Sosyal Medya TikTok ile Spotify Bir Araya Geliyor: Kütüphanenize Kolayca Şarkı Ekleyeceksiniz!

TikTok ile Spotify Bir Araya Geliyor: Kütüphanenize Kolayca Şarkı Ekleyeceksiniz!

TikTok; Spotify, Apple Music ve Amazon Music gibi platformlarla iş birliği yaptı. Artık kullanıcılar TikTok üzerinde duyduğu şarkıları üyeliği olan platformlara ekleyebilecek. 16-11-2023

TikTok ‘’Müzik Uygulamasına Ekle’’ özelliğini test ediyor. Kullanıcılar TikTok platformundaki şarkıları cihazında kullandığı müzik kitaplığına kolay bir şekilde kayıt edebilecek. Bu durum birçok kullanıcı açısından avantaj sağlıyor.

 

Normal şartlarda TikTok videolarında beğenilen şarkılar Shazam vb. uygulamalarla ekstra cihaz desteğiyle aratılarak bulunuyordu. Ardından kullanılan müzik uygulamasında şarkıyı aratmak ve kitaplığa eklemek gerekiyordu. Yeni özellik ile bu kadar uğraşa gerek kalmayacak. Sadece tek bir tıkla TikTok videolarında beğenilen şarkı içeriklerini araştırmadan, indirmeden müzik uygulamanızdaki kitaplığınıza ekleyebileceksiniz.

 

Spotify, Apple Music ve Amazon Music TikTok’a Entegre Ediliyor

TikTok, Spotify, Apple Music ve Amazon Music ile yaptığı bu anlaşma ile hem kendi uygulamasında hem de bu uygulamalarda kullanım süresini artırıyor. Yapılan iş birliği tüm bu uygulamalar için oldukça avantajlı olacak. Kullanıcılar yeni şarkıları keşfetmek için TikTok’u kullanırken diğer müzik platformlarından şarkıları dinlemeye devam edebilecekler.

 

TikTok bundan öncesinde yeni bir değişikliği gündeme getirmişti. Özellikle TikTok’un video yükleme limiti devamlı olarak artırılıyor. Süreç 1 dakikadan 3 dakikaya çıkmıştı. Ardından yeni güncellemeyle bu süre 10 dakikaya çıktı. TikTok şu an aktif olarak 15 dakika limiti test etmeye başladı. Böylece platform YouTube’ya daha fazla yaklaşıyor. Yeni gelen müzik ekleme özelliğiyle birlikte kullanıcılar oldukça memnun diyebiliriz.

 

Hangi Ülkelerde Kullanıma Sunulacak?

TikTok birçok uygulama ile anlaşma yaptı. Spotify ise TikTok kullanıcılarının beğendiği şarkıları çalma listesine kaydedebileceğini belirtti. Ek olarak bu özelliğin daha fazla ülkede kullanılmak için hazırlandığını söyledi. Apple Music ise sadece premium abonelerine sunacak. Bu özellik şimdilik ABD ve iddialara göre İngiltere kullanıcıları tarafından kullanılıyor. Fakat çok yakında daha fazla ülkeye sunulacağını belirtmeliyiz.

 

TikTok Müzik Uygulamasına Ekle Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Özelliğin kullanımı oldukça basit. Kullanıcıların tek yapması gereken, müziğini beğendiği TikTok videosunda ‘’Add to Music App’’ yönlendirmesine tıklaması. Böylece videolarda beğenilen şarkılar istenilen müzik uygulamasına kayıt edilecek. Aynı zamanda TikTok, tercih edilen müzik uygulamasını seçtikten sonra hatırlamaya devam edecek. Böylece tek tıklamayla beğenilen şarkılar platforma eklenebilecek. Kullanıcılar ‘’Add to Music App’’ butonuna bastıkları zaman o müziği Apple Music’te veya Spotify’da ‘’Beğenilen Şarkılar’’ kısmına ekleyecek.

 

Genel olarak Apple Music, İOS kullanıcıları arasında daha fazla kullanılıyor. Bu nedenle mevcut özellik Spotify platformu için daha fazla aktif olacak. Amazon Music içinde bu özelliği kullanabileceğinizi hatırlatalım.

 

TikTok Yeni Özelliği Konusunda Ne Dedi?

Şirket, TikTok uygulamasının hem katalog müziklerini hem de yerli müzikleri keşfetmek için mükemmel bir uygulama olduğunu belirtiyor. Böylece sürekli olarak akış hizmetlerinde müzik dinlemeyi teşvik etmek için yeni özellikler geliştirildi. Yeni Müzik Uygulamasına Ekle özelliği sayesinde tüm müzik tutkunları beğendiği şarkıları keşif anında yakalayabilecek. Ardından şarkıyı istedikleri zaman dinleyebilecek.

 

Genel olarak TikTok, sosyal medyada devrim yaratan uygulamalar arasında girmeyi başardı. Yeni özellik sayesinde müzik alanında öne çıkan bir uygulama olarak hem şarkıcılara hem de kullanıcılara çeşitli avantaj sağlayacak. Sanatçılar daha fazla dinleyiciye ulaşmak için TikTok uygulamasını tercih ederken, kullanıcılar beğendiği şarkıları aramakla vakit kaybetmeyecek.