Sosyal Medya WhatsApp’ın Görünümünü Değiştirin: Renk Seçenekleri Sizin Elinizde!

WhatsApp’ın Görünümünü Değiştirin: Renk Seçenekleri Sizin Elinizde!

WhatsApp, yepyeni tema özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme sayesinde uygulamanın tema rengi değiştirilebilecek. İşte detaylar… 08-01-2024

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni bir özellik deniyor. İddialara göre uygulamanın tema rengi değiştirilebilecek. WhatsApp’ın bu yeni özelliği, tüm kullanıcılara uygulamanın görünümünü tamamen değiştirme noktasında imkân sağlayacak. Üstelik konuşulanlara göre kullanıcılar, renk seçenekleriyle oynayarak kendi zevklerine göre uygun hale getirebilecek.

 

WhatsApp Rengini İstediğiniz Gibi Değiştirebilirsiniz!

Genel olarak WhatsApp’ın İOS uygulaması İOS 23.21.1.70 güncellemesine kadar mavi bir tasarıma sahipti. Yeni güncelleme sayesinde WhatsApp İOS uygulama tasarımında bazı değişiklikler yapıldı. Özellikle mavi renk teması, Android uygulamasında olduğu gibi yeşil olarak değişti. Birçok kullanıcı ise bu renklerden memnun olmadıklarını belirtti. WhatsApp, kullanıcıların geri bildirimine önem vererek diledikleri temanın tercih edilebileceği bir özellik geliştirmeye başladı.

 

WhatsApp Tema Nasıl Değiştirilecek?

Yeni geliştirme sayesinde kullanıcı deneyimi zenginleştiriliyor. Tema değiştirme özelliği ile tüm kullanıcılar uygulamayı kendi tercihlerine göre özelleştirebiliyor. Böylece WhatsApp’ın kişisel iletişim aracı olarak benimsemesi sağlanıyor olacak.

 

Gelen bilgilere göre bu ayar, ‘’Uygulama Rengi’’ başlığı altında sunuluyor. Bu ayar üzerinden tüm uygulama tasarımı değiştirilebiliyor. İddialara göre beş farklı renk seçeneği görünüyor fakat WhatsApp, bu özelliği yayınladıktan sonrasında daha fazla renk tercihi ekleyebilir. Bu renk tercihleri arasında lila, pembe, beyaz, WhatsApp’ın orijinal yeşil rengi, eski İOS rengi olan mavi gibi tercihler bulunuyor. Kullanıcılar, bildirim işaretleri, simgeler gibi kullanıcı arayüz öğelerini özelleştirmek için tüm bu renk paletleri arasından tercih yapabiliyor.

 

WhatsApp Tema Değiştirme Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Bu özellik şu an için iPhone kullanıcılarına açılabilir. Yani Android kullanıcıları henüz bu özelliği ilk aşamada deneyimleyemiyor. Fakat WhatsApp zaman içerisinde yeni özelliklerini farklı platformlara yaymayı tercih ediyor. Bunun dışında WhatsApp, tema rengi değiştirme özelliği konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. Tahminlere göre 2024 senesinin ilk çeyreğinde bu özellik sunulabilir.

 

Genel olarak WhatsApp, bu yeni özellik ile uygulamayı daha estetik ve kullanıcı dostu hale getirmeye çalışıyor diyebiliriz. Mesajlaşmada kullanılan WhatsApp’ın daha estetik görünmesini isteyen İOS ve Android kullanıcıları bu özelliği rahatlıkla kullanabilir.