Sosyal Medya WhatsApp Android Tasarımı Değişti! Yeni Arayüz Böyle Görünüyor

WhatsApp Android Tasarımı Değişti! Yeni Arayüz Böyle Görünüyor

WhatsApp; yeni emojiler, web sürümü güncellemesi ve şimdi de yeni Android arayüz değişikliği ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Gelin detaylara birlikte göz atalım… 01-09-2023

WhatsApp, hepimizin hayatının bir iletişim kaynağı olmayı başaran oldukça popüler bir uygulama. Bugün milyonlarca kişinin kullandığı mesajlaşma platformu, kendini geliştirerek yeniliklerini duyurmayı sürdürüyor. Yeni emojiler, web sürümü güncellemesi ve şimdi de yeni Android arayüz değişikliği ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Gelin detaylara birlikte göz atalım…

 

İş ve özel hayatı WhatsApp üzerinden düzenleyebileceğinizi söylesek? Evet, birçok kişi telefonu ve akabinde görüşmelerinde iş ile özel hayatını ayrıştırmak istiyor. WhatsApp, bu ihtiyacı görmüş olacak ki yeni arayüzünde “üst orta kısımda” personel ve business olarak bir bölümlendirme oluşturmuş. Bu yenilik, severek kullanılacak gibi görünüyor.

 

İş ve Özel Hayat WhatsApp’ta Birbirinden Ayrılıyor!

Yeni düzende bu iki ayrışımın tümünü de dilerseniz “All” kısmında bir arada görebiliyor olacaksınız. Yani süreç tamamen sizin tercihlerinize göre şekilleniyor. Haberin görselinde görüldüğü gibi, WhatsApp artık daha sade ve beyaz bir görünüme sahip olacak. Üst menüdeki yeşil renkli alan, yeni arayüzde beyaz olarak değiştirilmiş durumda. WhatsApp'ın simgeleşmiş yeşil rengi ise artık WhatsApp logosuyla mesaj oluşturma butonunda kullanılıyor. Ayrıca, navigasyon bölümü aşağıya taşınmış ve mesaj listesinin üstüne filtreler eklenmiş durumda.

 

WhatsApp Yeşil Rengine Veda Ediyoruz!

WhatsApp'ın "2.23.18.18" kodlu Android beta sürümü, uygulamanın arayüzünde önemli bir değişiklik getirecek gibi görünüyor. Bu güncelleme, WhatsApp'ın ikonik yeşil renginin uygulamadan giderek çekileceğini işaret ediyor. Ek olarak gece modu da yeni sürümdeki yerini alacak. Haber görselimizde solda bulunan görünüme kavuşacak. Henüz ne zaman aktif olacağı bilgisi netleşmese de gelişmeler şimdilik bu şekilde. Hep birlikte yeni WhatsApp Android tasarımı merakla bekliyoruz.