Bilgisayar Yapay Zekâ Tuşu Bulunan Microsoft Bilgisayarlar: Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10

Yapay Zekâ Tuşu Bulunan Microsoft Bilgisayarlar: Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10

Microsoft, yapay zekâ tuşu bulunan işletme odaklı Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10’u tanıttı. Cihazların tüketici versiyonları ise 20 Mayıs etkinliğinde tanıtılabilir. İşte detaylar… 22-03-2024

Microsoft, yapay zekâ tuşu bulunan işletme odaklı Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10’u tanıttı. Cihazların tüketici versiyonları ise 20 Mayıs etkinliğinde tanıtılabilir. İşte detaylar…

 

Microsoft, yapay zekâ özellikleri ile donatılan Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10’u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak belirtmek gerekir ki bu cihazlar tüketici değil, işletme odaklı. Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10, Intel’in en yeni Core Ultra işlemcilerini içeriyor. Bu cihazlar, yeni Microsoft’un Copilot tuşunu ve Windows 11’deki bazı yeni yapay zekâ destekli özellikleri hızlandırmak için NPU özelliğini barındırıyor.

 

Surface Laptop 6 ve Surface Pro 10 Neler Vadediyor?

Aslında Surface cihazların ikisi de yeniden tasarlanmadı. Bu sebeple Surface 10 Pro, genel olarak Surface Pro 9’un Intel sürümü ile benzetiliyor. Bununla birlikte Surface Laptop 6 for Business, ekstra bir USB-C Thunderbolt 4 bağlantı noktası ile birlikte isteğe bağlı şekilde akıllı kart okuyucusuna sahip. Ekran çerçevesi ile genel tasarımı, Surface Laptop 5 ile hemen hemen aynı diyebiliriz. Cihazların her ikisi, 9 Nisan’da ticari müşterilerine satışa başlayacak.

 

Surface Pro 10 Ayrıcalıkları Nelerdir?

Surface Pro 10 for Business, 8GB temel bellek ile birlikte 64 GB RAM’e kadar yapılandırma özelliği sunuyor. Ayrıca Core Ultra 5 135U ve Core Ultra 7 165U seçenekleri mevcut. Microsoft, yeni Intel işlemcileri ile 19 saate kadar pil ömrü sağlıyor. Surface Pro 10 for Business’ın sahip olduğu 13 inç ekranı ise yüzde 33 daha fazla parlaklık ve yansımayı önleyici kaplama ile geliştirildi. Bazı kaynaklara göre Microsoft’un 20 Mayıs tarihindeki yapay zekâ ve donanım etkinliğinde, Surface Pro 10’un OLED ekranlı tüketici odaklı bir versiyonunun duyurulacağı söyleniyor.

 

Surface Laptop 6 for Business Özellikleri Nelerdir?

Surface Laptop 6, içten dışa doğru bir yapıyla tasarlanmış. Bunun dışında Microsoft, Surface Laptop 6 modeli için Core Ultra H serisi yonga serisi ile Intel’in masaüstü sınıfı performansına ulaşmasını hedefliyor gibi görünüyor. İşletmeler ise Core Ultra 5 135H ve Core Ultra 7 165H arasından seçim yapabiliyor. Temel modelinde 8 GB RAM’e kadar genişletilebilen 64GB RAM ile birlikte 256GB Gen4 SSD yer alıyor. Depolama alanına göz atıldığı zaman ise 1 TB’a kadar çıkıyor.

 

15 inç modelde ise ilk kez iki adet yer alan USB-C Thunderbolt 4 bağlantı noktası bulunuyor. Bunun yanı sıra şarj için Microsoft’un Surface Connect bağlantı noktası ve bir USB-A kulaklık girişi mevcut. Daha küçük olan 13,5 inçlik modelde, Surface Connect bağlantı noktası ve kulaklık girişinin yanı sıra sadece tek bir USB-C Thunderbolt 4 portu bulunuyor.

 

Microsoft, Surface Laptop 6’nın ekranında önemli bir değişiklik yapmasa da yansıtmayı önleyen bir kaplama eklemiş. Kameranın özelliklerini ise 1080p’ye yükseltmiş. Fakat üründe geniş açılı bir kamera bulunmuyor ve bu sebeple Surface Pro 10 for Business gibi geniş bir görüş açısına sahip değil.

 

Sonuç olarak Microsoft, bu cihazların her ikisini kendi kanalları ve yetkili satıcıları aracılığı ile sadece işletmelere satmayı planlıyor. Bunun dışında tüketici versiyonlarının ise 20 Mayıs tarihindeki etkinlik ile tanıtılacağı söyleniyor. Yapay zekâ özelliklerine sahip bu cihazlar özellikle işletmeler açısından önemli avantajlar sağlayabilir. Tüketici versiyonları konusunda ise henüz net bilgiler yok.