Sosyal Medya WhatsApp Alışverişinizi Kolaylaştıracak: Koltuğunuzu Dahi Seçebilirsiniz!

WhatsApp Alışverişinizi Kolaylaştıracak: Koltuğunuzu Dahi Seçebilirsiniz!

WhatsApp, alışveriş deneyimini artıracak Flows özeliğini denemeye başladı bile. Bu özellikle birlikte kullanıcılar otobüs biletini bile uygulama üzerinden satın alabilecek. 22-09-2023

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan WhatsApp, yeni bir şeyler deniyor! WhatsApp, alışveriş deneyimini artıracak Flows özeliğini denemeye başladı bile. Bu özellikle birlikte kullanıcılar otobüs biletini bile uygulama üzerinden satın alabilecek. İşte detaylar…

 

Anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Flows özelliğiyle birlikte hem satıcılar açısından hem de kullanıcılar açısından önemli bir adım atıyor. Mesajlaşma uygulamaları içerisinde öne çıkan WhatsApp, bu özellikle birlikte farklı bir noktaya evrilmek üzere. Artık kullanıcılar uygulamadan çıkmadan ve harici bir web siteye ihtiyaç duymadan otobüs biletini, uçak biletini satın alabilir, randevularını oluşturabilir.

 

Flows Özelliği Nedir?

WhatsApp, Flows olarak adlandırdığı yeni özelliğini test etmeye başladı. Kullanıcılar Flows özelliğiyle sadece otobüs bileti almayacak. Bir restorandan randevu alabilecek veya uçak seyahatleri için bilet satın alabilecek. Yani kullanıcılar WhatsApp uygulamasından çıkmadan birçok işini daha pratik bir şekilde halledebilecek. Hatta WhatsApp, bu özellik için ayrı bir destek sayfası oluşturdu bile. Bu destek sayfasında Flows’un saydığımız özellikleri dışında hesaplara giriş yapabilmek, hızlı form doldurmak ve göndermek gibi ek özellikleri var. Fakat tüm bunların nasıl uygulanacağı tam olarak belirlenmedi.

 

WhatsApp bir süre öncesinde Business sistemini geliştirmiş ve firmaların müşterilerle bu kanaldan iletişime geçmelerini hedefleyerek yeri bir özellik getirmişti. Yani WhatsApp kendi uygulaması üzerinden ticareti artırmaya yönelik yeni şeyleri denemeye devam ediyor. Flows özelliği ise yine bu özelliğe benzer olarak kullanıcıların işini kolaylaştırabilir.

 

WhatsApp’tan Nasıl Alışveriş Yapılır?

Flows özelliğinin detayları hakkında henüz pek bir bilgi yok. Ancak paylaşılan bazı ekran görüntülerine göre uygulamadan çıkmadan çok basit bir şekilde alışveriş yapılabilir. Ekran görüntüsüne göre kullanıcılar istediği bir firma üzerinden seyahatleri için randevu oluşturabilir, hatta koltuk seçimi bile yapılabilir.

 

Meta’nın kurumsal mesajlaşmasından sorumlu başkan yardımcısı Nikila Srinivasan ise konu hakkında bazı açıklamalar yaptı. Açıklamasında, asıl amacın hem kullanıcılar açısından hem de işletmeler açısından sohbet başlığından daha fazlasını yapabilecekleri şekilde ticareti artırmak olduğunu belirtti. Sohbet içerisinde zengin deneyimler oluşturarak e-ticaret işletmelerine önemli bir fırsat sunuyor. Bu açıklamaya baktığımız zaman Flows henüz e-ticaret işletmeleri için kullanılabilecek. Ancak WhatsApp, diğer işletme türleri için, yani e-ticaret kullanmayan firmalar açısından zengin deneyimler oluşturmayı hedeflediğini belirtiyor.

 

Flows Özelliği Ne Zaman Geliyor?

WhatsApp Meta açıklamasına göre Flows özelliği şu an Hindistan’da ve Brezilya’da test ediliyor. İddialara göre WhatsApp test için Brezilya’da Banco Pan adlı perakendeci ile anlaşmış. Bunun dışında yine Brezilya’da Lenovo ile çalışıyor. Hindistan’da ise seyahat şirketi olan Redbus, araba satışı yapılan Spinny tarzı işletmelerle Flows özelliği test ediliyor. Test aşaması tamamlandıktan sonra özelliği ülkemizde de görebiliriz. Net bir tarih verebilmek mümkün olmasa da önümüzdeki birkaç ay içerisinde kullanılabilir.

 

Genel olarak en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ticaret sektöründe önemli adımlar atabilir. Hem satıcılar hem de kullanıcılar Flows özelliği sayesinde birçok alışveriş işlemini WhatsApp uygulamasından çıkmadan yapabilecek.