Telefon Telefon Hafızası Nasıl Arttırılır?

Telefon Hafızası Nasıl Arttırılır?

Telefonlarda dosyaların yer tutması konusunda inceleme yapmanız gerekebilir. Bu başlıkta telefon hafızası nasıl arttırılır konusundan bahsediyoruz. 12-05-2022

Gündelik hayatımızda en sık kullandığımız teknolojik ürünler içerisinde başı çeken cep telefonları, hayat tarzımızı etkileyen ürünler arasında da artık yerini almaya başladı. Kaliteli ve dayanıklı bir telefon kullanmak istiyorsanız bu ürünlerin sizler için ne kadar uzun süre kullanıma uygun olduğunu değerlendirmeniz önemlidir. Bu noktada da telefonların yetersiz hafızası sizlerin kullanımı konusunda olumsuz bir konu olacağından dolayı en başından bir telefonu alırken hafızasının nasıl artırılabileceğini bilmeniz gereklidir.

 

Telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda hem fiziksel malzemeler edinip bu hafızaları arttırmak hem de çeşitli bulut uygulamalar ve sanal yöntemlerle telefonlarda hafızaya yer açmak oldukça popülerdir. Bu yöntemler içerisinde sizler için en pratik ve en uygun olanlara karar vermek telefonlarınızın hafızasını arttırma konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Telefon hafızası nasıl arttırılır merak ediyorsanız bu noktada bilmeniz gerekenler çeşitli bulut uygulamalarının ne kadar hafızası olduğu ve ne kadar dosyanızı barındırabileceğidir. Bunun yanında SD kart gibi fiziksel hafıza artırma yöntemlerini de bilerek telefonlarınıza nefes aldırmanız mümkündür.

 

Telefonlarda En Çok Neler Yer Kaplar?

Cep telefonlarını günün hemen her saatinde pratik bir şekilde kullanırsınız. Kimi zaman bir aramaya ya da mesaja yarayan bu teknolojik cihazlar kimi zaman da verilerin ve dosyaların depolanması konusunda sizlere bir el çantasından daha verimli bir alan olacaktır. Bu anlamda telefonlarda verilerin ve dosyaların yer tutması konusunda bazı durumlarda detaylı bir inceleme yapmanız gerekebilir. Bu başlıkta telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda en çok yer tutan şeylerden bahsediyoruz.

 

Telefon içerisinde uzun videolar, çeşitli oyunlar ya da uygulamalar ilk etapta yer tutan şeyler olabilir. Bu dosya ve uygulamalara ihtiyaç duymuyorsanız silmek sizler için bir çözüm olabilir. Uygulamaların önbelleklerini temizlemek gereksiz verileri kaldırır. Bu anlamda bu da telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda sizler için oldukça yararlı bir yöntem olacaktır. Bunun yanında dosyaları ve çeşitli verileri, gereksiz numaraları telefonda yer kaplıyor şeklinde görmeniz mümkündür. Bu verileri silmek istemiyorsanız ancak sık bir şekilde de kullanmıyorsanız telefonunuz içerisinde ya da bulut uygulamalar içerisinde tutulması konusunda sizlere bazı püf noktalar vereceğiz.

 

Telefon Hafızası Arttırma Konusunda SD Kartlar

SD kart, diğer adıyla harici hafıza kartları cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde çalışması için onları hafıza noktasından rahatlatacak küçük kartlardır. Telefonların içine takılarak kullanılan bu ürünler hafıza arttırmak isteyen pek çok kullanıcının Android telefonları için uygun bir yöntemdir. SD kartların uygun fiyatları ile ihtiyacınıza göre en az 2 GB olmak üzere farklı hafıza kartları edinmeniz mümkündür. Her telefonun maksimum hafıza arttırma seviyesi vardır. Bu anlamda da Easycep güvencesi ile seçecek olduğunuz ikinci el telefon ile hafıza arttırma kapasitesine de rahat bir şekilde bakabilirsiniz.

 

Telefon hafızası nasıl arttırılır noktasında özellikle Android telefonların bir numaralı yardımcıları arasında bulunan SD kartlar, son derece pratik ürünlerdir. Cep telefonlarından beklenilen maksimum potansiyeli bu anlamda gözler önüne seren SD kartlar, telefonun mevcut kapasitesinin üzerinde bir hafızaya sahip olmanıza yardımcı olarak içerisinde daha çok verinin bulunması konusunda sizlere fayda sağlayacaktır.

 

Bulut Bilişim Uygulamaları ile Hafıza Arttırmak

Bulut bilişim uygulamaları hem iOS hem de Android telefonlar için ortak bir hafıza arttırma tekniğidir. Bulut uygulamalar telefonun dahili yada harici hafızasında yer kaplamayan uygulamalardır. Bu sistemler aracılığı ile fotoğraf, video ve müzik gibi dosyaların yanı sıra çeşitli belgeleriniz güvenli bir platform aracılığı ile korunur.

