Sosyal Medya WhatsApp’tan Yeni Özellik! Tek Numara Üzerinden İki Profil Oluşturun

WhatsApp’tan Yeni Özellik! Tek Numara Üzerinden İki Profil Oluşturun

WhatsApp, kullanıcılara hem gizliliklerini hem de hesaplarını daha iyi şekilde kontrol etme imkânı sağlayacak. İşte detaylar... 03-11-2023

WhatsApp, kullanıcılara hem gizliliklerini hem de hesaplarını daha iyi şekilde kontrol etme imkânı sağlayacak. Yeni gelecek özellik sayesinde tek numaradan iki hesap açabilirsiniz.

 

WhatsApp’a gelen yeni özellik ile birlikte ‘’Alternatif Profiller’’ adı altında iki farklı hesap oluşturulabilecek. Henüz Android cihazlarda beta aşamasında bulunan bu özellik, gizliliği artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda mevcut olan gizlilik seçeneklerini geliştirirken ikinci bir profil oluşturmayı sağlıyor.

 

WhatsApp, son dönemde birçok özelliği getirmeye başladı. Son dönemde test ettiği bir diğer özellik ise bir kez görüntüle modu olmuştu. Bu iki özellik kullanıcılara çeşitli avantajlar sağlarken güvenliği artırmayı amaçlıyor. Aynı şekilde tek numara üzerinden iki profil oluşturmak hem maddi açıdan kolaylık sağlayacak hem de pratiklik sunacaktır.,

 

WhatsApp Gizlilik Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Gelen ilk bilgilere göre alternatif profillerle kullanıcılar, sadece belirli kişilerin göreceği ayrı bir profil fotoğrafı ve kullanıcı adı belirleme yeteneğine sahip olacak. Bu yeni profil, istenilen kişilerle paylaşılabilecek. Yani bu özellik, Instagram’ın ‘’Yakın Arkadaşlar’’ özelliğine benziyor diyebiliriz. Bu durumda farklı gruplar için farklı profiller oluşturabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, birincil profiliniz arkadaş ve aileniz için kullanılırken ikinci profil iş bağlantılarınız için kullanılabilir.

 

WhatsApp üzerinde bulunan ikinci hesaba ulaşmak için çıkış yapmanıza gerek duyulmayacak ve hesap aralarında rahatlıkla geçiş yapılacak. Duyuru ise Mark Zuckerberg tarafından Facebook hesabında yapıldı. Yakında uygulama içerisinden iki WhatsApp hesabına sahip olabilirsiniz. WhatsApp, yeni menüsünde hesaplar arası geçişi de kolaylaştıracak.

 

Yeni eklenen hesaplar ise kullanıcılar çıkış yapmayı tercih edene kadar açık kalmaya devam edecek. Artık kullanıcılar, her cihazda ayrı WhatsApp hesabı ayarlamak yerine birincil cihazındaki tek bir uygulama üzerinden çeşitli hesaplara erişebilir ve hesaplar arası geçiş yapabilir.

 

WhatsApp Gizlilik Özelliği Avantajları

WhatsApp, gizlilik özelliği ile birlikte ikinci bir hat veya telefona ihtiyaç duyulmadığını belirtiyor. Kişiler tek bir uygulama üzerinden birden fazla hesap kullanabilecek. Bu özellik sayesinde ikinci bir cihaza gerek duymadan sadece tek bir cihazdan iki hesap kullanmaya izin veriyor. Ancak WhatsApp, bu özellik için ikinci bir telefon numarası ve çift/çoklu SIM desteği sağlayan bir telefon kullanma durumunda bu özelliği kullanmaya olanak sağlıyor. Genel olarak yeni gelen bu özellikle ikinci bir telefon numarasına gerek kalmayacak. Fakat telefon özelliklerine dikkat edilmelidir.

 

Bu özellik henüz test aşamasında. Gelen bilgilere göre ikinci profil, WhatsApp gizlilik ayarı menüsü üzerinden ayarlanacak. Böylece bireyler iş hayatını ve kişisel hayatını daha iyi bir şekilde ayırabilecek. Bunun dışında birden fazla hesap üzerinden yürütülen konuşmaları yönetmek daha kolay hale gelecek. Birçok kişi, bu özellikle birlikte özel hayatındaki ve iş hayatındaki mesajları kolaylıkla yönetebilir.

 

WhatsApp Gizlilik Özelliği Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?

WhatsApp’ın yeni özelliği önümüzdeki haftalarda yayına alınacak. Henüz Android cihazlarda beta aşamasında olan bu özellik için ekran görüntüleri paylaşıldı. Beta testinde edinilen ekran görüntülerine bakıldığında bu özellik gizlilik ayarı menüsünden kolaylıkla yapılandırılır. Ön bilgilere göre, ‘’Alternatif Profiller’’ ile kullanıcılar sadece belirli kişilerin göreceği ayrı bir profil fotoğrafıyla kullanıcı adı belirleyebilir.

 

Genel olarak WhatsApp’ın bu yeni özelliği sayesinde kullanıcılar, ekstra olarak ikinci telefon taşımayacak. İş dünyasında avantaj sağlayacak gizlilik özelliği sayesinde hem müşteriler hem de aileniz veya arkadaşlarınız arasında bir sınır koyabileceksiniz. Üstelik tüm bunlar tek bir WhatsApp uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek.