Telefon Telefon Satışında Karşınıza Çıkabilecek Fiyatlandırma Dereceleri

Telefon Satışında Karşınıza Çıkabilecek Fiyatlandırma Dereceleri

Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri ise telefonunuz satıldığında kazanacağınız ücreti belirleyen en önemli etkendir. 13-05-2022

Büyük bir istek ve heyecanla alınan akıllı telefonlar, bir süre sonra başka bir model almak gibi farklı nedenlerden dolayı satılmak istenir. Bunun için ikinci el telefon alım satımı yapan pek çok işletme bulmanız oldukça kolaydır. Ancak günümüzde cep telefonunu satmak için en çok tercih edilen alanlardan biri, online satış platformları olmuştur. Satmak istediğiniz telefonun durumu hakkındaki bilgileri online satış sitesinin sistemine girerek, telefonun çok kolay ve hızlı bir şekilde satılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Telefonunuzu bir online satış sitesi üzerinden satmaya karar verdiyseniz, dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri fiyatlandırmadır. Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri ise telefonunuz satıldığında kazanacağınız ücreti belirleyen en önemli etkendir.

 

Fiyatlandırma Dereceleri

Telefonunuzu kısa sürede istediğiniz ücrete satabilmeniz için telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri kısmında doğru ve eksiksiz bilgiler iletmeniz çok önemlidir.

 

1. Kamera Çözünürlüğü

Gerek fotoğraf makinelerini taşımanın ve kullanmanın zor olması gerekse özellikle son yıllarda üretilen akıllı telefonların bu işi rahatlıkla yapabiliyor olması, kamera çözünürlüğünü çok daha önemli hale getirmiştir Aynı zamanda telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri arasında önemli bir yer kaplamaktadır.

 

Fotoğraf çekmeyi ve çektiklerini paylaşmayı çok sevenler için kamera çözünürlüğü çok önemli bir özelliktir. Dolayısıyla telefonunuzdaki kameranın çözünürlüğü ne kadar yüksek ise kazanacağınız ücret de bir o kadar yüksek olacaktır.

 

2. Depolama Alanı

Daha çok fotoğraf çeken veya telefona uygulama/oyun indiren kişilerin çok dikkat ettiği özelliklerden biri, depolama alanıdır. Günümüzdeki akıllı telefonlar kaliteli fotoğraf çekimi yaptıkları için fotoğrafların kapladıkları hafıza da daha fazladır. Dolayısıyla telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri arasında satmak istediğiniz telefonun depolama alanı kapasitesi oldukça önemli bir etkendir.

 

3. Ekran Durumu

Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri arasındaki en önemli etkenlerden biri, telefon ekranının ne durumda olduğudur. Ekrandaki kırık ya da çizikler, telefon kullanımını oldukça büyük oranda etkiler. Haliyle ekran durumunun, telefon satışında kazanılacak miktarı belirlemede büyük bir rolü vardır.

 

Ekran durumunun yanı sıra ekran çözünürlüğü de satış fiyatını belirlemede oldukça etkilidir. Ekran çözünürlüğü, telefonun sağlamış olduğu renk aralığıdır. Ekran çözünürlüğünün yüksek olması, görselliğin aynı oranda net olması demektir. Bu yüzden ekran çözünürlüğü, fiyatlandırma dereceleri arasında karşınıza çıkabilecek kriterler arasında yer alır.

 

4. Kozmetik Durum

Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri dendiğinde kozmetik durum da mutlaka akla gelmelidir. Kozmetik durum, telefonun dış görünümüdür. 

 

Örneğin; sıfır bir telefonda hiçbir hasar, soyulma ya da çizik olmadığı için kozmetik olarak mükemmel olarak belirtilir. Satıcı kozmetik duruma çok iyi yazdığında bu, telefonun çok fazla yıpranmadığını, ufak tefek çizikleri ve 2. el kullanıma bağlı olarak klasik eskimelerinin olduğunu ifade eder. Ancak telefonun genel anlamda temiz olduğu belirtilmiştir. Telefonunuzu satmak istediğinizde kozmetik durum, satış fiyatını mutlaka etkileyecektir.

 

5. Cihazın Açılma Durumu

Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri arasındaki en önemli madde, elbette telefonun açılıp açılmadığıdır. Açılmayan telefon modellerinde yenilenen parça sayısı fazla olduğundan, alacağınız ücret de buna bağlı olarak daha az olacaktır. Ancak telefon açılıyorsa, yenilenen parça sayısı daha az olacak ve kazanacağınız ücret de artacaktır.

 

6. Pasaport Kaydı

Telefonunuzun yenilenerek satılması için 2019 Mayıs ayından önce pasaporta kayıtlı olması gerekir. 2019 Mayıs 'tan sonraki telefonlar, ne yazık ki EasyCep tarafından kabul edilmez. Bunun nedeni ise yeni çıkan yasa gereğince 2019 Mayıs ayından sonraki kayıtlı telefonların, yalnızca pasaport sahibine kayıtlı olan kişi tarafından kullanılabilmesidir.

