Sosyal Medya Xbox Series X’e Wonka Filmi Esintili Yeni Tasarım Tanıtıldı: Oyun Kumandası Yenilebilir!

Xbox Series X’e Wonka Filmi Esintili Yeni Tasarım Tanıtıldı: Oyun Kumandası Yenilebilir!

Microsoft yeni Xbox Series X ile bambaşka bir tasarıma imza atıyor. Sızdırılan bilgilere göre ürünün yeni tasarımı Willy Wonka’yı andıracak. İşte detaylar... 14-11-2023

Microsoft yeni Xbox Series X ile bambaşka bir tasarıma imza atıyor. Sızdırılan bilgilere göre ürünün yeni tasarımı tam olarak Çikolata Fabrikası filminden tanıdığımız Willy Wonka’yı andıracak.

 

Microsoft yeni Xbox Series X tanıtımı öncesinde birçok şirketle iş birliğine girdi ve özel tasarım konsolunun tanıtımına hazırlandı. Hatta diğer filmlerden ilham alan Xbox tasarımları daha öncesinde birçok kez gündeme gelmişti. Örnek olarak geçen yaz aylarında Barbie filmine özel konsol tasarımı yapılmıştı.

 

Teknoloji devi olan Microsoft, Warner Bros ile ortaklığını duyurdu. Ortaklık kapsamında üretilen yeni Xbox Series X tasarımı ise eski filmlerden olan Charlie’nin Çikolata Fabrikası filminden tanıdığımız Willy Wonka’yı anlatıyor. Yani Microsoft bu sefer Wonka filmine özel olarak yepyeni bir Xbox Series X tasarımı geliştirdi.

 

Çikolata Temalı Xbox Series X Tasarımı

Microsoft bu sefer Willy Wonka karakterinin ikonik çikolatalarından esinlenilmiş özel tasarım olan Xbox Series X tasarımı öne sürüyor. Konsol, görenlerin ağzını sulandırıyor hatta oyun kumandası yenilebilir olacak. Ancak konsol yenilebilir değil yani görüntüsü sadece bu şekilde tasarlandı. Cihaz tasarımının dış kaplaması çikolata temasıyla karşımıza çıkıyor. Cihaz üzerinde Wonka logosu yer alıyor. Bununla birlikte cihazda gofreti andıran bir tasarım var.

 

Tüm bunlarla birlikte Wonka temalı Xbox Series X’te ilk kez karşımıza çıkan bir detay var. Microsoft bu sefer eski Xbox tasarımlarına kıyasla farklı bir yenilikle geliyor. Bu seferde ürünün oyun kumandasını tamamen yenilebilir olarak üretti. Aynı zamanda konsolu kullanmayı sağlayacak bir kumanda daha var. Microsoft Xbox serisi için yaptığı açıklamalarda, kumandanın %100 çikolatadan yapılmış olduğunu belirtti. Dış kısmı da altın renkli bir kaplamaya sahip. Cihazın konsol tasarımı yine Wonka’nın filmde kullandığı ceketinden esinlenerek oluşturulmuş.

 

Yeni Xbox Series X Özellikleri Neler?

Yeni Xbox Series X ürünü ekstra yenilebilir çikolatalar ile kullanıcılara sunuluyor. Bu ürünlerde oyunların grafik kalitesi daha yüksek olacak. Bilindiği üzere ürün, Dolby teknolojisi ile gelen Atmos ve Vision teknolojisiyle üretildi. Yani eski ürünlere göre hem ses hem de görüntü anlamında birçok yeni iyileştirmeler var. Açıklanan bilgilere göre yeni nesilde 40 kat yüksek parlaklık ve 12-bit renk desteği bulunuyor. Teknoloji devi olan Microsoft, Xbox Series X ürünlerini ilk ürettiği zaman bu teknolojinin yeni nesilde bir ilk olduğunu söylemişti. Yani ürün beklentileri ve talepleri oldukça yüksektir diyebiliriz.

 

Xbox Series X Ne Kadar Olacak?

Yeni Willy Wonka temalı Xbox ürünleri diğer iş birliklerinde olduğu gibi satılmayacak. Microsoft bu konuda, Xbox konsollarının satışa sunulduğu ülkeleri içeren bir çekilişle dağıtılacağını söyledi. Yani Wonka temalı olan bu ürünler satışa sunulmayacak, ürünü isteyenler çekilişe katılabilecek.

 

Çekilişe Nasıl Katılabiliriz?

Wonka temalı Xbox Series X serisine sahip olmak için çekilişe katılmak gerekiyor. Çekilişe katılım süreci ise 13 Kasım – 14 Aralık tarihleri arasında belirlendi. Katılmak isteyenler ilk önce X (Twitter) hesabı üzerinden resmi Xbox hesabını takip etmelidir. Ardından konsolun yer aldığı gönderiyi tekrar paylaşmak ve #XboxWonkaSweeptakes etiketini eklemek gerekiyor. Fakat çekilişe katılmak için 18 yaş ve üzeri olunması gerekiyor.

 

Bilindiği üzere yeni Wonka Filmi, 15 Aralık 2023 tarihiyle vizyona giriyor. Paul King tarafından yönetilen filmin başrolü ise Timothee Chalamet oldu. Film, Willy Wonka’nın gençliğini anlatacak. Microsoft öncesinde Barbie filmini konu almıştı. Şimdi ise Willy Wonka hikayesini konu alarak yeni Xbox Series X ürünlerini çekilişle dağıtacak. Bununla birlikte Wonka temalı Xbox Series X ürünleri birçok tüketiciyi heyecanlandırdı. Şimdiden birçok kişi çekilişe katıldı. Fakat bu tasarımın satışa çıkmayacak olması üzücü bir durum diyebiliriz.