Bilgisayar Türkiye’de Adobe Ürünlerine Zam Geldi: İşte Yenilenen Fiyatlar!

Türkiye’de Adobe Ürünlerine Zam Geldi: İşte Yenilenen Fiyatlar!

Tasarımcıların ve reklam şirketlerinin vazgeçilmez markası olan Adobe, Türkiye’ye sağladığı Creative Cloud aboneliklerine zam yaptı. İşte detaylar… 06-03-2024

Adobe, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Illustrator, Photoshop, Premiere Pro ve InDesign gibi yaratıcı mobil ve masaüstü uygulamalara erişimi ve bu uygulamalarda geliştirilen projelerin bulut ortamında saklanmasını mümkün kılan Creative Cloud hizmetine dünya çapında zam yapacağını belirtmişti. Yakın zamanda Türkiye’deki bazı kullanıcılarına bilgilendirme yapan Adobe, Türkiye fiyatlarına zam yapacağını açıkladı. Tarih olarak ise 5 Mart’ı işaret etti.

 

Türkiye Fiyatına %308 Zam Geldi

Adobe açıklaması sonrasında yurt dışındaki abonelik fiyatına %9 zam yaptı. Ancak bu zam, Türkiye fiyatları gibi minimum düzeyde değil. Adobe yurt dışındaki kullanıcıları için Creative Cloud uygulamalarını 55 dolardan 60 dolara çıkarıyor. Ancak Türkiye fiyatına tek seferde %308 gibi ciddi oranda zam yapmayı planlıyor. Adobe yaptığı açıklamada, Brezilya, Mısır, Arjantin, Kolombiya, Norveç, İsveç, Norveç ve Güney Kore’deki müşterilerin para birimi dalgalanmalarını göz önüne alarak döviz kuruna uyum sağlayacaklarını belirtti. Ek olarak Kolombiya, Arjantin, Brezilya, İsveç ve Norveç’te Creative Cloud ve Document Cloud planlarının fiyatlarında artış olacağını söyledi. Japonya, Mısır, Güney Kore ve Türkiye için güncellenen fiyatlandırmanın ise 5 Mart 2024 tarihi ile uygulanmaya başlayacağının altını çizgi.

 

Adobe Creative Cloud Türkiye Fiyatları Ne Oldu?

Adobe’da artık yeni dönem başladı. Firma, güncel fiyatlarını resmi internet sitesine paylaştı. Bugüne kadar 190 TL olan uygulamanın fiyatları yükseldi. Adobe Creative Cloud’un güncel fiyatı şu şekilde:

 

  • Aylık 478,80 TL
  • Yıllık 5.745,60 TL

 

Genel olarak bu fiyatların indirimli olduğunu belirmek gerekiyor. Adobe sitesinde belirttiği bilgilere göre Creative Cloud’un aylık normal fiyatı aslında 925,20 TL olarak belirlendi. Senelik fiyatının ise 10.526,40 TL olduğunu belirtmek gerekiyor. Bunun dışında bu fiyatların bireysel tüketiciler için olduğunu söyleyelim. Adobe Creative Cloud için kurumsal müşteriler, lisans başına 425 TL KDV ödeme yapmak durumundalar.

 

Sonuç olarak 5 Mart itibarıyla yürürlüğe giren bu zam haberi, abonelik fiyatlarında önemli bir artışla geliyor. Özellikle tasarımcılar ve kurumsal firmalar açısından baktığımız zaman, %308’lik bir artış oldukça yüksek olabilir. Genel olarak Adobe Creative Cloud’un bu fiyat güncellemesi, Türkiye’deki tasarımcıları etkileyecek. Aynı zamanda dijital içerik oluşturma anlamında profesyonellerin maliyetlerini artırabilir.