 

Cep Telefonunuzu Satmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Hızla gelişmeye devam eden teknoloji ve değişen ihtiyaçlarımız sebebiyle sahip olduğumuz cep telefonu bir süre sonra yeterli gelmemeye başlayabilir. Bu durumda yapılması gereken cep telefonunuzu yenisiyle değiştirmektir. İster sıfır bir telefon isterseniz de bir EasyCep yenilenmiş telefon modeli satın alın, yeni bir telefon almadan önce yapmanız gereken öncelikli şey, elinizdeki telefonu satmaktır. Eski telefonunuzu en güvenilir ve kazançlı şekilde satmak, EasyCep ile son derece kolay bir süreç haline gelmiştir. Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri dikkatlice belirlenmiş, böylece telefonunuzu en karlı fiyatla satmanız sağlanmıştır.

 

Eski telefonunuzla vedalaşmadan önce kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için yapmanız gereken bazı önemli adımlar bulunur. Cep telefonları, kişisel bilgilerin depolandığı cihazlar olduğu için hayatımızda ayrı bir öneme sahiptir. Bu bilgilerin başkalarının eline geçmesi ise istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu nedenle cep telefonunuzu satarken aşağıdaki noktalara mutlaka dikkat etmelisiniz.

 

·Bilgilerinizi Yedekleyin

Yeni bir telefon kullanmaya başladığınızda en büyük ihtiyacınız, daha önceki telefonunuzda bulunan bilgilere erişmek olur. Bu konuda sıkıntı yaşamamak için cep telefonunuzu satmadan önce içerisindeki tüm bilgileri yedeklemeniz, size çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

 

Eğer bir iPhone kullanıyorsanız, Apple’ın kendi yazılımı olan iCloud uygulaması ile bilgilerinizi kolayca yedekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için ilk olarak cep telefonunuzun ayarlar bölümünde yer alan iCloud seçeneğine gelin, ardından depolama ve yedekleme sekmesini seçin. Karşınıza çıkan şimdi yedekle komutunu seçerek, telefonunuzdaki tüm uygulamaları, fotoğraf ve videolarınızı bulut sistemine hızlıca aktarabilirsiniz. Yeni cep telefonuna geçiş yaptığınızda kurulum yaparken tüm bilgileri buradan alabilirsiniz.

 

Android yazılıma sahip bir telefon kullanıyorsanız, telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri öğrenme kısmına geçmeden önce bir USB kablosu kullanarak telefonunuzdaki bilgileri bilgisayarınıza rahatça kopyalayabilirsiniz. Bu bilgileri yeni telefonunuza almak için yine aynı yöntemi tercih edebilirsiniz.

 

·Hesaplardan Çıkış Yapmayı İhmal Etmeyin

Cep telefonları hayatınızı daha fazla kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf sağlamak için bazı güvenlik adımlarını onayınıza bağlı olarak kaldırabilir. Bu adımların başında ise şifreleri kaydetme özelliği gelir. Mail hesaplarınıza veya uygulamalara ilk girişinizden sonra şifreyi kaydedilir ve sonraki girişlerinizde şifreyle zaman kaybetmemeniz sağlanır.

 

Cep telefonu kullanımını kolaylaştıran bu özellik, telefonunuzu satmak istediğinizde karşınıza sorun olarak çıkabilir. Hem kendi güvenliğiniz hem de telefonunuzu alan kişinin kullanmaya başlarken sorun yaşamaması adına hesaplarınızdan çıkış yapmayı ve tüm şifreleri kalıcı olarak silmeyi unutmayın.

 

·Telefondaki Bilgileri Silmek Yetmeyebilir

Telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri konusunda bilgi alma aşamasına geçmeden önce telefondaki bilgileri yedeklemeli, sonrasında tüm bilgileri silmelisiniz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı kritik bir noktalar bulunur. Telefonunuzdaki bilgileri, fotoğraf ve videoları normal bir şekilde sildiğinizde, bunlar geri getirilebilir halde kalır. 

 

Eski cep telefonunuz hiç tanımadığınız birinin elinde olacağından size özel olan bilgilerin tamamen silindiğinden emin olmanız gerekir. Özel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesini önlemek adına bu tedbiri almanız önemlidir. Bunun için tüm bilgileri sildikten sonra yapmanız gereken şey, telefonu fabrika ayarlarına döndürmektir.

 

· Sim ve SD Kartınızı Telefon İçinde Unutmayın

Cep telefonları hayatımıza girdiği ilk günden bu yana sim kart, telefonların asıl aparatlarından biri durumundadır. Akıllı telefonlarımızda bilgi depoladığınız SD kartlar da işlerimizi bir hayli kolaylaştırır. Bu iki küçük kartın ne kadar önemli olduğu çok iyi bilinse de cep telefonu satılırken en fazla unutulan adımların başında bu kartları çıkarmak gelir. Satacağınız telefonunuzu göndermeden önce Sim ve SD kartlarınızı çıkardığınızdan emin olmalısınız.

 

EasyCep’in telefon sat alanında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri hakkında detaylı bilgi almak ve telefonunuzu en kazançlı şekilde satmak için sitemizi incelemeyi unutmayın.

 

Bu yazımızda telefon satışında karşınıza çıkabilecek fiyatlandırma dereceleri hakkında size bilgi verdik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/yenilenmis-akilli-saat-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-102 linkinden ulaşabilirsiniz.