Telefon WhatsApp Kullanıcılarını Sevindiren Ekran Paylaşma Güncellemesi!

WhatsApp Kullanıcılarını Sevindiren Ekran Paylaşma Güncellemesi!

Artık WhatsApp, yatay mod özelliği, çoklu görüşme ve aynı zamanda ekran paylaşma görüşme desteği sunacak. Tüm bu yeni özellikler, şimdiden birçok kullanıcının ilgisini çekmiş durumda. 09-08-2023

Artık WhatsApp, yatay mod özelliği, çoklu görüşme ve aynı zamanda ekran paylaşma görüşme desteği sunacak. Tüm bu yeni özellikler, şimdiden birçok kullanıcının ilgisini çekmiş durumda.

 

WhatsApp kullanıcıları için sevindirici haber geldi. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan WhatsApp, uygulamayı daha kullanışlı hale getirmek ve aynı zamanda daha iyi bir mesajlaşma deneyimi sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Son duyurduğu yeni özelliklere göre, yapılacak sesli grup aramalarında 32 kişiye kadar sesli sohbet yapılabilecek.

 

WhatsApp, sunduğu görüntülü görüşmeler için beta olarak Android cihazlarda test etmişti. Ekran paylaşma özelliği ise yeni sürümle yayınlandı. Yani hem 32 farklı kişiyle görüntülü konuşma yapılabilecek hem de ekranınızı konuştuğunuz kişi veya kişilerle paylaşma fırsatı yakalayabileceksiniz.

 

Artık Yatay Mod ve Ekran Paylaşma Yapılabilecek

Sosyal medya devleri arasında yer alan ve Facebook bünyesinde bulunan WhatsApp'a yepyeni bir güncelleme geldi. Normal şartlarda WhatsApp uygulamasında uzun süredir güncelleme yapılmamıştı. Ancak son dönemde birçok kişinin işine yarayacak yeni bir güncelleme geliştirildi. Özellikle online toplantıların hızla arttığı bu dönemde,mükemmel bir adım atarak çoklu sohbet özelliği getirdi. Kullanıcıların işini kolaylaştıracak bu güncelleme ile birlikte ekran paylaşma modu, birçok avantajla beraber sunulacak.

 

Ekran paylaşma modu, görüştüğünüz diğer kullanıcılara kendi ekranınızı paylaşma avantajı sağlıyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, söz konusu bu özellikle beraber diğer mesajlaşma uygulamalarını geride bırakacak diyebiliriz.

 

Yeni gelecek yatay mod özelliği ise uygulamayı daha geniş pencerede kullanma fırsatı sağlayacak. Yani tek bir telefon ekranından birçok kişiyle görüntülü konuşma yapabileceksiniz. Yeni gelen bu özellik, birçok kullanıcı için önemli bir iletişim kaynağı olacaktır diyebiliriz. Bunun yanı sıra her an her yerde yatay ekran modunu kullanabilir, ekran paylaşımı yaparak diğer kullanıcılarla görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

 

Çoklu Görüşme Özelliği Nasıl Kullanılacak?

WhatsApp platformu, görüntülü arama deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Diğer popüler uygulamalardan olan Zoom, FaceTime ve Google Meet gibi geleneksel video konferansları artık WhatsApp’ta olacak. Meta CEO’su olan Mark Zuckenberg, tüm bu yeni özellikle fotoğraflarınızı, belgelerinizi, herhangi bir uygulamada izleyeceğiniz adımları, görüntülü görüşmelerle karşıdaki kişilerle paylaşmanıza olanağı sağlayacağını belirtti.

 

Özelliği kullanmak için öncelikle bir kişiyle görüntülü sohbet araması gerçekleştirmeniz gerekir. Ardından diğer iki kişiyi eklemek için yukarıda yer alan ok işaretine tıklayın. Böylece görüşme moduna geçebilir ve birçok farklı kişiyi görüşmenize katabilirsiniz. Grup video görüşmelerin yanı sıra ekran paylaşma yapmakta oldukça kolay. Özellikle firmalar açısından önemli olan çoklu görüşmelerle, toplantılar daha pratik olacaktır.

 

WhatsApp Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

WhatsApp yeni getirmiş olduğu ekran paylaşımı sayesinde tüm kullanıcılar için ücretsiz bir destek sağlıyor. Bu özellikle kullanıcılar, birbirlerine ekranlarını paylaşabilir. Ekran paylaşımı yapmak için öncelikle bir kullanıcı ile görüntülü görüşme başlatın ve ardından ekranın alt kısmındaki ekran paylaşımını başlat şeklindeki yeni butonuna tıklayın. Ardından ekran paylaşımını başlattığınıza dair olarak onay bildirimi gelir. Böylece ekran paylaşımını başlatabilirsiniz. Ekran paylaşımını durdurmak istediğinizde ise ‘’Paylaşımı Durdur’’ düğmesine tıklamanız gerekiyor.

 

Sunulan bu özellik, Google Meet tarafından sunulan canlı paylaşım gibi olacak diyebiliriz. Üstelik Apple cihazlarında yer alan MacOS, İpadOS veya İOS cihazlardaki SharePlay adlı özelliğine benziyor. Ekran paylaşma özelliği, cihazlarını kullanarak işlerini halletmek isteyen ve bunu diğer kişilere göstermek isteyen birçok kullanıcıya yardımcı olacaktır.

 

Sonuç olarak WhatsApp tarafından sunulan bu güncellemeler, birçok kullanıcı için önemli avantajlar sağlayacaktır. Sizlerde yakın zamanda gelecek bu özellikle toplantılarınızı düzenleyebilir ve ekran paylaşımı ücretsiz şekilde yapabilirsiniz.