Telefon Xiaomi 14 Serisi Artık Ön Siparişte ve Dünya Pazarında: İşte Tüm Özellikleri ve Fiyatı!

Xiaomi 14 Serisi Artık Ön Siparişte ve Dünya Pazarında: İşte Tüm Özellikleri ve Fiyatı!

Xiaomi, son gerçekleştirdiği etkinlikte yeni Xiaomi 14 serisini global olarak tanıtmıştı. Aynı zamanda cihaz artık ülkemizde de ön siparişe açılıyor. İşte detaylar… 26-02-2024

Xiaomi, son gerçekleştirdiği etkinlikte yeni Xiaomi 14 serisini global olarak tanıtmıştı. Aynı zamanda cihaz artık ülkemizde de ön siparişe açılıyor. İşte detaylar…

 

Xiaomi 14 serisinin Pro ve Ultra modellerine eşlik eden Xiaomi 14 modellerinin global lansmanı yapıldı. Xiaomi 14 lansmanı sonrasında ülkemizde de ön siparişe açılan cihazların özellikleri ve fiyatı merak ediliyor. Temel Xiaomi 14 cihazı, serinin diğer üyeleri gibi birçok özellikle dikkat çekiyor. Ancak en dikkat çekici özelliği, Leica lenslerle donatılan kamerası oldu. Bunun yanı sıra Xiaomi 14, 14 Pro ve 14 Ultra’nın cihaz tasarımı, özellikleri ve fiyatı ile birlikte yüksek performans vadediyor. Ancak Xiaomi 14 Pro versiyonunun ülkemizde satışa çıkmayacağını ve sadece Çin’de satılacağını belirtmek gerekiyor. Bunun dışında Xiaomi 14 ve 14 Ultra cihazlarının, özellikleri ile birlikte birçok tüketiciye hitap ettiğini söyleyebiliriz.

 

Xiaomi 14 Tasarımı Nasıl?

Xiaomi 14 ilk aşamada şık tasarımı ile birlikte avantaj sağlıyor. Yeşil, beyaz ve siyah olmak üzere üç farklı renk ile satılıyor. Bu cihaz, serinin diğer üyeleri ile kıyaslandığı zaman daha kompakt bir model olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda cihaz, 6.36 inçlik ekranı ile 120 Hz yenileme hızına sahip. Kavisli bir tasarımı bulunan cihazın arka yüzü ise 4610 mAh bataryası, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ile birlikte kullanıcılara üst düzey performans sağlıyor.

 

Xiaomi 14 Teknik Özellikleri

Son senelerde akıllı telefon pazarında birçok firma peş peşe ürünlerini tanıtıyor. Bu firmalardan olan Xiaomi, 14 serisi cihazlarının tanıtımını global olarak gerçekleştirdi. Bununla beraber Xiaomi 14 serisinde öne çıkan en önemli özellik, belirttiğimiz gibi cihazların yüksek kamera performansına sahip olması. Bunun dışında temel Xiaomi 14 cihazının bazı diğer teknik özellikleri şu şekilde:

 

  • İşletim Sistemi: HyperOS
  • Batarya: 4610 mAh (90W)
  • Depolama: 512 GB
  • RAM: 12 GB
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
  • Ekran: 6,36 inç, AMOLED, HDR 10+, 3.000 nit, 120 Hz, 1.5K
  • Arka Kamera: 50 MP+50 MP+50 MP
  • Ön Kamera: 32 MP

 

Xiaomi 14 Fiyatı

Kısa bir süre öncesinde global lansmanı gerçekleştirilen Xiaomi 14’ün Türkiye fiyatı belirlendi. Ön sipariş sürecinde ise ürünü rezerve edebilmek için 100 TL ödeme gerekiyor. Ön sipariş dönemine özel ise 400 TL indirim yapılıyor. Bu satış sınırlı sayıda ve kısa süreli olacak. Ön satış, ülkemizde 25 Şubat tarihi ile başladı ve 29 Şubat tarihine kadar sürecek. Satış ise 1 ila 3 Mart tarihleri arasında başlayacak. Cihazın güncel satış rakamı ise 49,999 TL olarak belirlendi.

 

Xiaomi 14 Ultra Modeli Özellikleri

Serinin en merak edilen Xiaomi 14 Ultra modeli, diğer cihazlarla benzer şekilde özellikleri dikkat çekici. Cihaz, ultra geniş açılı ve 5x zoom, 3.2x işlevlerini yetine getiren dört farklı 50 MP sensörüne sahip. Aynı zamanda birincil 50 MP lensin 1 inçlik bir sensör ile donatıldığını belirtmek gerekiyor. Xiaomi 14 Ultra, standart 14 modeline göre 5300 mAh pil ile geliyor. Xiaomi 14 Ultra modelinde değinilmesi gereken bir diğer özellik, yeni nesil Wi-Fi teknolojisi Wi-Fi 7’nin bulunması. Aynı zamanda cihaz, standart Xiaomi 14 modeli gibi Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ile çalışıyor. Üstelik son bağlantı teknolojilerini içeriyor. Genel olarak Xiaomi 14 Ultra, fotoğraf performansı konusunda oldukça iddialı.

 

Xiaomi 14 Ultra Fiyatı Ne Olacak?

İddialara göre Xiaomi 14 Ultra 1TB/16GB’lık modelinin globalde fiyatı 1499 dolar yani 46,197 TL olarak duyuruldu. Ancak bu fiyat Türkiye vergileri eklendiği zaman artış göstererek en az 50 bin TL’ye kadar ulaşacak. Bu sebeple Xiaomi 14 Ultra Türkiye fiyatı ilerleyen günlerde belli olacak.

 

Sonuç olarak bu rakam Xiaomi 14 serisi için dezavantaj olabilir. Çünkü birçok popüler cihazın fiyatları bu rakamın oldukça altında. Tüm bunlara rağmen Xiaomi tutkunları ve teknoloji severler, Xiaomi 14 serisinin piyasaya sürülmesini heyecanla bekliyor. Resmi satış fiyatları için markanın kendi web sitesini ziyaret etmenizi öneririz.