Bilgisayar Starfield, Çıkış Gününde Tüm Oyun Platformlarında 1 Milyon Oyuncuya Erişmeyi Başardı!

Starfield, Çıkış Gününde Tüm Oyun Platformlarında 1 Milyon Oyuncuya Erişmeyi Başardı!

Starfield, çıkış gününde en fazla oyuncuya erişen en iyi oyunlardan birisi oldu. Yapımcısı olan Bethesda, Starfield resmi X yani Twitter hesabından tüm oyunculara teşekkür etti ve oyunun başarısını kutladı. 08-09-2023

Starfield, çıkış gününde en fazla oyuncuya erişen en iyi oyunlardan birisi oldu. Yapımcısı olan Bethesda, Starfield resmi X yani Twitter hesabından tüm oyunculara teşekkür etti ve oyunun başarısını kutladı.

 

Bethesda’ın ilk uzay temalı RPG oyunu olan Starfield, 6 Eylül ile resmi olarak çıkışını gerçekleştirdi. Oyun, ilk günden müthiş bir heyecan yarattı ve hatta tüm platformlarda 1 milyon eş zamanlı oyuncuyu aştığı söylendi. İlk haber ise Microsoft Gaming CEO’su olan Phil Spencer tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada, oyunun tüm platformlarda toplamda 1 milyon oyuncuyu aştığını söyledi. Aynı zamanda bu noktaya ulaştıran tüm oyunculara teşekkür ettiğini belirtti ve Bethesda Studios’u tebrik etti.

 

Starfield, geçtiğimiz haftalarda premium sürüm satın alan oyuncular için erken erişime sunulmuştu ve büyük bir başlangıca imza atarak dikkatleri üzerine çekmişti. SteamDB’in haberine göre Starfield ilk çıktığında 269.177 oyuncuya ulaştı. Bu duruma bakacak olursak, geri kalan oyuncu sayısının Xbox üzerinden geldiğini söyleyebiliriz.

 

İlk Gün Başarısı: 1 Milyon Eş Zamanlı Oyuncu

Starfield, ilk gün başarısıyla 1 milyon kullanıcıya ulaşarak mükemmel bir başarıya adım attı. Bu kadar yükseliş gösteren oyunun, ilerleyen günlerde daha da rağbet göreceği ön görülüyor. . Hatta önümüzdeki günlerde bu sayının artacağı düşünülüyor. Eğer Steam indirimlerinde yer alırsa, bu sayı yine artış gösterecektir. Steam üzerinde yapılan incelemelere göre ‘’Çok Olumlu’’ kategorisinde yer almış bulunuyor. Bu durum, oyunun çok fazla beğenildiğini gösteriyor. Hatta oyuncular çoktan mod geliştirmeye başladı. Yani Skyrim oyunu gibi Starfield için de topluluk oluşturuyorlar.

 

Starfield Oyun Teması ve Hikayesi

Bethesda’ın uzay temalı oyunu Starfield, büyük bir ilgi gördü. Oyunun teması ve hikayesi ilgi çekici görünüyor. Bethesda, bilindiği üzere The Elder Scrolls V: Skyrim ile Fallout 4 oyunun geliştiricisidir. Hatta bu iki oyunu da ödül almıştı. 25 senenin ardından oluşturduğu ilk evren olan Starfield, yıldızların arasında geçen rol yapma oyunu olarak tanımlanıyor. Oyunda istediğiniz karakteri oluşturabilir ve uzayda seyahat edebilirsiniz.

 

Oyunun hikayesi, 2330 senesinde geçiyor. Artık insanlık güneş sisteminin ötesine geçerek diğer gezegenlere yerleşerek uzay gezginleri olarak yaşamaya başlıyor. Karakterinizi oluşturduktan sonrasında 1000’i aşkın gezegeni keşfedebilir, yeni karakterlerle tanışabilir, tehlikeli üstleri araştırabilirsiniz. Çeşitli grupların maceralarına katılarak size verilen görevleri tamamlayabilirsiniz.

 

Starfield Ücreti Nedir?

Starfield, ilk olarak Xbox Game Pass kataloğunda yer aldı. Game Pass aboneliği varsa ek ücret vermeden oyuna erişilebilir. Bunun dışında oyunu Steam üzerinden 899 TL ile alabilirsiniz. Oyun içerisinde Türkçe dil desteği bulunmuyor. Ancak Türkçe yamayı oyununuza entegre edebilirsiniz. Oyunun Digital Premium Edition versiyonu ise 1.299.00 TL’lik bir fiyat ile satılıyor. 

 

Neden Bu Kadar Başarılı Oldu?

Starfield’in ulaştığı 1 milyon eş zamanlı oyuncu sayısı büyük bir başarı denilebilir. Çünkü bu kadar kişi aynı anda oyunda yer alıyor. Üstelik Xbox Game Pass üzerinde yer almasından dolayı Bethesda’ın günümüze kadar en fazla oynanan oyunu olduğunu söylemek mümkün. Ancak Bethesda’ın Fallout 4 oyun başarısını da unutmamak gerekiyor. İddialara göre Fallout 4 oyunu, piyasaya sürüldüğü zaman 24 saat içinde Steam üzerinde 1.2 Milyon satmıştı. Yani GTA 5 oyununun eş zamanlı rekorunu kırmıştı. Starfield ise benzer bir çıkışla birlikte mükemmel bir başarı yakaladı diyebiliriz. Bu kadar başarılı olmasının en önemli nedeni, Xbox Game Pass üzerinde yer alması ve oyunun tema olarak başarılı olmasıdır diyebiliriz.