Sosyal Medya Steam Türk Oyuncuları Sevindirecek Haber: Oyun Fiyatları TL Olarak Gösterilecek

Steam Türk Oyuncuları Sevindirecek Haber: Oyun Fiyatları TL Olarak Gösterilecek

Steam, TL desteğini sonlandırmıştı. Fakat bazı geliştiriciler Steam oyun fiyatlarını TL cinsinden gösterilmesini sağlayacak bir eklenti geliştirdi. 27-11-2023

Steam, TL desteğini sonlandırdı ve oyun fiyatlarını dolar cinsinden göstermeye başladı. Fakat bazı geliştiriciler Steam oyun fiyatlarını TL cinsinden gösterilmesini sağlayacak bir eklenti geliştirdi.

 

Dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam, Türkiye dahil olmak üzere bazı ülkelere yerel fiyatlandırma desteğini bıraktı. Yerel fiyatlandırma desteğini sonlandırdıktan sonra bazı geliştiriciler, oyun fiyatlarını TL cinsinden gösterecek bir Chrome eklentisi geliştirmeye başladı. Steam oyun fiyatlarını Türk Lirası ile gösteren bu eklenti, Türk oyuncular tarafından büyük bir ilgi görmeye başladı. Tarayıcıdan kolayca kurulabilen eklenti sayesinde oyuncular, oyun fiyatlarını görme ve karşılaştırma aşamasını daha kolay bir hale getirebilir.

 

Steam TL Eklentisi Nedir?

Steam’in geliştirdiği ‘’Steam TRY Converter’’ eklentisi, Steam fiyatlarını anlık olarak TL cinsinde gösterecek. Böylece oyuncuların gerçek fiyatlarını görmeyi sağlayacak. Bu Google Chrome eklentisi aslında bağımsız bir geliştirici tarafından hazırlandı. Üstelik çalışma prensibi oldukça basit diyebiliriz. Bu eklenti sayesinde kişiler bütçelerine uygun olarak Steam’deki oyun fiyatlarını görebilecek. Aynı zamanda bütçelerine uygun tercihler yapma konusunda destek alabilecektir. Yani Steam oyuncuları, oyun fiyatlarını Türk Lirası üzerinden görebilecek.

 

Steam TRY Converter Eklentisi Avantajları Neler?

Steam TRY Converter’in birçok avantajı var. Bu eklenti sayesinde oyuncular, vakit kaybetmeden güncel oyun fiyatlarını TL olarak görebilecek. Böylece daha kolay bir alışveriş deneyimi yaşayabilecekler. Ancak fiyatları bu şekilde görüntülemek için kullanıcıların tarayıcıya bu eklentiyi yüklemesi gerekiyor. Aynı zamanda fiyatların TL cinsinden görünmesi için kullanıcıların oyun fiyatlarına web tarayıcısı üzerinden bakması gerekiyor.

 

Neden Steam TRY Converter Eklentisi Hazırlandı?

Steam TRY Converter eklentisi üzerinde çalışan ekip, Türk oyuncuların dolar kuru üzerinden ödeme yapmalarıyla alakalı yaşanan problemi çözmeye odaklandıklarını belirtti. TL’nin değer kaybetmesi ile beraber oyun fiyatları oldukça arttı. Böylece oyuncular oyun maliyetleri konusunda endişelenmeye başladı. Steam TRY Converter geliştiricileri ise Türk oyuncuların işini kolaylaştıracak eklentiyi geliştirdi.

 

Steam Oyun Fiyatları Nasıl TL’ye Çevrilir?

Steam oyun fiyatlarını TL cinsinden görebilmek için öncelikle Chrome kullanmak gerekiyor. Ardından Steam TRY Converter kurulmalıdır. Steam sitesine tarayıcı üzerinden girildiği zaman oyun fiyatları anlık kur üzerinden Türk lirasında çevrilecek. Böylece hangi oyuna ne kadar ödeneceği belirsizliği tamamen ortadan kalkacak. Steam TRY Converter eklentisi sayesinde Steam fiyatlarını Türk Lira cinsinden görme olanağı sağlayacak. Steam TRY Converter her ne kadar avantajlı bir eklenti olsa da sadece web tarayıcısı üzerinden çalışıyor. Aynı zamanda Steam TRY Converter geliştiricisi bu eklentinin bazı problemler içerdiğini belirtiyor.

 

Steam TRY Converter Problemi Ne?

Geliştiriciye göre Steam TRY Converter eklentisi iki farklı probleme sahiptir. Öncelikle indirim sürecinde her kullanıcıya kişisel öneriler sunuluyor. Eklenti bu kısımda yer alan oyunların fiyatını çeviremiyor. Aynı zamanda kur 2-3 günde bir güncelleniyor. Bu sebeple fiyatları gösterme konusunda anlık bir sonuç vermiyor. Geliştiriciye göre yakın zamanda bu sorunlar giderilecek.

 

Tüm bunlarla birlikte Steam, oyuncuların bu problemlerini çözmek için alternatif platformlara yönelebileceğini belirtiyor. Aynı zamanda böyle bir eklentinin yapılması, Türkiye’de bulunan oyuncuların önemli bir ihtiyacını karşılıyor diyebiliriz.

 

Sonuç olarak Steam TRY Converter eklentisi, Türkiye’deki oyuncular için önemli bir avantaj sağlıyor. Üstelik herkes için ücretsiz bir şekilde indirilebilir. Aynı zamanda bu tarz eklentilerin geliştirilmesi, Türkiye oyuncuları için umut verici bir haber olabilir. Yine de bu tarz eklentiler güvenlik sorunları içerebilir. Bu nedenle kullanıcılar mutlaka güvenli bir kaynak üzerinden Steam TRY Converter eklentisini veya benzer eklentileri indirmelidir.