Sosyal Medya X (Twitter) Platformunda İş Arama Dönemi Başlıyor! Türkiye’de Tesla İş İlanları Var

X (Twitter) Platformunda İş Arama Dönemi Başlıyor! Türkiye’de Tesla İş İlanları Var

Elon Musk yönetiminde olan X, eski adıyla Twitter platformunda artık iş ilanları yayınlanacak. Yeni özellik kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. 21-11-2023

Elon Musk yönetiminde olan X, eski adıyla Twitter platformunda artık iş ilanları yayınlanacak. Yeni özellik kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

 

Ünlü sosyal medya platformu olan X, iş arama platformlarına rakip olabilir. İlk adımını attı ve ‘X Hiring’’ isimli yeni bir özelliği hayata geçirdi. Dünya çapındaki tüm X kullanıcıları, uygun oldukları konum ve pozisyonda yeni iş fırsatlarına ulaşabilecek. Hatta platformun yeni iş arama kısmı, şimdiden birçok ünlü şirketlerin iş ilanlarına yer vermiş durumda diyebiliriz.

 

Tesla, SpaceX ve Neuralink Firmaları Türkiye’de İlan Verdi

X platformu şu anda Elon Musk’un Tesla, Neuralink ve SpaceX gibi önemli firmaların çalışan arayışına destek oluyor. Bununla beraber diğer büyük şirketlerin iş ilanlarını barındırıyor. Türkiye’de de daha öncesinde Tesla iş ilanları bulunmuyordu. Ancak X iş arama özelliği sayesinde Tesla, Türkiye’den iş alımlarına başlayacak.

 

Elon Musk, X platformunun iş bulma sürecini kolaylaştıracağını belirtti. Büyük firmalarda X üzerinden birçok kişiye kolayca ulaşabilir. Bunlara ek olarak Elon Musk, X platformunun her şeyin yapılabildiği bir uygulama veya yer haline getirmek istediğini belirtti. Yani X platformuna farklı yenilikler gelmeye devam edecek diyebiliriz.

 

X İş İlanlarına Nasıl Başvurulacak?

X platformunda bulunan iş ilanlarına başvurmak kolay olmayacak. Yani X eski adıyla Twitter hesabıyla kullanıcıların iş ilanlarına başvurulmayacak. Platform, iş ilanlarına başvuruların yapılması için kullanıcıların kariyer ve eğitim verilerini toplamaya başladı. Fakat bu yeni platformda tüm bu veriler henüz kullanılmıyor. Platform, iş ilanlarına başvurmak isteyenleri şirketlerin kendi başvuru sayfasına yönlendiriyor veya üçüncü taraf platformlara yönlendirme yapıyor. Bu süreçte ise kişilerin eğitim ve iş verilerini toplarken ilgilenebileceği iş ilanlarına yönlendirmeye başlayacak.

 

Tüm bunlarla birlikte X yani Twitter, iş arama platformu güncel olarak sadece web üzerinde hizmet sağlıyor ve sadece İngilizce dilinde iş ilanlarını paylaşıyor. X platformunun açıklamalarına göre bu iş arama platformu, çok yakın zamanda Android ve İOS cihazlarındaki X uygulamaları için kullanıma sunulacak.

 

Tesla Türkiye’de Hangi Alanlarda İlanlar Var?

Tesla, Türkiye için iş ilanları yayınlayan firmalardan birisi oldu. Firma, özellikle elektrikli araçlara ilgi duyanlar açısından önemli bir kariyer fırsatı sağlıyor. Elektrikli araç üreticisi, müdür, servis danışmanlığı gibi birçok alanda pozisyon yayınladı. Otomotiv teknisyenleri, parça danışmalarına kadar birçok alanda iş ilanı bulunuyor. Hem İstanbul’da Tesla şubelerinde görev alacak hem de uzaktan çalışmaya uygun olanlar için birçok ilan açıldı.

 

X Hiring Özelliği ile Daha Kolay İş Bulunacak

İşe alım sürecinde hem işveren firmalar hem de çalışanların bilgi alma sürecini kolaylaştıracak yeni özellikler bekleniyor. Bunlardan birisi, X platformunda iş alımlarını kolaylaştıracak bir destek hattı diyebiliriz. Milyonlarca firma ve aday birbirlerine daha kolay ulaşarak görüşme yapabilecekler. Bunların yanı sıra iş eşleştirme platformu Laskie’nin eski CEO’su Chris Bakke bu konu ile alakalı bazı açıklamalar yaptı. Açıklamasına göre iş arama süresince nitelikli fırsatlarla eşleştirme özelliğinin platforma geleceğini söyledi.

 

Genel olarak değerlendirildiğinde X platformunda 520 milyondan fazla kullanıcı var. Bu sayı göz önüne alındığı zaman iş arayışında olan birçok kullanıcı açısından avantajlı bir özellik olabilir. Sonuç olarak bu yeni özellik, işsizlik oranına sahip bazı ülkeler başta olmak üzere, iş arayan herkes için önemli bir avantaj oluşturuyor. X platformu sayesinde aranılan işe daha kolay bir şekilde ulaşılabilir, birçok önemli firmanın iş ilanlarına başvurulabilir.