Sosyal Medya Threads Hesabı Nasıl Silinir?

Threads Hesabı Nasıl Silinir?

Threads Hesabı Nasıl Silinir? 6 Temmuz’da Twitter’a rakip olarak piyasaya sürülen Threads uygulaması, dünya çapında ... 11-07-2023

6 Temmuz’da Twitter’a rakip olarak piyasaya sürülen Threads uygulaması, dünya çapında yoğun bir ilgi görmeye devam ediyor. Bununla birlikte milyonlarca kullanıcı uygulamaya giriş yaptı. Ancak şimdiden Threads hesabı nasıl silinir soruları sorulmaya başladı.

 

Dünya genelinde rekor katılım elde eden Threads, kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ancak Instagram Threads hesabını kapatmak isteyenlerin gözden kaçırdığı bir gizlilik politikası var. Threads üyelikleri Instagram hesaplarıyla bağlantılı olarak yapıldığı için birçok kullanıcı, hesaplarının kapatılacağını düşünüyor. Uygulama, henüz başlangıç aşamasında ancak en büyük sorunlarından birisi kullanıcıların Instagram hesabını kapatmadan hesap verilerini silmemeleridir. Daha basit şekilde profilinizin yanında Threads verilerinizi ortadan kaldırmak adına hesabınızı silmeniz gerektiğidir.

 

Platform bu gizlilik bilinci ile birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratabilir. Fakat kullanmak istemezseniz en azından Threads hesabınızı devre dışı bırakmanız gerekiyor. Ancak verileriniz, hesap dondurulduğu zaman silinmeyecektir. Şimdilik hesap silme işlemi yapılamamakta ancak Threads hesap doldurma uygulama içerisinden yapılıyor.

 

Threads Silince Instagram Silinir mi?

Threads silince Instagram silinir mi sorusu birçok kişinin gündeminde. Bu aşamada Twitter’ın rakibi olarak sahne alan Threads uygulaması, ne yazık ki hesabın silinmesi için Instagram hesabınızın da silinmesi gerektiğini belirtiyor. Uygulama Instagram’a bağlı olduğu için hesabınız silindiğinde Instagram hesabınızda silinecektir. Threads profilinizi istediğinizde devre dışı bırakabileceksiniz. Fakat profiliniz sadece Instagram hesabınız silindiğinde silinecektir. Threads hesabınızı bir hevesle oluşturarak uygulamayı kullanmaktan vazgeçenler, Threads hesaplarını silmek için yolları araştırmaya başladılar bile.

 

Threads Hesabı Silme Adımları Nelerdir?

Threads hesabınızı silmenin veya kapatmanın iki yolu var. Eğer Instagram uygulamasını kullanmaya devam etmek isterseniz Threads uygulamasını telefondan silmenizdir. Kendi içinde de hesap silme işlemi yer almamaktadır. Threads hesabınızı dondurmanın bir diğer çözüm yolu da hesabınızı dondurduğunuz zaman Threads hesabınızın kapatılmasıdır. Instagram hesap silme için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir:

 

  • -İOS kullanıcısıysanız ‘’Ayarlar’’ kısmından ‘’Hesap Sil’’ ile hesabı silebilirsiniz.
  • -Android kullanıcılar hesabını silmek için ilgili linke gitmelidir. Ardından adı ve şifre bilgisiyle hesap silme işlemi yapabilirsiniz.
  • -Ardından hesabınızı neden silmek istediğinizi açıklayın ve son aşamada ’’Hesap Sil’’ butonuna tıklayın.

 

Eğer hesabınızı devre dışı bırakmak isterseniz başkalarının gönderileriyle sizlerin gönderileriniz, etkileşimleriniz siz tekrardan etkinleştirene kadar görünmemektedir. Threads profilinizi devre dışı bırakmak, verilerinizi silmez, Instagram hesabınızı da silmemektedir. Üstelik profilinizi haftada sadece bir seferlik devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Instagram Threads Hesabı Kapatma

Threads hesap silme yapılamadığı için sadece dondurma yapabilirsiniz. Hesap dondurması yapmak, Instagram profiline herhangi bir zarar vermemektedir. Threads hesabınızı dondurmak için izlemeniz gereken adımları şu şekilde özetleyelim:

 

  • -Threads uygulamasını açarak profilinize giriş yapın.
  • -Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayın, ayarları açın.
  • -Hesap bölümüne girerek ‘’Profili dondur’’ butonuna tıklayabilirsiniz.
  • -Son aşamada altta yer alan ‘’Threads profili düzenle’’ kısmına tıklayarak ‘’Dondur’’ seçeneğine basın.

 

Genel olarak Threads Instagram uygulamasıyla ileride kullanıcılara bağımsız profil oluşturma imkânı tanınabilmektedir. Bu tarz bir durumda Threads hesabını silmek veya kapatma işlemi yapabilirsiniz. Fakat şu anda Threads profilini tamamen silmenin tek yolu, Instagram hesabını silmekten geçmektedir. Meta ise önümüzdeki günlerde bu durumu değiştirebilir.

 

Threads, Instagram Hesabınızın Bir Parçası

Instagram Threads uygulamasına baktığımızda ek gizlilik politikasına sahiptir. Böylece hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak Threads profiliniz, sadece Instagram hesabınızın silinmesiyle silinir. Meta politika sayfasıyla, Threads profilinizin kullanıcıların Instagram hesabının bir parçası olduğunun da altını çizmektedir. Threads profilinizi devre dışı bıraktığınızda hesabınızda gerçekleşecek bazı değişiklikler şu şekildedir:

 

  • -Kullanıcılar profilinizi ve içeriklerinizi görmez. Fakat bu tarz bir durumda tüm içerikler uygulama sunucusunda var olacaktır. Gönderileriniz sadece tek tek incelenecek manuel olarak silinirse sunuculardan da silinecektir.
  •  
  • -Hesabı silme yoluna giderseniz Instagram hesabınızı kaybedersiniz, aynı şekilde 90 günün sonunda tüm Threads verileriniz tüm sunuculardan silinir.

 

Genel olarak Threads, tüm avantajlarıyla beraber kullanıcıları kendine çekmeye devam ediyor. Ancak hesap silme ile alakalı olan bu durumlar kullanıcıların olumsuz eleştirisini aldı. Özellikle Meta’nın Instagram hesabını rehin tuttuğu düşüncesiyle birlikte ileride tutumun değişeceği düşünülüyor. Şu anda kullanıcıları elinde tutmak isteyen Threads, yakın zamanda hesap silme durumunu değiştirebilir. Aksi halde kullanıcılar için olumsuz bir durum olarak kalacaktır.