Sosyal Medya Twitter Mavi Tik Gizleme Dönemi Başlıyor! Peki Mavi Tik Nasıl Gizlenir?

Twitter Mavi Tik Gizleme Dönemi Başlıyor! Peki Mavi Tik Nasıl Gizlenir?

Twitter’a ‘mavi tik’ satın alma özelliği geldikten sonra yeni bir hizmet kullanıma sunuldu. Twitter, yeni adıyla X uygulaması, ücretli abonelik hizmetleri için mavi tikleri gizleme özelliği sunuyor. 03-08-2023

Global çapta kullanılan Twitter Blue, yeni kurallarıyla kendini güncellemeye devam ediyor. Yakın zamanda gelecek düzenlemeyle beraber kullanıcılar istedikleri takdirde profillerin yanında bulunan mavi tik sembolünü kaldırabilecekler. Bununla birlikte Blue aboneleri, mavi tik gözüksün istemiyorlarsa neden para ödemeleri gerektiği konusunda sorularını yönlendirmeye başladılar bile. Bu sorunun cevabına bakarsak, Tweet altında yapılan sohbetlerde öne çıkmak ve daha az reklam görebilmek gibi yan özelliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yani bu tarz özellikleri kullanmak isteyenler mavi tiklerini profilinde görmek istemiyorlarsa Blue abone fırsatlarından yararlanmaya başlayabilir.

 

Twitter veya yeni adıyla X platformu, tüm Blue aboneleri için geliştirilmiş haber sistemini de sunmaktadır. Bunun dışında Blue aboneliklerinin, içerik üreticileri açısından diğer önemli noktada gelir paylaşımı olabilir. Daha birçok özellikle birlikte Blue özelliği, sağladığı avantajlarla birlikte birçok kullanıcıya sunuluyor.

 

Twitter’dan Blue Abonelerine Yenilik

Twitter’ın paralı hizmeti olan Twitter Blue, tüm kullanıcılara hesaptan mavi onay işaretini gizleme olanağı sağlamaya başladıktan sonra hızlı bir şekilde uygulamaya konuldu. Yani artık Twitter Blue abonesi olanlar hesaplarında mavi onay işaretini gizleme özelliğini görebilir. Hizmeti kullanan aboneler, bu özelliği web ve mobil uygulamaları üzerinden ulaşabiliyor. Twitter tarafından getirilen bu özellikle beraber tüm kullanıcılar Twitter için ödeme yaptığını gizleyebilecektir. Yani Blue aboneleri, yararlandığı diğer özel fırsatlarla birlikte normal kullanıcı gibi hesabını geliştirebilecek ve kullanabilecek.

 

Twitter yeni adıyla X, yaptığı açıklamaya göre mavi onay işaretinin sadece profilde ve gönderilerde gizleneceğini belirtiyor. Yani mavi tik işareti bazı yerlerde görünebilecek ve aktif aboneliği ifşa edecektir. Hatta mavi tik gizli modundayken bazı özelliklerin kullanılamayacağı, bilgiler arasında yer almaktadır.

 

Twitter Mavi Tik Gizleme Nasıl Yapılacak?

Twitter’da Blue aboneleri için mavi tik gizleme sadece birkaç adımdan oluşuyor. Profilinde ve gönderilerinde mavi tik rozetini görmek istemeyenler, Twitter’ın ‘’Profili Özelleştirme’’ sayfası üzerinden ‘’Mavi onay işaretini gizle’’ seçeneğini aktif etmelidir. Kullanıcılar istediği süre boyunca mavi tikini gizleyebilir, aynı şekilde tekrardan görünür yapmak için aynı adımları izleyerek adım atabilirler.

 

Sizlerde Twitter’ın ayrıcalıklı özelliklerini kullanmak adına Blue abonesi olabilirsiniz. Profilinizde ‘’mavi tik’’ yani doğrulama hesap rozetini görmek istemezseniz yani Twitter’a para ödendiğinizi göstermek istemiyorsanız tam sizlik bir özellik olacaktır.

 

Twitter Mavi Tik Gizleme Neden Tercih Ediliyor?

Twitter, hesapların güvenirliği ve tanınması için mavi onay işareti sistemini getirmişti. Ancak uygulama Elon Musk’ın eline geçince Twitter Blue özelliği haline geldi ve kullanıcılar mavi tik için her ay belli miktarda ücret ödemek durumunda kaldılar. Artık kullanıcılar Twitter’da kimlerin doğrulanmak için ücret ödediğini anlamaya başladı. Bununla beraber Blue abonesi olanlar, hesabını doğruladığı tarih ile beraber profilinde mavi onay işaretini görebiliyor. Twitter mavi tik gizleme özelliği gelmeden öncesinde mavi tik tüm kullanıcılarda aynı şekilde sabit bir şekilde görünüyordu. Ancak gelen bu özellik, tüm profiller için gizleme imkânı sağlıyor.

 

Birçok Twitter kullanıcısı yeni gelen bu özellik için olumsuz yorum yapsa da o kadar kötü olmadığını görebiliriz. Kullanıcılar, özellikle gönderilerde öne çıkmak istediklerinde ve bunu doğal şekilde göstermek istediklerinde mavi tik özelliğini kaldırabilir. Bu tarz avantajlardan yararlanırken kullanıcılar istediği her an mavi tikini tekrardan görünebilir yapacaktır.