Telefon Twitter’da 1.5 Milyar Kullanıcı Adı Boşa Çıkıyor!

Twitter’da 1.5 Milyar Kullanıcı Adı Boşa Çıkıyor!

Twitter’ın sahibi Elon Musk, satın alma işlemlerinin ardından birçok yeniliği de beraberinde getirinde. Yazımızda bu yenilikleri detaylıca anlatacağız. 09-05-2023

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kısa süre önce hesapların aktif olması gerektiğini ve ayda en az 1 giriş yapılan hesapların kullanılmaya devam edeceğini duyurmuştu. Giriş yapılmayan hesapların ise boşa çıkacağı ve açık arttırma usulü ile satışa çıkabileceği detayları konuşuluyordu. Fakat bununla ilgili bir işlem oluşturulmamıştı. Musk, son paylaşımı ile bu sürecin başladığını duyurmuş oldu. Fakat şuan için hesap isimlerinin açık artırma ile satılması konusunda bir açıklama yapılmış değil.

 

Twitter’da Aktif Olmayan Hesaplar Kapatılıyor!

Aşağıda Elon Musk’un konuya ilişkin atmış olduğu tweetleri paylaşıyoruz.

 

"Yıllardır hiçbir etkinliği olmayan hesapları temizliyoruz. Bu nedenle takipçi sayısında düşüş görebilirsiniz."

 

"Yakında 1,5 milyar hesabın isim alanını boşaltacağız. Yıllarca tweet atılmamış veya oturum açılmamış hesaplar, platformdan silinecek."

 

Genel olarak değerlendirirsek bu yeni adım bazı kaosları da beraberinde getirebilir. Bununla birlikte uzun zamandır bazı hesap isimlerini almayı hedefleyen Twitter kullanıcıları, habere oldukça pozitif yaklaşıyor. 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alan ve o tarihten itibaren köklü değişiklik kararları veren Elon Musk, uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

 

Kullanılmayan Twitter Hesabı Silinir Mi?

Google’da uzun süre araştırma yapılan Kullanılmayan Twitter hesabı silinir mi?, Twitter'a ne kadar süre girilmezse kapanır? Ya da Kullanılmayan Twitter hesabı nasıl kapatılır? Gibi arama terimleri de bu gelişmeyle son buluyor olacak. Artık aktif değilseniz, hesabınız da Twitter’dan kalkıyor olacak. Böylece kendi ismi dolu olduğu için Twitter kullanmayan bazı kişiler de hesap oluşturmaya hazır gibi görünüyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/dell-laptop-modelleri-ile-hayatinizi-kolaylastirin-176 linkinden ulaşabilirsiniz.