Teknoloji Teknoloji Devleri Buluşuyor: Google I/O’da Android 15 ve Yapay Zekâ Yenilikleri!

Teknoloji Devleri Buluşuyor: Google I/O’da Android 15 ve Yapay Zekâ Yenilikleri!

Google’ın her sene düzenlemiş olduğu ve geleneksel hale gelen geliştirici konferansına çok az kaldı. Bazı yapay zekâ yenilikleri ise heyecan uyandırdı. İşte detaylar… 26-04-2024

Google’ın her sene düzenlemiş olduğu ve geleneksel hale gelen geliştirici konferansına çok az kaldı. Yayınlanan takvime göre bazı yapay zekâ yenilikleri heyecan uyandırdı. İşte detaylar…

 

Google I/O 2024 ile alakalı bugüne kadar herhangi bir resmî açıklama veya rapor gelmemişti. Bu durum ise Google’dan yapılan son duyuruyla değişti. Merakla beklenen Google I/O 2024 konferansının 14 Mayıs ve 16 Mayıs tarihleri arasında olacağı resmi bir şekilde duyuruldu. Gelen bilgilere göre bu senenin ana odak noktası yapay zekâ olacak. Aynı zamanda etkinlikte Android 15 ile gelmesi planlanan bazı yeni özelliklerin tanıtılması söz konusu.

 

Google I/O 2024 Takvimi Hazırlandı!

Google’ın açıklamasına göre I/O 2024 tam olarak dört farklı alana odaklanacak. Bunlar ise yapay zekâ, mobil, web ve bulut teknolojileri olarak sıralanıyor. Yaklaşık 150’den fazla oturum ve içerik ile birlikte hem eğitici hem de canlı videolar paylaşılacak. Google’ın hazırladığı etkinlik kapsamında ana odak nokta, ‘’Yenilikler’’ oturumu olacak. Bunun dışında bazı geliştiriciler açısından yeni Android araçları, üretken olan yapay zekâ özellikleri ile gelebilir.

 

Tüm bu haberlere ek olarak Google’ın kendi yazılım teknolojileri ve yeni Google Play hizmetlerinin ele alınması planlanıyor. Baseline, Angular, Flutter ve ChromeOS gibi girişimlerle web teknolojilerine yönelik güncellemeler sunulabilir.

 

Google I/O 2024 Takvimi Android 15’e Değinecek mi?

Google I/O 2024 takvimi kapsamında en merak edilen konulardan bir diğeri Android 15 ile alakalı gelişmeler oldu. İddialara göre Android 15, içerik üreticilerinin kamera donanımlarından daha avantajlı şekilde yararlanmasına olanak sağlayacak. Bu durum kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artırabilir.

 

Genel olarak etkinlik, Google’ın son hizmet ve teknolojilerini gözler önüne serebilir. Her sene olduğu gibi bu sene yine Google hizmetlerine ilişkin yeni güncellemeler görebiliriz. Bununla beraber geçtiğimiz sene hazırlanan konferansta markanın orta segmentine hitap eden Pixel 7A modelinin tanıtıldığını hatırlatmak gerekiyor. Bu sene düzenlenen Google I/O 2024’te Pixel 8A’nın tanıtılacağını söyleyebiliriz.