Bilgisayar Samsung Sadece Oyunculara Özel Online Mağazası ‘’Game Portal’’ı Açtı!

Samsung Sadece Oyunculara Özel Online Mağazası ‘’Game Portal’’ı Açtı!

Samsung, Game Portal ile oyunculara yönelik bir hizmet sunmaya başladı. İşte uygulama hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar… 13-07-2023

Samsung’dan oyunculara büyük müjde! Tamamen oyun odaklı ürünleri içeren online mağazasını açtı. Samsung, Game Portal ile oyunculara yönelik bir hizmet sunmaya başladı. İşte uygulama hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

 

Güney Koreli teknoloji devi olan Samsung, oyunculara yönelik ürünlerle online mağazasıyla kullanıcılarının karşısına çıkmıştır. Şirket ise bu alanda ilk deneyimini sadece kendi ülkesinde kullanıcılara sunsa da ileriki zamanlarda birçok ülkede kullanıcıların karşısına çıkacağı tahmin ediliyor. Game Portal, tamamen oyun odaklı olarak önemli avantajlar sağlıyor.

 

Game Portal’ın sağladığı ürünler arasındaki akıllı telefon, televizyon, bilgisayar, oyun monitörleri, yüksek performans sağlayan SSD’ler ve daha fazlasını içeren geniş bir oyun aksesuarını içeriyor. Tüm bu ürünler içerisinden Game Portal platformunda erişilebilecek. Oyuncuların aradığı her şeyi kolay bir şekilde bulacakları bir internet sitesi olarak kullanıcılar açısından tek bir yer sağlayarak ihtiyaçları karşılıyor.

 

Samsung Game Portal ile Oyuncuların Karşısında

Samsung Game Portal üzerinden sağladığı cihazların birçoğunu sadece oyun cihazları olarak tasarlamaz. Oyun oynamaya elverişli olacak ve bazı oyun özellikleriyle üstün performans sağlayacak cihazlar arasından listelenir. Buna örnek verecek olursak, Samsung Galaxy S23 Ultra modeli diyebiliriz. Bu cihazlar bilindiği üzere kendi başına bir oyun telefonu değildir. Ancak Qualcomm firması tarafından geliştirilen Snapdragon 8 Gen 2 işlemci desteğiyle son mobil oyunlarını çalıştırma yeteneğine sahip olabilmektedir. Bununla birlikte Game Portal, platforma ilişkin olarak genel anlamda olumlu bir görünüşe sahiptir.

 

Game Portal Hangi Ülkelerde Kullanıma Sunulacak?

Game Portal platformunun kullanıma sunulduğu ülkelere baktığımızda, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Almanya, İspanya ve Brezilya gibi ülkeler diyebiliriz. Bu takvimde maalesef Türkiye yer almamaktadır ve ülkede hizmet vermeye başlayıp başlamayacağı da henüz bilinmiyor. Genel olarak bu portalda kullanıcılar açısından avantajlı bir hizmet verilmektedir. Game Portal içerisinde kullanıcılar oyunlarla birlikte kullanıcıların ihtiyaç duyacağı oyunlarla alakalı diğer satın alımları yapabilir.

 

Samsung, yaptığı resmî açıklamayla Accenture tarafından yapılan araştırmalara atıfta bulunmaktadır. Yapılan bu araştırmalarla oyun nüfusunun yarısı çapraz form oyuncusu olduğunu belirterek haftada ortalama olarak 16 saatini oyunla geçirdiğini söylüyor. Samsung genel olarak müşteri eğilimlerine yanıt vermeye odaklanıyor. Bununla beraber müşteri eğilimlerine yanıt vererek Game Portal’ı oyunlarla alakalı içeriklerde çeşitlilik sağlanıyor. Bununla birlikte kapsamlı bir platform olarak tasarlandığını belirtmektedir.

 

Game Portal’da Neler Var?

Game Portal’da uzman incelemeleri, ürün bilgileri, satın alma avantajlarıyla ürün kullanım fikirleri ve oyunlarla alakalı çeşitli içerikler bulunacaktır. Samsung Game Portal platformu ile kullanıcılar Samsung tarafından üretilen oyun donanımlarına ulaşabilir. Bununla birlikte ürünlerini de kolay bir şekilde satın almalarını sağlayacaktır. Tüm bu ürünler arasında TV, akıllı telefon, Odysses oyun monitörleriyle yüksek performanslı SSD yer alacak. Samsung Electronics D2C Merkezi Başkan Yardımcısı Olan Evelyn Kim ise bu konuda yeni açıklamalar yaptı.

 

Oyun tüketicilerin yaşam tarzı, hayatın önemli bir parçası haline gelmiştir. Kim ise Samsung oyun deneyimini geliştirme amacıyla çabalara devam edeceğini belirtmiştir. Bununla beraber oyun sektörü kapsamında hızlı şekilde büyüme gösteren sektörlerden birisi olduğunu belirtmiştir. Samsung, sektör içerisindeki liderliğini güçlendirmek adına çeşitli faaliyetler içerisinde yer almayı sürdürebilir.

 

Sonuç olarak Samsung, Game Portal ismini verdiği oyun mağazasını kendi web sitesi üzerinden erişilebilir kıldı. Şu an için 7 ülkede kullanıma sunulan Game Portal, oyun endüstrisine adım atarak oyun hakkındaki birçok içeriği bulunduruyor. Bu mağazanın asıl amacıyla birlikte oyuncular gerekli olacak yüzlerce cihazı bir araya getirerek işleri kolaylaştırıyor. Samsung’un bu hamlesi ticari açısından oldukça etkili olacağa benziyor.