma sundu.

 

Yeni sürüm bazı Wi-Fi sorunlarını çözüyor. Bununla beraber iPhone cihazların gece boyunca durduk yere kapanması ve yeniden başlatılması sorununu çözmesi bekleniyor. iPhone cihazlarında can sıkan bir farklı konu, BMW’lerde kablosuz şarj sisteminde yaşanan bazı aksaklıklardır. Daha bunun gibi birkaç farklı problem daha var. Apple tüm bu sorunları çözmek için İOS 17.1.1 güncellemesini hazırladı. Kullanıcılar İOS 17.1.1 güncellemesiyle tüm bu problemlere karşı bir düzeltme olacağına inanıyorlar.

 

İOS 17.1.1 Güncellemesi Neler Sunacak?

Yeni İOS 17.1.1 sürümü, eski sürümlerle kıyaslandığı zaman çok büyük bir yama değil. Fakat kullanıcı deneyimini artıracak birkaç özellik bulunuyor. Yeni sürümle gelen en önemli özellik, iPhone 15 cihazlarında ve özellikle BMW marka araçlarda kablosuz şarjdan sonrasında Apple Pay ve aynı zamanda diğer NFC özelliklerini kullanılmaması sorununun düzeltilmesi oldu. Bunun dışında bazı yeni gelen düzeltmeler şu şekilde:

 

  • Hava durumunun hatalı gösterim yapması çözülüyor. Bu hata, kilit ekranındayken araç takımında kar yağışının doğru bir şekilde gösterilmemesi olarak tanımlanıyor.
  • Apple Watch ile aşırı pil tüketimine sebep olan sorun çözülüyor.

 

Bilindiği üzere İOS 17.1.1 ve iPadOS 17.1.1 güncellemeleri küçük sürümlerdir. Bu sebeple yeni bir özellik içermiyor. Yeni özellikler için İOS 17.2 sürümünü beklemek gerekiyor. Hatta iddialara göre İOS 17.2 beta aşamasında bekliyor. Bu güncellemeler iPhone cihazlarına birçok yeni özellik getirecek. Bu özellikler arasında yeni Journal uygulaması bulunuyor. Hatta iMessage iletişim anahtarı doğrulamasında yeni bir güvenlik önlemi bulunuyor. Bu güncellemenin ise Aralık ayı ile gelmesi bekleniyor.

 

Hangi iPhone Cihazları Güncelleme Yapabilecek?

Apple, bu güncelleme ile bazı hata düzeltmelerine odaklanıyor. Birçok kişi iPhone 15 cihazlarıyla birlikte gelen İOS 17 güncellemesinde çeşitli sorunlar yaşamıştı. Ardından kullanıcılar yeni sürüm ile bu hataların düzeltilmesini talep ettiler. Teknoloji devi Apple, tüketicilerini çok fazla bekletmeden düzeltme sürümünü yayınladı. Daha öncesinde bir açıklama yapmadan sürpriz bir şekilde güncellemesini sundu. İOS 17.1.1 güncellemesini yapabilecek cihazlar arasında tüm iPhone 15, 14, 13, 12 ve 11 seri telefonları bulunuyor. Aynı zamanda iPhone XS, XS Max, XR ve SE (2.nesil) cihazları da güncelleme yapabilir.

 

Yeni İOS 17.1.1 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

İOS 17.1.1 güncellemesini yapmak, basit birkaç adımdan oluşuyor. Cihazınızı Wi-Fi’ye bağlayın. Ardından şarja takın. Cihazınızın ‘’Ayarlar’’ kısmına giderek ‘’Genel’’ seçin. ‘’Yazılım Güncellemesi’’ bulun ve ‘’İndir ve Yükle’’ seçeneğini seçin. Eğer burada sizlerden şifre istenirse şifreyi girin. Şartları ve koşulları kabul edin. Böylece iPhone cihazınız otomatik olarak kurulumu tamamlayacaktır.

 

Sonuç olarak Apple, bu problemleri çözebilmek adına yeni İOS 17.1.1 sürümünü yayınladı. Eğer sizler de İOS 17.1.1 kullanıyorsanız bu güncellemeyi hızlıca yapmanızı öneririz.