Tablet Yeni Google Pixel 7 Tablet

Yeni Google Pixel 7 Tablet

Google geçtiğimiz yıl yeni bir Pixel Tablet'in 2023’te geleceğini duyurmuştu. Yazımızda sizlere, yeni Google Pixel 7 tabletten bahsedeceğiz. 02-05-2023

Google geçtiğimiz yıl yeni bir Pixel Tablet'in 2023’te geleceğini duyurmuştu. Google'ın kendi Tensor chipset’i tarafından desteklenen Pixel 7 Tablet, önceki tablet çalışmalarından çok daha güçlü olacak gibi görünüyor.

 

Google, Pixel Slate'ten bu yana önemli bir tablete sahip değildi; ki o da Chromebook'ları tabletlerle harmanlamaya çalışan, kendi klavyesiyle birlikte gelen başarısız bir girişim olarak görüldü. Google'ın I/O geliştirici konferansı yaklaşırken Pixel Tablet'in şirketin strateji değişikliğinde nasıl bir merkez hâline gelebileceği ve yapay zekâ gibi popüler konularda nasıl çalışabileceği yakın zamanda açıklanabilir.

 

Bir Home Hub mı?

 Apple'ın önümüzdeki yıl içinde iPad için bir Nest Home Hub planladığı bildiriliyor. Ancak biz onu beklerken Google, Apple’dan erken davranarak ilk hamleyi yaptı. Google Donanım Başkanı Rick Osterloh, tabletten bir “oturma odası cihazı” olarak bahsetti ve Google tabletin en büyük özelliği olarak görüntülü görüşmeleri, ev kontrolleri ve aile erişimini vurguladı.

 

Google'ın Tensor G2 çipi hâlihazırda makine öğrenimi için optimize edilmiş durumda. Yani Google, yaklaşan Pixel telefon ve Pixel Tablet'te, onları iPad’den ayıracak olan yeni yapay zekâ özelliklerini duyurabilir.

 

Apple ise yapay zekâ alanında çok geride kaldı. Apple’ın ünlü sanal asistanı Siri, ChatGPT veya Bard'ın (veya Bing'in) yaptığı çoğu şeyi yapamıyor. 

 

Peki Ya Çocuklar?

Çoğu aile iPad'leri çocuk cihazları olarak görüyor. Google, özellikle Chromebook'lar söz konusu olduğunda, çocuklara yönelik teknoloji konusunda uzun bir geçmişe sahip. Ancak şu anda Google'ın çocuk teknolojisinde nereye gittiğini anlamak zor. Google kendi Chromebook donanımını üretmeyi bıraktı ve Android tabletler, Chromebook'ların yıllar önceki hâline pek de yakın değil. Google Pixel Tablet'i çocuklara yönelik olarak konumlandıracak mı? Fiyatı, işletim sistemi veya yazılımı hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Şu anki işaretler, çocuk dostu bir cihaz olmaya odaklanmaktan ziyade ortak aile kullanımına daha uygun olduğunu gösteriyor.

 

Google Pixel 7 Tabletin Yanında Aksesuarlar Olacak mı?

Pixel Tablet şu ana kadar sadece manyetik hoparlör yuvası ile gösterildi, bu da birleşik cihazların Home Hub olarak konumlandırılmasını açıkça gösteriyor. Peki ya klavyeler veya koruyucu seyahat kılıfları? Apple'ın iPad serisi ve Samsung'un tabletleri, pratik klavye aksesuarlarına daima vurgu yapıyor. Google'ın son Pixel Slate'inde ise bir klavye vardı. Pixel Tablette klavye seçeneğinin olması fazlasıyla mantıklı olurdu, ancak her şey Google dünyasında her zaman mantıklı ilerlemeyebiliyor. Gelişmeleri takip ederek öğreneceğiz. 


Tabletler ile ilgili diğer bir yayına göz atmak içinhttps://easycep.com/blog/dogru-tableti-secmek-icin-oneriler-42 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/iphone-icin-ucretsiz-virus-programlari-161 linkinden ulaşabilirsiniz.