Telefon Xiaomi Civi 3 Geri Sayımda: Piyasaya Çıkış Tarihi Açıklandı!

Xiaomi Civi 3 Geri Sayımda: Piyasaya Çıkış Tarihi Açıklandı!

Xiaomi Civi 3 modelinin tanıtım tarihiyle ilgili şirket tarafından resmî bir açıklama yapıldı. Yazımızda Xiaomi Civi 3 hakkında konuşacağız. 25-05-2023

Son günlerde adından sıklıkla söz ettiren Xiaomi Civi 3 modelinin tanıtım tarihiyle ilgili şirket tarafından resmî bir açıklama yapıldı. 2021 yılından beri sahne alan Civi serisi, şüphesiz Xiaomi'nin en çok talep gören serilerinden biri hâline geldi. Üst düzey bir donanıma sahip olan bu seri, yakın gelecekte karşımıza çıkacak. Şirket, bu konudaki resmî paylaşımlarını hızlandırdı ve merakla beklenen Civi 3'ün çıkış tarihini sonunda duyurdu.

 

Xiomi Civi 3 Teknoloji ve Tasarımın Odak Noktası

Xiaomi tarafından ''teknoloji ve tasarımın doruk noktası'' olarak lanse edilen Xiaomi Civi 3, 25 Mayıs'ta sahneye çıkıyor. Daha önce birçok kaynak, modelin bu ay içinde piyasaya sürüleceğini öngörmüştü ve Xiaomi, bu haberleri de bir anlamda doğrulamış oldu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre küresel pazarda yerini alması beklenen Xiaomi Civi 3, 25 Mayıs'ta resmi olarak tanıtılacak. Cihazın Gül Moru, Macera Altını, Nane Yeşili ve Hindistan Cevizi Grisi olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacağı belirtildi.

 

Öte yandan şirket, modelle ilgili ilk bilgileri resmî Weibo hesabı üzerinden paylaşmaya başladı. Birkaç gün önce Xiaomi, cihazın MediaTek Dimensity 8200'ün hız aşırtmalı bir versiyonu olan Dimensity 8200 Ultra işlemciyle geleceğini duyurdu. Cihazın ön panelinde, 120 Hz yenileme hızına sahip ve Full HD+ çözünürlük sunan bir AMOLED ekran bulunacak. Xiaomi Civi 3, 8 GB ve 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle gelecek. Depolama tarafında ise 128 GB ve 256 GB seçenekleri bulunacak.

 

Ön kamerası ise cihazın ön panelinde muhtemelen iki kamera bulunan hap şeklinde bir tasarım olarak yer alacak. Her bir kamera sensörünün 32 megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. İki sensörlü ön kameranın sensörleri ise 100 derecelik geniş açı ve selfie özelliklerini destekliyor. Arka kamera dizilimine baktığımızda ise üçlü bir kamera tasarımı görüyoruz. Bir önceki modele de eşlik eden Sony IMX800 ana kamera sensörünün yanı sıra 20 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro kamera sensörü bulunacak. Telefon, ağırlık olarak ise 7,56 mm inceliğe, 71,7 mm genişliğe ve 173,5 gram ağırlığa sahip olacak. Diğer özellikleri ise 67W hızlı şarj destekli 4.500mAh pil kapasitesi ve Android 13 işletim sistemine sahip olması.

 

Xiaomi Civi 2'nin teknik özelliklerine göz attığımızda ise şunları görüyoruz:

 

-Ekran: 6.55 inç Full HD çözünürlüğe sahip ve 120 Hz tazeleme hızı sunan, Dolby Vision destekli AMOLED panel.

-İşlemci: Qualcomm Snapdragon 7 Serisi.

-RAM: 8 GB veya 12 GB.

-Depolama: 128 GB veya 256 GB.

-Ön kamera: İki adet 32 megapiksel.

-Arka kamera: 50 megapiksel ana kamera, 20 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro sensör.

-Pil: 4.500 mAh kapasiteli, 67W hızlı şarj desteği.

 

Xiaomi Civi 3'ün resmî tanıtımı yaklaşırken, kullanıcılar heyecanla bu yeni modelin özelliklerini ve performansını bekliyor. Xiaomi'nin bu serideki başarısı ve popülaritesi göz önüne alındığında, Civi 3'ün de beklentileri karşılayacağı düşünülüyor. Hatırlarsanız 22 Eylül’de tanıtımı yapılan Xiaomi Civi 2’nin fiyatı 350 dolar olarak açıklanmıştı. Uzmanlar benzer bir fiyatı Xiaomi Civi 3 için bekliyor. 25 Mayıs'ta yapılacak tanıtım etkinliğiyle birlikte cihazın fiyatı, daha detaylı özellikleri ve piyasaya çıkış tarihi gibi bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/hangi-filtre-kahve-makinesi-alinmali-filtre-kahve-makinesi-onerileri-197 linkinden ulaşabilirsiniz.