Sosyal Medya WhatsApp Telefon Numarası Paylaşmak İstemeyenler İçin Yeni Bir Özellik Deniyor!

WhatsApp Telefon Numarası Paylaşmak İstemeyenler İçin Yeni Bir Özellik Deniyor!

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özelliğe göre ekstra gizlilik katmanı sağlanacak. Böylece kullanıcılar telefon numarasını, iletişime geçmek istediği kişilerle paylaşmayacak. 04-12-2023

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özelliğe göre ekstra gizlilik katmanı sağlanacak. Böylece kullanıcılar telefon numarasını, iletişime geçmek istediği kişilerle paylaşmayacak.

 

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak bazı özelliklerle rakiplerinin gerisinde kalmaya başlamıştı. Bu sebeple senelerdir beklenen kullanıcı adı ile iletişim kurma özelliğini getiriyor.

 

Özellikle günümüzde birçok mesajlaşma uygulaması ve sosyal medya platformları kullanıcı adı sistemini kullanıyordu. Böylece kullanıcılar, birbirini daha kolay bulurken numara gibi bilgileri paylaşmak zorunda kalmıyordu. WhatsApp uygulamasında ise sadece telefon numarası ile iletişim kurulabiliyor. Ancak WhatsApp, bu durumu tamamen değiştirmeyi amaçlayarak kullanıcı adı ile iletişim özelliğini denemeye başladı.

 

WhatsApp Kullanıcı Adı Ne İşe Yarayacak?

WhatsApp’ın kullanıcı adı özelliği, iletişime geçmek istenen kişiye numara vermeden iletişim kurmayı sağlar. Yani gruplara katılmak istediğinizde, tanımadığınız kişilerle iletişime geçmek istediğinizde telefon numarası vermeye gerek kalmaz. Sadece kullanıcı adı paylaşarak sizi gruplara eklemelerini ve mesaj göndermelerini sağlayabilirsiniz. Bununla beraber kullanıcı adı, WhatsApp platformunda arama yapmayı kolaylaştıran bir özelliktir. Kişiler WhatsApp arama çubuğuna kullanıcı adını aratarak iletişime geçebilir.

 

WhatsApp Kullanıcı Adı Özelliği Avantajları

WhatsApp kullanıcı adı özelliği, WhatsApp’ta gizli kalmayı sağlar ve güvenliği artırır. Telefon numarasını paylaşmak istemediğiniz zamanlarda sadece kullanıcı adınızı verebilirsiniz. Aynı zamanda WhatsApp’ın getirdiği bu özellik kullanılmak zorunda değildir. Kişiler isterse sadece telefon numarasıyla iletişim kurmaya devam edebilir. Yani WhatsApp, kullanıcılar için ekstra güvenlik önlemi sağlarken diğer mesajlaşma uygulamalarına ayak uydurmaya çalışıyor diyebiliriz. WhatsApp’ın bu hareketi sayesinde kullanıcılar güvenliklerini ekstra olarak sağlayabilecekler.

 

Ekstra Gizlilik Katmanı Nedir?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcıların telefon numaralarını açıklamak zorunda kalmayacak yeni bir özellik geliştirmeye başladı bile. Özel kullanıcı adlarıyla kişiler iletişime geçebilecek. Böylece ekstra bir gizlilik katmanı sağlayacak. İddialara göre son beta güncellemesiyle birlikte tüm Android kullanıcıları kendi kullanıcı adlarını belirlemeye başladı. Kullanıcılar arama çubuğundan diğer kullanıcıları arayabiliyor ve ardından telefon numarasına gerek kalmadan iletişime geçebiliyor.

 

Genel olarak bu durum birçok avantajı beraberinde getiriyor. Sadece kullanıcı adlarının tahmin edilebilirliği ve diğer kullanıcılarla basit bir şekilde iletişime geçebilir olması rahatsız edici olabilir. Bu sebeple WhatsApp, kullanıcı adı tercih etmeyi zorunlu kılmıyor. İsteyen bireyler telefon numarası kullanımına devam edebilir.

 

WhatsApp Kullanıcı Adı Özelliği Ne Zaman Geliyor?

WhatsApp kullanıcı adı özelliği henüz test aşamasında ve tam olarak tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Bazı iddialara göre bu özellik önümüzdeki aylarda gelebilir. Üstelik WhatsApp sadece bu özeliği değil birkaç bazı yeni özellik daha getirdi.

 

Yüz tarama ve parmak izi tarayıcısı ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini tüm kullanıcılar için sundu. Böylece kullanıcılar mesajlarını daha iyi bir şekilde muhafaza edebiliyor. Örnek olarak önemli bir mesajınız varsa yüz veya parmak izi taramasıyla erişimi diğer kişilere engelleyebilirsiniz. Şimdi ise kilit açma seçeneklerine ek olarak şifreler de dahil oluyor. Henüz bazı ülkelerde kullanılabilen bu özellik, şifre ile istenilen sohbetleri kilitlemeyi mümkün hale getiriyor. Böylece kilit için belirlenebilen bir kod dışında sayıdan, harften, özel karakterlerden ve hatta emojilerden şifre oluşturulabiliyor.

 

Sonuç olarak Meta’nın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tüm bu yeniliklerle birlikte kullanıcı güvenliğini önemli ölçüde artırıyor. Günümüzde birçok sosyal medya mecrası da kullanıcı adı istemini kullanıyor. WhatsApp ise bu duruma ayak uydurarak kullanıcı adı sistemini kullanmaya başlayacak. Böylece birçok kullanıcı için önemli bir avantaj sağlayacak.