Telefon Telefonun Oyun Performansını Arttırma Yöntemleri!

Telefonun Oyun Performansını Arttırma Yöntemleri!

Sizler de bazen akıllı cihazınızın oyun performansını yeteri kadar iyi bulmuyor olabilirsiniz. Ancak bazı taktiklerle telefonunuzun oyun performansını artırabilirsiniz. İşte detaylar… 13-03-2024

Artık hemen hemen herkes akıllı telefonlarında oyun oynuyor. Sizler de bazen akıllı cihazınızın oyun performansını yeteri kadar iyi bulmuyor olabilirsiniz. Ancak bazı taktiklerle telefonunuzun oyun performansını artırabilirsiniz. İşte detaylar…

 

Gelişen teknoloji, akıllı cihazların performansını artırırken daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Fakat tüm dünyada popüler olan mobil oyunlar, bazı durumlarda cihazları zorlayabiliyor. Bir süre sonra ise telefonların şarjının hızlıca azalması, tutunmayacak kadar ısınması gibi problemleri oluşturabiliyor. Telefonunuzun performansını artıracak bazı ayarlarla birlikte daha rahat bir oyun deneyimine sahip olmanız mümkündür.

 

Telefonun Oyun Performansı Nasıl Artırılır?

Telefonun oyun performansını artıracak ayarlardan birisi, bildirimleri sessize almaktır. Bu ayar, teknik bir çözüm değildir. Oyun sırasında gelen e-posta, mesaj ve benzeri bildirimler, oyun performansını etkiler. Bunun için, Android cihazlarda, ‘Ayarlar’ sekmesinden bildirimleri kapatabilirsiniz. İOS cihazlarda ise yine ‘Ayarlar’ kısmından ‘Rahatsız Etme’ kısmından ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz.

 

Telefonun oyun performansını artırmak için bir diğer yöntem, cihazınızı fazlalıklardan arındırmaktır. Depolama alanındaki fazlalık fotoğraf, uygulama, video ve benzeri dosyalar bekleme süresini etkiler. Eğer cihazda depolama alanı dolduysa, oyunda takılmalar yaşamanız normaldir. Fazla uygulamaları silebilir ve cihazınızı rahatlatabilirsiniz.

 

Mobil Oyun Performansı Nasıl Artırılır?

Mobil oyunlarınızı daha eğlenceli yapacak ve aynı zamanda performansınızı artıracak bir diğer yöntem bir kontrolcü kullanmaktır. Akıllı telefonlarda tek kontrol unsuru olan dokunmatik kısmı, bir oyun kontrolcüsünün sağladığı hakimiyeti vermeyebilir. Mobil cihazlar için özel olarak üretilen mobil oyuncu konsolları ile daha eğlenceli bir oyun deneyimine sahip olurken oyun hızınızı artırmanız mümkün olacaktır.

 

Bir diğer performans artırma yöntemi, Dolby Atmos sesini etkinleştirmektir. Dolby Atmos sesi, oyun kalitesini önemli ölçüde artırır. Aktif etmek için cihazınızın ‘Sesler ve Titreşim’ kısmından ‘Ses Kalitesi ve Efektler’ bölümündeki ‘Dolby Atmos’ özelliğini açmanız yeterli olacaktır.

 

Telefonda Oyun Ayarları Nasıl Yapılır?

Telefonda yapabileceğiniz bazı ayarlar ile oyun performansını artırabilirsiniz. Bu ayarlar şu şekildedir:

 

  • -Akıllı cihazların bataryaları uzun saatler boyunca oyun oynamayı desteklemez. Bu sebeple cihazınızın ‘Düşük Güç Modu’ seçeneğini aktif ederek daha uzun şarj süresi sağlayabilirsiniz.

 

  • -Daha büyük bir ekranda oynamak, oyun performansını artırır. Yani cihazınızın ekranını akıllı telefona, bilgisayara yansıtmak hem oyun keyfini hem de oyun deneyiminizi eğlenceli hale getirir.

 

  • -Samsung cihazlarda oyun performansını artırmak için ‘Game Launcher’ kullanabilirsiniz. Cihazınızın ‘Gelişmiş Özellikler’ kısmında bulunan bu ayar, oyuncuların performansını artırmak için özellikle hazırlanmıştır.

 

  • -Daha hızlı bir internet bağlantısına geçmek, oyun hızınızı önemli derecede artıracaktır.

 

  • -Ekran hızı ne kadar yüksek olursa, oyunlarda o kadar iyi görsellik elde etmek mümkündür. Bunun için ‘Ayarlar’, ‘Ekran’ ve ‘Gelişmiş’ kısmından ‘Yenileme Hızı’ özelliğini artırabilirsiniz.

 

Android Telefonlarda Oyun Performansı Nasıl Artar?

Bazı Android cihazlarda Force 4x bulunur. Bu ayar, oyun kalitesini önemli ölçüde artıran bir seçenektir. Ancak telefon pilini daha hızlı tüketir ve genellikle telefonlarda devre dışıdır. Eğer pil ömrü konusunda endişe duymuyorsanız cihazınızın Force 4x özelliğini açabilirsiniz. Aktif etmek için:

 

  • -Cihazınızda Force 4x özelliği varsa, ‘Ayarlar’, ‘Telefon Hakkında’ kısmına gelebilirsiniz.
  • -Buradan, ‘Yapı Numarası’ kısmına yedi kere dokunun.
  • -Ana ayarlar menüsüne dönerek ‘Sistem’ kısmına dokunun.
  • -‘Geliştirici Seçenekleri’ bölümünden ‘4x MASS’yı Zorla’ seçeneğini aktif edin.

 

Sonuç olarak mobil oyunlar artık herkesin favorisi haline geldi. Bununla beraber cihazlarda zaman zaman yavaşlama, ısınma, pil sorunları ve oyun performansında düşmeler oluşabiliyor. Bu sebeple cihazlarınızın performansını artırmak için bazı ayarlar yapmak, oyun performansını ve cihaz ömrünü uzatır ve cihazın genel performansına olumlu bir etki eder.