Bilgisayar Televizyondan YouTube İzleyenler İçin Yeni Reklam Politikası Geliyor!

Televizyondan YouTube İzleyenler İçin Yeni Reklam Politikası Geliyor!

YouTube, kullanıcıların televizyondan video izlerken daha az rahatsız olmalarını sağlayacak yeni değişiklikler yapıyor. Yazımızda bu değişikliklere değineceğiz. 07-09-2023

YouTube, kullanıcıların televizyondan video izlerken daha az rahatsız olmalarını sağlayacak yeni değişiklikler yapıyor. Yeni reklam politikasıyla birlikte uzun ama az sıklıkta reklam arası göreceksiniz.

 

Dünyanın en popüler çevrimiçi video izleme sitesi olan YouTube, Premium abone olmayan kullanıcılara reklam gösteriyor. Aynı durum, televizyondan YouTube izleyenler içinde geçerli. Ancak televizyondan video izlerken devamlı olarak karşımıza çıkan reklamlar can sıkıcı hale gelebiliyor. YouTube, yaptığı açıklamalara göre reklam deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

 

Başarılı platform, son dönemlerde uyguladığı reklam politikası konusunda birçok değişiklik yapmıştı. Fakat bu değişiklikler yetersiz kaldı diyebiliriz. YouTube, yaptığı açıklamaya göre kullanıcılara daha uzun ama daha az sıklıkla reklam araları sunmayı hedefliyor. Yapılan bu değişiklikle birlikte televizyon kullanıcıları, daha rahat video izleme deneyimi yaşayabilecekler. YouTube, uyguladığı yeni reklam politikasını denerken elindeki verileri ve araştırmaları kullanacak. Böylece kullanıcılar daha avantajlı bir seyir zevki yaşayabilecekler.

 

YouTube Yeni Reklam Politikası Nasıl?

YouTube araştırmalarına baktığımızda, kullanıcıların video içeriklerini izlerken çıkan reklam sıklığından rahatsız olduğunu görüyoruz. YouTube ise gelecek dönemlerde bu konu hakkında yeni özellik getireceğini söylemişti. Kullanıcılar, yeni reklam politikasında reklamları daha az sıklıkta görecek ama reklam süreleri uzayacak. Aynı zamanda YouTube, sadece televizyonlarda değil Apple TV ve oyun konsolları vb. cihazlardaki reklam politikasına yönelik yeni yaklaşımlar deniyor. Burada ana amaç ise izlediğiniz her platformda reklamların daha uyumlu olmasıdır. Bu değişiklikler ile kullanıcılar, reklamlardan daha az rahatsız olacak ve reklam izleme ihtimalini artıracak. Fakat en önemlisi televizyonlarda YouTube videolarının daha az kesinti ile izlenebilmesi diyebiliriz.

 

Hızlı Reklam Araları Kalkıyor mu?

YouTube artık 7’den 70’e herkese hitap eden bir platform haline geldi. Bununla birlikte sadece mobil telefonlarda, tablet ve bilgisayarlarda değil, Android televizyonlarda da YouTube açabiliyoruz. Bu özellik hem çok avantajlı hem de seyir zevkini artırıyor. Ancak YouTube reklamları, telefonlarda olduğu gibi televizyonlarda da sıklıkla çıkıyor ve videoları kesebiliyor. Bu durum, YouTube kullanımını önemli ölçüde azaltıyor ve seyir performansını olumsuz etkiliyor. Ancak YouTube platformu, bu konuda önemli adımlar atmaya hazır. Tamamen reklamsız olmasa da videolarınız sürekli olarak kesilmeyecek. Bunun yerine daha uzun süre reklam izleyeceksiniz ve daha az kesinti olacak. Bunun dışında reklam politikasının ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda net bir bilgi yok.

 

YouTube Yeni Reklam Politikasının Avantajları Ne Olacak?

YouTube platformu, özellikle televizyon reklamlarında videodaki kesintileri en aza indirmeyi hedefliyor. Bu durum, can sıkıcı kesilmelerin önüne geçecek. Aynı zamanda kullanıcılar, daha aktif bir şekilde reklam izleyebilecek. Örnek verecek olursak, iddialara göre 20 dakikalık bir video içeriğinde 10 kez reklam çıkıyorsa bunun yerine reklam içerikleri birleştirilerek bunu 4’e indirecek. Yani reklamlar birleştirilerek daha az kesintiyle kullanıcılara gösterilebilir. Bunun dışında yapılan uygulamayla daha fazla reklam içeriğinin gösterilip gösterilmeyeceği henüz belli değil.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse YouTube, yaptığı bu uygulamayla birlikte televizyonda izlenen diziler gibi bir yaklaşıma sahip. Video sürecinde sürekli olarak reklam görmeyeceksiniz fakat reklam süresi uzayacak. YouTube, yaptığı araştırmalarda genel kullanıcı kitlesinin de reklamları video içerisinde yaymak yerine, bir arada olmasını tercih ettiğini söylüyor. Yapılan bu değişiklik, tüm kullanıcılar için daha rahat bir seyir zevki sağlayacak. Yani sonuca gelirsek, YouTube platformunun uyguladığı yeni reklam politikası, özellikle televizyondan video izlemeyi sevenler için avantajlı olacaktır.