Sosyal Medya WhatsApp Android ve İOS Kullanıcıları İçin Airdrop Benzeri Özellik Getiriyor!

WhatsApp Android ve İOS Kullanıcıları İçin Airdrop Benzeri Özellik Getiriyor!

WhatsApp hem İOS hem de Android kullanıcılarının dosya paylaşımını kolay hale getirecek yeni bir özellik getiriyor. 24-01-2024

Dünyanın en fazla kullanılan iletişim uygulaması olan WhatsApp, yeni bir adım atarak dosya paylaşımını daha kolay hale getirmeye hazırlanıyor. Kullanıcı dostu ve yenilikçi özellikleriyle öne çıkan WhatsApp, bu kez Airdrop benzeri bir yenilikle karşımızda. WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı bu özellik, kullanıcıların dosyalarını yakınlarında bulunan diğer WhatsApp kullanıcıları ile sadece telefonlarını sallayarak paylaşmalarına olanak veriyor. Yani dosya gönderebilmek için uzun bir süre beklemeye veya karmaşık işlemler yapmaya gerek kalmıyor. Bu özellikle kullanıcılar, eğlenceli ve hızlı bir şekilde dosya transferi gerçekleştirecek.

 

WhatsApp Yeni Özelliğin Avantajları Neler?

WhatsApp, kendi kullanıcılarının güvenliğini daima ön planda tutan uygulamalardan birisi diyebiliriz. Bu yeni özellik sayesinde dosya paylaşımları uçtan uca şifrelenerek korunabilir. Böylece WhatsApp kullanıcıları, dosyalarını güven içerisinde rahatlıkla paylaşabilir. Üstelik bu özellikle beraber Android ve İOS kullanıcıları arasında dosya paylaşımı daha erişilebilir ve kolay hale geliyor. Bu durumda WhatsApp’ın yaklaşık 2 milyar kullanıcısı için dosya paylaşımı artık daha pratik olacak. Kullanıcılar, işletim sistemi engeline takılmadan tüm cihazlar arasında kolayca dosya transferi yapabilecek.

 

Genel olarak WhatsApp, sıklıkla yeni özellikler deniyor ve kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu özellikten öncesinde kanalları devretmeye yarayan özelliğin geleceği duyurulmuştu. Geçen haftalarda ise yepyeni metin formatları konusunda açıklama yapıldı. Şimdi ise platformun tüm kullanıcılarının işine yarayacak ve büyük bir zahmetten kurtaracak bu yenilik gündemde.

 

WhatsApp Yeni Özelliği Nasıl Kullanılacak?

WhatsApp, yeni özelliğin kullanımı konusunda henüz net bir bilgi vermedi. Aynı zamanda tahmin edileceği üzere sadece yakındaki kullanıcılar ile dosya paylaşımı sağlanacak. İki cihaz arasındaki uzaklığın ise tam olarak ne kadar olacağı konusunda netlik bulunmuyor. Tüm bunlara ek olarak özelliğin telefonları sallayarak çalışacağı görülüyor. WhatsApp ise alıcı olan kişilerin uygulamayı aktif ederek telefonu sallayarak paylaşım talebini göreceğini belirtti. Şuan için bilinen her şey bu kadarla sınırlı diyebiliriz.

 

Bilindiği üzere İOS cihazlarda Airdrop ve Android cihazlarda ‘’Yakındakilerle Paylaş’’ ve ‘’Quick Share’’ gibi özellikler ile dosya paylaşımı yapılıyordu. Ancak Apple ve Android arasında dosya aktarımı yapmak bunlar kadar kolay değil. WhatsApp, yeni özelliği ile tüm bunlara bir alternatif oluşturuyor ve bu durum aslında 2 milyardan fazla WhatsApp kullanıcısının herhangi bir engele takılmadan dosya paylaşımı yapabileceği anlamına geliyor.

 

WhatsApp Yeni Özelliği Ne Zaman Geliyor?

İddialara göre yeni özellik henüz geliştirme aşamasında bulunuyor. Bazı ekran görüntülerine göre özelliğin nasıl çalıştığına dair önemli ipuçları var. Kullanıcılar akıllı cihazları ile uygulamayı açarak telefonu salladıkları zaman dosya paylaşımı yapabilecekler. Bu durum özellikle acil dosya transferi için önemli bir zaman kazandıracak.

 

Sonuç olarak WhatsApp’ın bu yeni adımı, özellikle devamlı dosya aktarımı için uğraşan kullanıcılar için heyecanlı bir gelişme denilebilir. Ancak bu özelliğin henüz ne zaman kullanılacağı ve diğer teknik detaylar konusunda net bir bilgi yok.