Teknoloji Yeni AirPods Güncellemesi Yayınlandı! İşte Adım Adım Güncelleme Rehberi

Yeni AirPods Güncellemesi Yayınlandı! İşte Adım Adım Güncelleme Rehberi

Teknoloji devi Apple, üçüncü nesil AirPods modelleri için yeni güncelleme yayınladı. Sadece birkaç basit adımda güncellemeyi kontrol edebilirsiniz. 20-12-2023

Teknoloji devi Apple, üçüncü nesil AirPods modelleri için yeni güncelleme yayınladı. Sadece birkaç basit adımda güncellemeyi kontrol edebilirsiniz. Mevcut özellikleri daha iyi hale getiren bu güncelleme birçok yenilik sunuyor.

 

Elektronik ürünlerde yazılımın sürekli güncel olması büyük bir önem taşıyor. Teknoloji devi olan Apple ise hem iPhone hem AirPods modelleri için her ay önemli güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Son güncelleme ise üçüncü nesil kablosuz kulaklıklar için geldi. AirPods 3. nesil son sürümü ile birlikte cihazınızı daha iyi bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

AirPods 3. nesil ürünleri klasik beyaz rengi ile satışa sunulan modellerdir. Bunun dışında tasarım anlamında 2. nesil AirPods ve AirPods Pro modellerinin karışımı olarak üretildi. Diğer AirPods modelleri gibi yine Lightning bağlantı noktası üzerinden şarj oluyor. Aynı zamanda bu cihaz bluetooth 5.0 bağlantısına sahip donanımlı bir cihaz olmayı başarıyor.

 

Genel olarak AirPods Pro modeli ile benzer özellikler sunduğunu belirtebiliriz. Bu ürünün bu kadar kapsamlı özelliklere sahip olması ile birlikte birçok kişinin ilk tercihleri arasında yer almayı başardı. Ancak Apple, tüm AirPods ürünlerinde olduğu gibi AirPods 3.nesil cihazlarında da nadir güncelleme yapıyor.

 

AirPods 3 Güncelleme Aldı!

Apple Eylül ayında tanıttığı 6A300 yazılımından daha yüksek olan 6A317 sürümü sunuyor. Bilindiği üzere AirPods 3 uzun süredir yeni güncelleme almıyor. Bunun dışında AirPods 3 güncellemesi ayrıntılarıyla birlikte gelmedi. Yani yazılıma nelerin dahil olduğu tam olarak belli değil. Bu sebeple AirPods 3 kullanıcılarının yeni güncelleme özelliklerini deneyerek görmesi gerek. Bunun dışında iddialara göre AirPods 3 güncellemesi, bazı hataların çözümünden meydana gelen bir güncelleme olabilir.

 

AirPods Güncelleme Nasıl Yapılır?

Apple, AirPods 3 yazılımının nasıl güncelleneceğine dair talimatlar sunmuyor. Fakat yazılım genel olarak birkaç basit hareketle güncellenebiliyor. Bunun için AirPods cihazı bir İOS cihazına bağlı olmalıdır. Böylece kablosuz şekilde yüklenebilir. Yani güncelleme yapabilmek için AirPods’u kutuya koymak ve ardından kutuyu güç cihazına bağlamak gerekiyor. Ardından AirPods bir Mac veya İOS cihazı ile eşleşmelidir.

 

Aşağıda belirttiğimiz adımları izleyerek AirPods ve AirPods Pro yazılımının güncel olup olmadığına bakabilirsiniz:

 

  • AirPods’u İOS veya Mac cihazına bağlayın.
  • Ardından ‘’Ayarlar’’ uygulamasını açın ve ‘’Genel’’ bölümüne gelin.
  • ‘’Hakkında’’ yazısına dokunun.
  • AirPods’unuza dokunun ve çıkan sayfada Ürün Yazılımı Sürümü’nün yanında yer alan sayıyı kontrol edin.

 

Genel olarak AirPods cihazlarınızı manuel olarak güncelleyemezsiniz. AirPods güncellemesi otomatik şekilde yapılır. Ancak güncelleme olup olmadığı belirttiğiniz adımlarla görebilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmanıza gerek duyulmuyor.

 

Hangi AirPods Modellerine Güncelleme Geldi?

Apple yakın zamanda AirPods Max, AirPods 3, AirPods2 ve AirPods Pro ürünleri için 6A307 beta donanım yazılımını yayınladı. Gelen güncellemeyle birlikte AirPods cihazının daha kararlı bir şekilde çalışması ve aynı zamanda olası hataların çözümü giderildi. Fakat Apple tarafından özellikle AirPods ürünleri için yeni özellik ekleme konusunda herhangi bir hareket bulunmuyor diyebiliriz.

 

Sonuç olarak yeni AirPods 3 güncellemeleri tam olarak beklenen bir adım olmasa da cihazları güncelleme açısından önemli olabilir. Eğer AirPods 3 cihazınız bulunuyorsa hızlı bir şekilde yeni güncellemeden yararlanmanızı öneriyoruz.