Sosyal Medya WhatsApp Sohbet Kilidi Özelliğini Kullanıma Sundu!

WhatsApp Sohbet Kilidi Özelliğini Kullanıma Sundu!

WhatsApp yeni güncellemesiyle birlikte ‘’Sohbet Kilidi’’ özelliğini kullanıma sundu. Bu güncelleme ile beraber sohbet mesajlarınızı kolayca kilitleyebilirsiniz. 22-09-2023

WhatsApp yeni güncellemesiyle birlikte ‘’Sohbet Kilidi’’ özelliğini kullanıma sundu. Bu güncelleme ile beraber sohbet mesajlarınızı kolayca kilitleyebilirsiniz.

 

WhatsApp, son dönemde birçok özellikle birlikte uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. Yeni sohbet kilitleme özelliği sayesinde tüm kullanıcılar istediği sohbeti parmak izi veya Face ID ile kilitleyebilecek. Böylece kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kilitlemek zorunda değil. Bu özellik yeni güncellemeyle birlikte artık tüm cihazlara geliyor.

 

WhatsApp Sohbet Kilitleme Nedir?

WhatsApp, sohbeti kilitleyen ve gizleyen yeni özelliğini tanıttı. Artık kullanıcılar özel sohbetlerinin farklı kişiler tarafından görülmesini tamamen engelleyebilecek. Üstelik tüm bu sohbetler parmak izi veya Face ID ile korunan klasör içerisinde tutulacak. İddialara göre gelen bildirimler, mesaj içeriği veya gönderici ismi de gizlenebilecek.

 

Bilindiği üzere WhatsApp’ta hali hazırda şifrelenmiş mesajlar özelliği vardı. Ancak WhatsApp, ‘’Chat Lock’’ özelliğiyle kullanıcılara sağlamış olduğu gizlilik seviyesini artırmış durumda. Bununla birlikte telefonlarını sürekli olarak farklı kişilerle paylaşmak durumunda olan bireyler, WhatsApp uygulamasından yepyeni bir gizlilik özelliğine kavuşuyor. Bu süreçte WhatsApp’ı biyometrik doğrulamayla kilitleyebilirsiniz.

 

WhatsApp’ta Sohbeti Kilitleme Nasıl Yapılır?

WhatsApp sohbet kilitleme yapmak için birkaç basit adımı izlemeniz yeterli.

 

  • Kilitlemek istediğiniz sohbete giderek ‘’Sohbet Bilgileri’’ kısmından ‘’Sohbet Kilidi’’ tıklayın.
  • Sohbeti parmak iziniz veya Face ID ile kilitleyin.
  • Kilitlenen sohbetler klasörüne ulaşmak için ‘’Görüntüle’’ tıklayın.

 

WhatsApp’ın sohbet kilidi özelliği, iCloud mantığı gibi çalışacak. Yani kilitlenen sohbetlerinizi depolayabilirsiniz. Burada amaç sadece sohbetlerinizi kilitlemek değil, not aldığınız bilgilerde depolanabilecek.

 

WP Sohbet Kilitleme Ne İşe Yarar?

WhatsApp bu özellikle birlikte tam olarak sohbet gizliliği sağlayacak. Yani sohbetler sadece sohbet eden kişiler tarafından görüntülenecek. Meta, yapmış olduğu açıklamada özelliğin herkes için kullanıma açıldığını söyledi. Yeni özellik sayesinde sohbeti kilitlediğiniz zaman parmak iziniz veya yüzünüz olmadan açılmayacak. Hatta sohbeti açmaya çalışan kişiler yanlış biyometrik girerse sohbet geçmişi silinmesi şartıyla girebilecek. Böylece iki kişi arasında yapılan sohbetin üçüncü bir kişi tarafından görünmesi zorlaşacak.

 

Sohbet kısmında getirilen bu özellik, medyalarında gizli kalmasını sağlayacak. İddialara göre bu özellikle fotoğraflar medya galerinize kayıt olmuyor. Ancak kayıt etmek isterseniz veya bu gibi durumlar için henüz net bir bilgi yok. Genel olarak WP sohbet kilitleme özelliği birçok avantajı beraberinde getiriyor diyebiliriz.

 

WhatsApp Sohbet Kilitlenmiş Sohbet Nasıl Kaldırılır?

WhatsApp sohbetleri kilitlemek oldukça basit. Aynı zamanda sadece birkaç basit adımla kilitlenmiş sohbetin kilidini kaldırabilirsiniz.

 

  • Kilidi kaldırmak istediğiniz kişinin profiline gidin.
  • ‘’Sohbet Kilidi’’ bölümünü açın ve ‘’Bu Sohbeti Face ID / Touch ID ile Kilitle’’ özelliğini kapalı konuma getirin.

 

Bu adımlardan sonra sohbet açık hale gelecektir. Bunun dışında sohbet kilidini aktif hale getirdiğiniz zaman sohbet ettiğiniz bireyin bu durumdan haberdar olmayacağını bilmeniz gerekiyor. Aynı şekilde sohbet kilidini kaldırdığınız zaman da görmeyecek. Bu özellik sadece bireysel mesajlar için değil grup sohbetlerini de kapsıyor. Örnek olarak işle alakalı mesajlarınızı koruyabilirsiniz.

 

WhatsApp Sohbet Kilitleme Yok Sorunu

Eğer uygulamanızda henüz WhatsApp sohbet kilitleme özelliği yoksa endişe etmeyin. App Store veya Google Play Store üzerinden WhatsApp uygulamanızı güncelleyin. Çünkü bu yeni özellik son güncellemeyle birlikte geliyor. Genel olarak sohbet kilitleme özelliği kademeli şekilde tüm kullanıcılara sunuluyor. WhatsApp şirketinin belirttiğine göre, önümüzdeki aylarda birçok özellik daha gelecek. İkincil cihazlar için kilit özelliği, sohbetlerde özel parola oluşturmak ve telefon şifrenizden farklı bir şifre kullanmak gibi yeni özellikler gelecek. Böylece sohbet kilidi özelliği, kullanıcıların isteklerine göre şekillenebilecek.