Sosyal Medya TikTok LIVE Studio Kullanıma Sunuldu! İşte Merak Edilenler

TikTok LIVE Studio Kullanıma Sunuldu! İşte Merak Edilenler

TikTok, bilgisayar üzerinden canlı yayın yapmayı sağlayan TikTok LIVE Studio’yu kullanıma sundu. 20-03-2024

TikTok, bilgisayar üzerinden canlı yayın yapmayı sağlayan TikTok LIVE Studio’yu kullanıma sundu. Henüz sadece Windows bilgisayarda kullanılabilen bu uygulama geniş kapsamlı özellikler sağlıyor. İşte detaylar…

 

Dünyada en fazla kullanılan sosyal medya ağlarından biri olan TikTok, kullanıcılar için yeni bir dönem başlatıyor.  Artık bilgisayar üzerinden canlı yayın yapmaya izin veren yeni özellik ile kullanıcılar TikTok’u Twitch ve YouTube gibi kullanabiliyor. TikTok’un kullanıcılara bilgisayar üzerinden canlı yayın açma avantajı sağlayan bu özellik, ‘’TikTok LIVE Studio’’ isimli bir uygulamayla kullanılıyor. Şimdilik Windows bilgisayarlarda kullanılan bu özelliğin macOS desteğinin gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

 

TikTok LIVE Studio Nasıl Kullanılacak?

TikTok LIVE Studio, kullanıcıların işine yarayacak kapsamlı özelliklerle donatıldı diyebiliriz. Örnek olarak oyun içerisinde ekran paylaşımı yapılabilir. Üstelik canlı yayın ise farklı bir kaynaktan, video ve ses içeriği başka bir kaynaktan alınabilir. Aynı zamanda canlı yayınlar için başlıklar, etiketler ve kapak fotoğrafları uygulama içerisinde ayarlanabilir. Yayın yapan kullanıcılar, yayınına farklı kullanıcıları davet edebilir. Tüm bunlara ek olarak gelen özellik ise TikTok sohbet bölümü oldu. Kullanıcılar detaylı analizler ve sohbet bölümünü TikTok uygulamasından takip edebilir.

 

TikTok LIVE Studio Ayrıcalıkları Nedir?

TikTok LIVE Studio, kullanıcılara birçok özellikle geliyor. Bunlardan en önemlileri, içerik üreticilerin video ve ses ayarlarından canlı yayın bilgilerine kadar birçok önemli veriye ulaşmaları oldu. Aynı zamanda yatay veya dikey yayın yapabilmenin yanı sıra ücretsiz efekt kullanma gibi özelliklerle içerik üreticilerine, yayın yaratıcılıklarını sergileme anlamında geniş bir yelpaze sağlıyor. Üstelik canlı sohbet kısmı da izleyicilerle olan etkileşimi önemli derecede artırıyor. Bu kısımda izleyicilerden gelen hediyeler, yorum ve emojiler görüntülenebiliyor. Üstelik kullanıcılar sohbet kısmını filtreleyebilir ve düzenleyebilir. Bu nedenle yeni özellik, TikTok’ta canlı yayın deneyimini bir üst seviyeye çıkarmaya destek oluyor.

 

TikTok LIVE Studio Nereden İndirilir?

TikTok LIVE Studio’yu kullanmak için, TikTok.com/studio/download ekranına girmeniz ve ‘’Windows için ücretsiz indirme’’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Windows cihazlarınıza kurulumu yaptıktan sonrasında, yeni başlayanlar için kılavuz ve kurulum öğreticisinden destek alabilirsiniz. Ardından canlı yayın açarak, etkileşimli özellikleri aktif edebilirsiniz. Bu özellikler, Canlı Yayın Hedefi ve Hazine Kutusu gibi Twitch benzeri aktivitelerle etkileşim içerisine girmenize yarar. İzleyicilerinizle oyun içerisindeki bir sohbet kutusundan sohbet etmeye başlayabilir, hediyelere ve yorumlara gerçek zamanlı yanıt verebilirsiniz.

 

Sonuç olarak TikTok LIVE Studio, sunduğu özelliklerle birlikte birçok yeni avantaj sağlıyor. Özellikle oyun alanında içerik üreticisi olanlar, TikTok yayınları ile takipçileriyle iletişime geçebilir ve hatta bundan kazanç elde edebilirler. Ancak canlı yayın yapabilmek için minimum 1000 takipçi gerektiğini belirtmek gerekiyor.