Telefon Twitter Tweet Okuma Limiti için Açıklama Yaptı!

Twitter Tweet Okuma Limiti için Açıklama Yaptı!

Twitter’da gündem ve kriz süreci devam ediyor. Twitter tweet okuma limiti getirdiğini duyurmuştu. Yazımızda bu sınırlamanın nedeni ve detaylardan bahsedeceğiz. 05-07-2023

Twitter’da gündem ve kriz süreci tüm hızıyla devam ediyor. Alınan bazı kararlar kullanıcıları rahatsız edecek gibi görünüyor. Elon Musk’ın satın alım işleminin sonrasında aniden gelen yenilikler, şirketin kriz yaşaması nedeniyle mi yoksa bazı güvenlik tehlikelerini kaldırmak için mi yapılıyor şimdilik bilinmiyor. Kısa bir süre önce tweet okuma için limit sistemi geldiği duyurulmuştu. Buna istinaden doğrulanmış kullanıcılar günde 8 bin, doğrulanmamış hesaplar ise 800 tweet okuyabilecekti.

 

Gelen kısıtlama kararına ilişkin pek çok kullanıcı farklı iddialar ortaya çıkardı. Bazılarının daha premium bir platform haline gelmesi adına bu adımların atıldığına dair düşünceleri vardı. Büyük bir çoğunluk ise şirketin gelir sorunları nedeniyle bu yola başvurduğunu düşündü. Hatta Twitter’ın veri barındırmak için kullandığı Google Cloud hizmetinin parasını ödemediği için tasarruf yoluna gittiği bile düşünüldü.

 

Twitter Limiti Ne Zaman Biter?

Bu yeniliğin ardından Twitter'da limit yemek ne demek? Ya da Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? Gibi sorgular da fazlasıyla arttı. Eğer doğrulanmış bir hesap değilseniz 300 gönderi okuma sayısına sahipsiniz demektir. 

 

Uygulama ile ilgili gelen yorumların ve fikir çatışmalarının sonrasında resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayan Twitter, günlük okuma sınırı oluşturma sebebinin spam ve bot hesapları tespit etmek olduğunu bildirdi. Ayrıca gelen kısıtlamanın herhangi bir şekilde kalkmayacağı mesajını da verdi. Peki gelen yenilikler ile birlikte Twitter günlük tweet okuma limiti ne oldu?

 

  • -Doğrulanmış (mavi tike sahip) hesaplar, günde 6000 gönderi okumakla sınırlanacak
  • -Doğrulanmamış hesaplar, günde 600 gönderi okuyabilecek
  • -Yeni doğrulanmamış hesaplar, 300 gönderi okuyabilecek.

 

Bot ve spam hesapları tespit etmek üzere gelen bu yenilik hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/toz-torbasiz-elektrikli-supurge-tavsiyeleri-248 linkinden ulaşabilirsiniz.