 

Google Drive, Dropbox, Mega gibi daha pek çok bulut uygulama sayesinde telefonlarınızdaki verilerin başarılı ve güvenli bir şekilde korunması mümkündür. Bu anlamda da bulut uygulamalar konusunda dosya depolama boyutlarına göre kolaylıkla karar verebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz pek çok depolama uygulaması sayesinde telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda cihazınızı yormadan hafıza arttırma teknikleri önemli bir yerdedir. Bu bakımdan bulut uygulamalar sizlerin fotoğraflarını ve daha pek çok dosyasını siz istediğiniz zaman istediğiniz yerde kolay bir şekilde açabilmeniz prensibiyle çalışır.

 

Önbellekteki Verileri Düzenli Olarak Temizlemek

Telefonlarınız çalıştığı müddetçe içerisinde bulunan uygulamalar ön yüzün yanında arka yüzde de çalışmaya devam eder. Bu uygulamaların oluşturduğu verilerin bir kısmı ise sizlerin düzenli ve sorunsuz telefon kullanımı bakımından gerekli değildir. Bu bakımdan telefondaki verilerin bir problem olmadan kullanılması ve cihazınızın sağlıklı bir teknolojik cihaz olmaya devam etmesi için önbellekten verileri temizlemeniz gereklidir.

 

Bunun için telefonunuzun ayarlar kısmında bulunan açık uygulamalara bakmak gerekir. Her uygulamanın telefonda kapladığı bir alan vardır ve bu alanın bir kısmını da uygulamaların önbellekleri oluşturur. Bu alanların düzenli olarak temizlenmesi bir önemi olmayan geçici dosyaların ortadan kaldırılması konusunda sizlere faydalı olacaktır. Bu sayede telefonlarınız daha pratik ve hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.

 

Gizli Dosyaları Temizlemek

Telefonlarınızın arka planında çalışan pek çok farklı dosya vardır. Bu dosyalar .thumbnails klasöründe yer alır. Bu dosyaya telefonunuzdaki “Dosyalarım” bölmesinden DCIM içerisinde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu sayede “Dosya Yöneticisi” içerisinde bulunan gereksiz veriler silinecek ve telefonunuzda ciddi ölçüde bir yer açılacaktır.

 

İnternet üzerinde tıkladığınız her ikonun ya da görselin küçük bir resmini barındıran bu dosyayı her zaman düzenli olarak temizlemek sizlerin verilerinde ya da belgelerinde bir eksikliğe de yol açmayacaktır. Bu bakımdan .thumbnails klasörünün düzenli olarak temizlenmesi telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda kullanıcılar için büyük bir kolaylık denilebilir.

 

Bunun yanında Whatsapp dosyası içerisinde bulunan “Whatsapp Images”, “Whatsapp Documents” ve “Whatsapp Videos” gibi klasörler içerisinde bulunan “Sent” dosyasını da düzenli bir şekilde temizlemek hem telefonunuzu hem de Whatsapp uygulamasını rahatlatacaktır.

 

Dosyaları İndirmek Yerine Kiralamak ya da Uygulamalardan Kullanmak

Pek çok kullanıcının yolda giderken sıklıkla film ve dizi izlediğini görürsünüz. Bu medyalar telefon içerisinde GB’larca yer kaplayan medyalardır. Bu bakımdan da dizi ve film izleme platformlarından izleyerek ya da iTunes gibi platformlardan kiralayarak telefon hafızasından kullanmadan bu medyaları başarılı bir şekilde izlemeniz mümkündür. Bunun yanında müzikleri de Deezer, Spotify gibi uygulamalardan dinlemek telefon hafızasında yer tutmasına nazaran önemli bir rahatlık sağlayacaktır.

 

Telefonlara Root Atmak ve Fabrika Ayarlarına Dönmek

Telefonlarınız artık problemli bir şekilde çalışıyorsa kullanım ömrünü biraz daha uzatabilmek için root atmak başarılı bir çözüm olabilir. Bu bakımdan telefon hafızası nasıl arttırılır sorusu sizler için bir kez daha gündeme gelir. Root atmak ile fabrika ayarlarına dönmek arasında farklar bulunur. Fabrika ayarlarına dönen bir telefondan sadece kullanıcı verileri silinerek telefon ilk haline döner. Ancak root atılan bir telefon hem kullanıcı verilerini hem de cihaza kayıtlı gereksiz verileri siler. Bu bakımdan özellikle Android telefonlar için bu iki yöntem de sık sık kullanılan bir hafıza arttırma yöntemidir.

 

Telefon hafızası nasıl arttırılır konusunda pek çok çözüm içerisinde tercih yaparak sizler de Easycep’in yenilenmiş telefon içerisinden dilediğiniz telefonu seçerek hafızasını kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Bu yazımızda 'Telefon Hafızası Nasıl Arttırılır?' konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefonlarda-diyafram-acikligi-nedir-51 linkinden ulaşabilirsiniz.