Sosyal Medya Spotify'da "Çevrimiçi Kurs" Yeniliği! İşte Spotify’ın Video Kursları

Spotify'da "Çevrimiçi Kurs" Yeniliği! İşte Spotify’ın Video Kursları

Spotify, ABD’de başlattığı demo sürümünde dört farklı kategoride eğitim videoları yayımlamaya başladı. İşte detaylar… 26-03-2024

Spotify, müzik, podcast ve sesli kitap hizmetleri sunan popüler uygulamalardan birisi haline geldi. Aynı zamanda bugün itibariyle Birleşik Krallık’taki kullanıcılara çevrimiçi eğitim alanında içerik sağlamaya başladı. Bu kurslar ilk etapta yaratıcılık, müzik, sağlıklı yaşam ve işletme olmak üzere dört farklı alanı kapsıyor. Aynı zamanda bu yeni adım, Spotify’ın hizmetlerine bir eğitim alanı ekliyor ve kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirme konusunda bir yenilik olduğu düşünülüyor.

 

Spotify ‘’Çevrimiçi Kurs’’ Yeniliği Tam Olarak Nasıl?

Spotify online kursları dört ana kategoride sunuluyor. Bu kategoriler ise yaratıcı olmak, müzik yapmak, sağlıklı yaşamak ve iş öğrenmek gibi konuları kapsıyor. Kullanıcılar deneme sürümünde Spotify üzerinden bu kurslara mobil uygulama benzeri yeni bir simge aracılığı ile veya göz atma, arama gibi araçlarla erişebiliyor. Bununla birlikte Spotify’ın kullanıcılarına sunmuş olduğu bir diğer avantaj, dinleme alışkanlıklarını göz önüne alarak doğrudan öneri yapabilmesi oldu. Böylece kullanıcılar dinlediği içeriklere göre kurs önerisi alabilecek.

 

Spotify Video Kursları Ücretli mi?

Bu kurslara tam olarak erişebilmek için kullanıcıların ücret ödemesi gerekiyor. Premium Spotify aboneleri ve ücretsiz aboneler her kurs için en az iki video dersine ücretsiz bir şekilde erişim sağlıyorken, tam kursa erişim için belli bir ücret ödemek gerekiyor. Fakat Spotify, uygulama içi ödemeleri desteklemiyor. Bu sebeple kullanıcılar, tam olarak kurslara erişim sağlamak için farklı bir yöntem kullanmak zorunda kalabilir.

 

Spotify Hangi Firmalarla Anlaşma Yaptı?

Dünyanın en popüler online müzik platformu olan Spotify artık bir müzik platformu olmaktan çıkıyor. Geçmişte podcast tarzı içerik türleri ile bu alanda başarılı olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise sesli kitap desteğine başladı ve platformu müziğin ötesine taşıma niyetini açıkça belli etti. Şimdi ise resmi olarak yaptığı açıklamada eğitim videoları için çeşitli firmalarla anlaştığını belirtti. Spotify resmi blogunda yayınlanan açıklamaya göre, İngiltere merkezli BBC, PLAYvirtuso, Maestro, Thinkific ve Skillshare gibi eğitim odaklı şirketlerle anlaşma yaptığını belirtti.

 

Sonuç olarak Spotify, henüz ABD’de test etmeye başladığı bu yeni özellikle beraber dinleyicilere çeşitli kategorilerde video eğitim içerikleri sunmaya başladı. Ancak bu özelliğin tüm Spotify kullanıcıları için ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.