Tablet Xiaomi’nin Alt Markası POCO İlk Tabletini Piyasaya Sürdü!

Xiaomi’nin Alt Markası POCO İlk Tabletini Piyasaya Sürdü!

Android telefon piyasasında yer alan POCO, ilk tableti POCO Pad modelini piyasaya sürdü. İşte detaylar... 28-05-2024

Android telefon piyasasında yer alan POCO, ilk tableti POCO Pad modelini piyasaya sürdü. Cihaz hem özellikleriyle hem de fiyatıyla dikkat çekmeyi başardı. İşte detaylar…

 

Xiaomi’nin alt markası olan POCO, 23 Mayıs tarihiyle birlikte POCO F6 Pro ve POCO F6 modellerini tanıttı. Aynı zamanda Xiaomi’nin POCO Pad ismini verdiği bu modelin, POCO F6 serisiyle birlikte tanıtılması kullanıcıların ilgisini çeken bir detay oldu. Tablet, hem eğlence hem de iş dünyasında kullanıcılar için cazip bir seçenek olacak gibi görünüyor.

 

POCO Pad, Snapdragon 7s Gen 2 İşlemci ile Geldi!

POCO Pad modeli Android 14 tabanlı HyperOS 1.0 işletim sürümü ile çalışıyor. Üstelik 33W şarj desteği ile beraber Wi-Fi 6 bağlantısı sağlıyor. Bunun dışında tablet Camera FV-5 sertifikasına sahip. 8 megapiksel ön kamerası ve arka kamerası mevcut. Aynı zamanda bu cihaz, Xiaomi’nin diğer alt markası olan Redmi’nin geçtiğimiz hafta itibariyle Çin’de tanıtmış olduğu Pad Pro modelinin global versiyonu olabilir. Bununla birlikte POCO Pad, Redmi Pad Pro gibi Snapdragon 7s Gen 2 işlemciden gücünü alıyor. Bu sebeple günümüzün standart tablet özelliklerini karşılıyor.

 

Cihazın özellikleri sadece bunlarla sınırlı değil. POCO Pad, 256 GB dahili depolama alanı sayesinde kullanıcılara daha geniş bir dosya depolama imkânı sağlıyor. MicroSD kart desteği, 1,5 TB’a kadar artırılabiliyor. Bu donanım ise oyun oynarken, çoklu görevlerde veya video düzenlerken yüksek performans sunuyor.

 

POCO Pad Tasarımı Nasıl?

Ekran genel olarak sekiz milyar renk desteğine sahip LCD ekran ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 120 Hz yenileme hızı ise kullanıcılara daha akıcı bir izleme deneyimi sağlıyor. Altı yüz bin tepe parlaklığına sahip olması ise, dış mekân kullanımlarında daha net bir görüntü sunuyor. Sadece 7,52 mm inceliğinde olan cihaz, toplamda 571 gram ağırlığında. Tasarım anlamında ise oldukça avantajlı bir cihaz diyebiliriz.

 

Genel olarak Android 14 tabanlı ve HyperOS işletim sistemiyle gelen bu tablet, telefonlara sağladığı entegrasyon özellikleri ile birlikte öne çıkıyor. Aynı zamanda POCO tabletin işlevselliğini artırabilmek adına çeşitli aksesuarlarda bulunuyor.

 

Redmi Pad Pro Özellikleri

Xiaomi’nin alt markası POCO Pad, uygun fiyatı ve aynı zamanda özellikleri ile dikkat çekiyor. Hem iş hem de eğlence dünyasında kullanıcılar için cazip seçenekler sağlıyor. Öne çıkan özelliklerden bazıları şu şekilde:

 

  • Ekran özellikleri, 120 Hz, 1600 x 2500 piksel, IPS LCD, 12.1’’
  • 10,000 mAh ve 33W Kablolu Hızlı Şarj Özelliği
  • Ön kamera 8 megapiksel ve arka kamera 8 megapiksel
  • Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 (4 nm), Adreno 710, Android 14, 2.40 GHz
  • Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/a/6 çift bant Wi-Fi Direct
  • Renk seçenekleri, yeşil, mavi ve koyu gri
  • Depolama seçenekleri, 256GB 8GB RAM, 128GB 8GB RAM ve 128GB 6GB RAM

 

Sonuç olarak Xiaomi’nin alt markası olan POCO, yeni tablet modeli ile birlikte kullanıcıların dikkatini üzerine çekmiş durumda. Aynı zamanda bu cihazın ortalama olarak fiyatları 330 dolar civarında. Ekstra olarak POCO Pad klavye 80 dolar, koruyucu kapak 20 dolar ve POCO Smart Pen 60 dolar olarak fiyatlandırıldı. Genel olarak Xiaomi, teknoloji dünyasında oluşturduğu heyecan ile beklentileri tam olarak karşıladı diyebiliriz.