Bilgisayar Sony'den PS3 ve PS4 Kullanıcılarını Kıskandıracak Müjde Geldi!

Sony'den PS3 ve PS4 Kullanıcılarını Kıskandıracak Müjde Geldi!

Sony CEO’sundan beklenen haber geldi. Açıklamasına göre PlayStation 5, en başarılı konsol olabilir. Hatta PS4’ü bile sollayabilir. 05-10-2023

Sony Interactive Entertainment CEO’su olan Jim Ryan, görevi bırakacağını açıkladı ve Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, PS5’in en başarılı konsol olduğunu söyleyerek yeni açıklamalarda bulundu. Hatta pandemi ve çip krizine rağmen PlayStation 5’in oldukça başarılı bir lansman gerçekleştirdiğini belirtti. Bununla birlikte PS5’in günümüze kadar elde edilen bilgilerle en başarılı konsol olması bekleniyor. Çünkü 5 Kasım 2020 lansmanından bu yana satış performansı arttı ve 42 milyondan fazla satıldı. Sony firması ise finansal raporlarıyla birlikte rekor kırmayı amaçlıyor.

 

Satışlar Ağustos 2023 ile Artış Gösterdi

Ağustos 2023 senesiyle toplam satılan PS5 satışları 42 milyonUN üzerine çıktı. Hatta PS5 tedarik kısıtlamaları yaşadı ve Sony’nin en hızlı satılan konsolu oldu. Bu rakam, Xbox ile kıyaslandığı zaman oldukça başarılı bir performans sergilediği söylenebilir. Çünkü bazı tahminlere göre Xbox Series XS şimdiye kadar 23 milyon adet satıldı. Bu nedenle Sony’de önemli bir gelişme yaşanıyor. PlayStation ve SIE ekibinin yöneticisi Jim Ryan işi bırakacağını söyledikten sonra, diğer Sony CEO’su Kenichiro Yoshida yine aynı açıklamalarla birlikte PlayStation 5’i övdü.

 

Kenichiro Yoshida yaptığı açıklamalarda Jim Ryan’ın başarılarına değindi. Ryan liderliğiyle hem çip krizine hem de pandemiye rağmen PlayStation 5’in başarılı bir lansmanla tanıtıldığını söyledi. Bunun yanı sıra günümüze kadar olan başarılarıyla beraber PS5’in en başarılı oyun konsolu olmasını beklediğini belirtti.

 

PlayStation 5 Neden Bu Kadar Çok Satılıyor?

Sony’in uzun zamandır beklenen ve yeni nesil oyun konsolu olarak tanımlanan PlayStation 5 modeli, kullanıcılara yeni oyun deneyimi sunuyor. Genel olarak eski modellere göre değinilmesi gereken birçok detay var. Öncelikle tasarımına baktığımız zaman dev bir gövdeye sahip ve boyutuyla birlikte şimdiye kadarki en büyük oyun konsolu oldu. Sadece bununla da sınırlı kalmıyor, Microsoft ürünü olan Xbox Series X modeline göre daha büyük ve gösterişli duruyor diyebiliriz. Sony, bu tasarımla birlikte konsolun iç alanını daha geniş soğutma çözümleriyle birlikte geliştirdi. Aynı zamanda ilk defa beyaz tasarım yaparak farklılık denedi.

 

PlayStation 5, özellikler açısından ve teknik anlamında fazlasıyla etkileyici bir konsol. Saniyede 120 kare hızında ve 4k çözünürlük sağlıyor. Üstelik 8k desteği de var. Ürün 825 GB kapasiteyle geliyor ve kullanılabilir alan ortalama 667 GB civarında. Bu nedenle PlayStation 5, daha birçok profesyonel özellikle birlikte şimdiye kadar en iyi performans sağlayan oyun konsolu olmaya aday. Üstelik PS4 oyunlarını harici diskten oynayabilirsiniz. Fiyatı ise oldukça tartışılan bir konu haline geldi.

 

PlayStation 5 Satış Rekoru mu Kıracak?

PlayStation 5, Kasım 2020 lansmanıyla birlikte satış performansını artırdı. Hatta Ağustos 2023 ile 42 milyonu aştı. Bu nedenle Sony’in en hızlı satılan satış konsolu haline geldi diyebiliriz. Tüm bunlarla birlikte Jim Ryan, PlayStation ve SIE ekibinin yöneticisi olarak önümüzdeki senenin Mart ayıyla görevini bırakacağını belirtti. Jim Ryan son 5 senesi SIE ekibi olmak üzere toplamda 28 senedir Sony’de çalışıyor. Bu sebeple kritik bir liderlik değişimi yaşanabilir.

 

Genel olarak baktığımız zaman günümüze kadar en fazla satılan konsol PlayStation 2 olmuştu. 2000 senesinde raflarda yerini alarak toplamda 155 milyondan fazla satıldı. Şimdi ise PlayStation 5, bu satış rekorunu geçecek gibi duruyor. Kısacası PlayStation açısından oldukça kazançlı bir dönemde olduklarını belirtmekte yarar var.