Telefon Vivo, Android 14 Güncellemesi Alacak Modelleri Açıkladı!

Vivo, Android 14 Güncellemesi Alacak Modelleri Açıkladı!

Google, 4 Ekim tarihiyle birlikte merakla beklenen Android 14’ü piyasaya sürdü. . Bazı akıllı telefon markaları ise bu yeni sürümü kendi arayüzlerine entegre etmeye hazırlanıyor. İşte detaylar... 09-10-2023

Google, 4 Ekim tarihiyle birlikte merakla beklenen Android 14’ü piyasaya sürdü. Bazı akıllı telefon markaları ise bu yeni sürümü kendi arayüzlerine entegre etmeye hazırlanıyor. Bu firmalardan birisi de Vivo oldu. Peki Android 14 güncellemesi alacak Vivo modelleri hangileri olacak?

 

Vivo, kısa bir süre öncesinde Android 14’ü temel alan FuntouchOS 14 tanıtımını gerçekleştirmişti. Yeni Android sürümündeki gibi tamamen özelleştirmeye odaklanan arayüzüyle birlikte birçok yeni özellik geliyor. Video düzenlemede iyileştirmeler, motion blur, geliştirilen gizlilik ve güvenlik gibi yenilikler var. Çinli firma olan Vivo, yeni arayüzü deneyimleyecek modellerine de değindi. Bu duruma göre güncelleme çalışmaları Ekim ayı içerisinde başlayacak ve 2024 Nisan ayına kadar devam edecek.

 

Android 14 Güncellemesi Alacak Modeller Hangileri?

Vivo firması, Android 14 işletim sistemi duyurulduktan sonrasında yeni sürümü kendi arayüzü olan FuntouchOS 14’e entegre edebilmek adına çalışmalara başladı. Bununla birlikte belirlenen tüm cihazlara aynı anda gelmeyecek. Kademeli şekilde 2024 Nisan ayına kadar tek tek cihaz modellerine getirilmesi planlanıyor.

 

Android 14 tabanlı FuntouchOS 14 güncellemesi alacak bazı Vivo modelleri sırasıyla şu şekildedir:

  • X90 ve X90 Pro
  • X80 ve X80 Pro
  • V27 ve V27 Pro
  • V29 Pro
  • X70, X70 Pro ve X70 Pro+
  • V29e
  • V25
  • T2 Pro 5G
  • Y100
  • V23 Pro, V23 5G ve V23e 5G
  • X60, X60 Pro ve X60 Pro+
  • Y75 5G
  • Y36
  • Y35

 

Android 14 ile Gelen Yenilikler Neler?

İddialara göre Android 14 beta sürümündeki güncellemelere bakıldığı zaman birçok grafik özellikleri görülüyordu. Şekil değişim efektleri, uygulamanın dil tercihlerini sadece uygulama bazında otomatik şekilde yapılandırma gibi gelişmiş dil ayarları bile var. Şimdi ise FuntouchOS 14, üretkenlik, kişiselleştirme, gizlilik, akıcılık ve çoklu görev alanlarında birçok kullanışlı yenilik getiriyor. Yani genel olarak baktığımızda FuntouchOS 14, beş ana odak alanını belirleyerek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Özellikle kişiselleştirmeyi en üst düzeyde geliştirerek kullanıcılara tam olarak sekiz farklı yazı tipi stili sağlıyor. Bunun dışında duvar kağıdınızla uyumlu renk paleti oluşturabilirsiniz.

 

Diğer bir özellik olan üretkenlik kısmında da işe yarar yenilikler var. Yeni güncelleme ile orijinal kalitede video aktarımı mümkün olacak. Ek olarak ise 60 FPS’de 40 K çözünürlükte videolar dışa aktarılabilir. Çoklu görev yeteneğinde ise birden fazla uygulamanın daha hızlı başlatılması için 600 MB’a kadar alan açabiliyor. Bununla beraber daha fazla uygulama arka planda aktif olabilecek. Gizlilik alanında ise FuntouchOS 14, gizli fotoğraflar, parola koruması ve ekran yansıtmayla alakalı kişisel bilgilerinizin güvende olmasını sağlıyor. Bunun dışında işletim sistemi, bildirim çubuğunda kişisel bilgileri açıklamadan ekran paylaşımını kullanmak için akıllı yansıtma özelliğini sunuyor.

 

Android 14 Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Android 14 Güncellemesi FuntouchOS 14, bir dizi Vivo modeli için kullanılacak. Tüm modellere aynı anda gelmeyecek. Örnek olarak iddialara göre X90 ve X90 Pro modeline Ekim ayı içerisinde gelmesi planlanırken X80, V29 Pro, V29, V27 Pro ve V27 modeline Aralık ayında FuntouchOS 14 güncellemesi gelecek. FuntouchOS 14 beta programı ise Hindistan’da çoktan başlatıldı.

 

Genel olarak Vivo kullanıcılarına sağlanan FuntouchOS 14, yeniliği ile birlikte kullanıcı deneyimini artıracak. Daha özelleştirilebilir bir deneyimle birlikte mobil teknolojiyi daha verimli hale getirecek. Güncellemenin hemen kullanıma sağlanması, kullanıcıların bu özelliklere hızlı bir şekilde erişecekleri anlamına geliyor. Bu nedenle belirtilen modeller en geç Nisan ayına kadar neredeyse birçok cihaza entegre edilecek.