Sosyal Medya Steam Topluluğu İçin Karar Zamanı: Yılın Oyunu İçin Oylarınızı Kullanın!

Steam Topluluğu İçin Karar Zamanı: Yılın Oyunu İçin Oylarınızı Kullanın!

Steam, her sene düzenlemiş olduğu Steam Ödülleri oylamasını başlattı. Bu sene tüm kullanıcıların yine oy kullanma şansı var. 23-11-2023

Steam kullanıcıları, birçok kategori arasından favori oyununu tercih edebilir. Steam topluluğundan toplanan bu ödüller, oyuncuların en beğendiği geliştiricileri ve oyunları ödüllendirmek amacıyla düzenleniyor. Steam bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Türk Lirası ile satışı kaldırdı. Ardından Sonbahar indirimleri başladı ve şimdide Steam oyunları için ödül oylamaları başladı. Bu kategoride yüzlerce farklı oyun birbiriyle rekabet halinde. Oyuncular ise her sene gerçekleştirilen ve yüzlerce oyunun dahil olduğu bu etkinlikte oylarını kullanabilecekler. Böylece senenin en iyilerini belirleyebilecek.

 

Senenin Oyunu İçin Oy Verebilirsiniz

Steam artık Türk Lirası yerine dolar üzerinden fiyatlandırma yapmaya başladı. Birçok oyuncu bu durumdan rahatsız olsa da her sene düzenlenen Steam Sonbahar İndirimleri haberini bekledi. Ancak bu indirim beklendiği gibi oyuncuların cebini yakmaya devam ediyor. Oyunların büyük bir kısmı dolar fiyatıyla ve indirime girmiş haliyle eski fiyatlarına göre oldukça yüksek. Yine de tüm oyuncuların Steam oyun oylamalarına katılmaları bekleniyor.

 

Steam ödülleri için oylama süresi 28 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek. Tüm Steam kullanıcıları oylamaya Steam mağazası üzerinden ulaşabilir. Oylama sayfasında ise birçok kategori yer alıyor. Kategoriler arasında yine en fazla oynanan ve seçilen bazı oyunlar bulunuyor. Kullanıcılar deneyimlediği veya deneyimlemediği oyunları seçebilir.

 

Hangi Kategorilerde Oylama Yapılabilir?

Steam ödül sayfasında birçok farklı kategori yer alıyor. ‘’En İyi Hikâye’’, ‘’Yılın Oyunu’’, ‘’En İyi Görsel Tasarım’’, ‘’Arkadaşlar ile Daha Zevkli’’, ‘’Kötü Olduğunuz En İyi Oyun’’, ‘’En İyi Oyun Müziği’’ ve ‘’En İyi Çok Oyunculu Oyun’’ gibi çeşitli kategoriler var. Ödüller için belirlenen tüm bu kategorilerde oy verilebilir. Bununla beraber ‘’Aşk ile Devam Ettirilen Oyun Ödülü’’ dışında tüm diğer kategorilerde oy verilecek oyunların bu sene içerisinde çıktığını belirtmek gerekiyor. Aynı zamanda oy vermeden öncesinde yeni oyunları deneyimlediğinizden emin olmalısınız.

 

Oylama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Steam senenin en iyi oyunları için tüm oyuncular oylama yapabilir. Oylama sonuçlarının 2 Ocak 21:00 tarihinde açıklanması planlanıyor. Kazanan oyunlar ise çeşitli Steam Ödülleri ile ödüllendirilecekler. Steam Ödülleri, oyuncuların favori oyunlarıyla geliştiricileri desteklemek için mükemmel bir fırsat sunuyor. Oy verirken mutlaka deneyimlediğiniz oyunları değerlendirmenizi öneriyoruz. Ancak aday gösterilen diğer oyunları da tercih edebileceğinizi belirtmek gerekiyor.

 

Steam Ödülleri İçin Nasıl Oy Verilir?

Steam ödülleri için tüm kullanıcılar oy verebilir. Aynı zamanda etkinliğe özel olarak hazırlanan görevleri tamamlayabilir ve rozet elde edilebilir. Kazanılan her rozet, ücretsiz olarak Topluluk Puanı kazandırıyor. Oy vermek için ise birkaç basit adımı izlemek yeterli olacaktır.

 

Öncelikle Steam uygulamasından veya sitesinden giriş yapın. Ana sayfada ‘’2023’te en beğendiğiniz oyunları aday gösterin’’ yazısı ile ‘’Steam Ödülleri’’ görseli karşınıza çıkacaktır. Bu görsele tıklayarak oylama sayfasına gidebilirsiniz. Açılan sayfada çeşitli kategoride oylama yapabileceğiniz kısımlar yer alıyor. Kütüphanenizde yer alan oyunlar veya henüz deneyimlemediğiniz oyunlar arasından tercih yapabilirsiniz.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse Steam’in en iyi oyunları, her sene olduğu gibi bu senede seçiliyor. Sizler de favori Steam oyununuzun kazanan olmasını istiyorsanız oy vermeyi unutmayın.