Teknoloji Samsung’un Sevimli Yapay Zekâ Harikası: Ballie ile Tanışın!

Samsung’un Sevimli Yapay Zekâ Harikası: Ballie ile Tanışın!

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden olan Samsung, yapay zekâ teknolojilerini geliştiriyor. Samsung’un sevimli yapay zekâ harikası Ballie’ de güncellendi! 09-01-2024

Bilindiği üzere CES 2024 fuarı başladı. Kısaca bilgi vermek gerekirse CES, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olarak tanımlanabilir. Samsung ise bu fuarda, ‘’Ballie’’ olarak anılan yeni yapay zekâ destekli robotunu tanıttı. Yapay zekadan güç alan Ballie, çeşitli yeteneklere sahip olmakla birlikte, eski modeline göre birçok avantaj sağlıyor. Ballie, ilk tanıtıldığı zaman henüz bu kadar gelişmemişti. Ancak yeni model, yapay zekâ ile destekleniyor ve buna ek olarak bir hayli etkileyici özellikleri barındırıyor. Teknoloji tutkunu olan tüketiciler ise bu tarz bir donanıma sahip robotlara büyük rağbet gösteriyor.

 

Ballie Tasarım Özellikleri Neler?

Ballie, yapay zekâ ile desteklenen bir bowling topu büyüklüğünde robottur. Gelişmiş sensörlerle donatılan sarı renkli bu top, çarpışmalardan kaçınmak için kızılötesi sensörler barındırıyor. CES 2024 kapsamında güncellenen Ballie, etrafa zarar vermeden evin içerisinde dolanabiliyor. Ortamdaki diğer akıllı cihazları kullanabilmesi sayesinde tüketiciler için avantajlı bir kullanım sağlıyor. Üstelik evcil hayvanların en iyi dostu olarak kullanılabiliyor. Örnek olarak evdeki köpekleri veya kedileri eğlendirebiliyor.

 

Tüm bunların dışında Ballie ilk olarak CES 2020 sırasında tanıtıldı. Bununla birlikte tasarım özellikleri açısından mavi, yeşil, mor, turuncu ve sarı olarak satışa sunulacağı belirtiliyordu. Ancak CES 2024’te ekstra olarak renk konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Genel olarak Samsung Ballie, küre şeklindeki yapısına rağmen 4 tekerlek üzerindeymiş gibi çok rahat bir şekilde hareket edecek şekilde tasarlandı. 2024 güncellemesinde ise manevra kabiliyeti artırılarak yapay zekâ ile desteklendi.

 

Ballie ile Neler Yapılabiliyor?

İleti veya sesli olarak kullanılan Ballie, basit işleri yerine getirebiliyor. Ballie, sahip olduğu projeksiyon sayesinde akıllı cihazlardan video transferi sağlıyor. Videoyu yere, duvara veya farklı bir noktaya yansıtabiliyorsunuz. Bunun dışında kızılötesi sensörler robotun kumanda ile çalışan aygıtların denetilmesini sağlıyor. Örnek olarak Ballie’e seslenerek klimanın çalışmasını isteyebilirsiniz. Ballie’nin özellikleri sadece bunlarla sınırlı değil. Ballie’nin evde değilken ne yaptığını izleyebilirsiniz. Ballie’nin daha birçok avantajlı özelliği, tüketiciler için fazlasıyla cazip diyebiliriz.

 

Ballie Ne Zaman Satışa Sunuluyor?

Tüm bunların dışında Samsung’un tek yeniliği Ballie değil. CES 2024 kapsamında tanıttığı ürünlerden bir diğeri, üç boyutlu oyuncu monitörü oldu. Bu model, üzerindeki kamera ile önündeki kişileri takip edebiliyor, böylece gözlüksüz 3 boyutlu oyuncu deneyimi sağlıyor. 3 boyutlu monitörün ne zaman satışa sunulacağı konusunda net bir bilgi yok.

 

Sonuç olarak Samsung, bu sefer Ballie’i çok avantajlı özelliklerle geliştirdi. Henüz  piyasaya sürmedi ve bununla birlikte piyasaya sürülmesi durumunda nasıl bir fiyatlandırma sunulacağı konusunda bir bilgi yok. Ancak Samsung, bu yapay zekâ ile hayatı kolaylaştıracak çözümler sunmayı başardı. Cihazın ilgi göreceği çok açık. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.