Teknoloji Samsung Duyurdu: İşte Galaxy AI Alacak Modellerin Listesi!

Samsung Duyurdu: İşte Galaxy AI Alacak Modellerin Listesi!

. Şimdi ise Samsung, Galaxy AI alacak modellerin listesi yayınlandı. Listede 2022 Samsung modelleri de bulunuyor. İşte detaylar… 16-04-2024

Samsung Galaxy AI, çeşitli yapay zekâ özellikleri ile beraber tanıtılmıştı. Şimdi ise Samsung, Galaxy AI alacak modellerin listesi yayınlandı. Listede 2022 Samsung modelleri de bulunuyor. İşte detaylar…

 

Samsung, yeni yapay zekâsı Galaxy AI alacak modellerin listesini yayınladı. Liste içerisinde firmanın eski modelleri de bulunuyor. Hatırlamak gerekirse Galaxy AI özellikleri arasında, Circle to Search, canlı çeviri, anlık ağır çekim, ses kayıt ve web asistanı, chat asistanı, not asistanı ve yapay zekâ destekli kamera özellikleri bulunuyor. Samsung’un aktardığı bilgilere göre One UI 6.1 yazılım güncellemesinin önümüzdeki Mart ayının sonunda sunulması planlanıyor.

 

Galaxy S22 Serisi ile Tab S8 Tablet Modelleri

Teknoloji şirketleri, kendi yapay zekâ teknolojilerini üretmeye ve hatta bu teknolojileri kendi cihazlarına entegre etmeye başladı. Samsung ise bu teknoloji devleri arasına katıldı. Aynı zamanda şirket, yaptığı açıklamalarda 2022 modellerin, tabletlerin ve katlanabilir cihazların Galaxy AI alacak modeller listesine girdiğini açıkladı. İşte Galaxy AI alacak eski modeller:

 

  • Samsung Galaxy S22 5G
  • Samsung Galaxy S22 + 5G
  • Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
  • Samsung Galaxy Z Flip 4
  • Samsung Galaxy Z Fold 4
  • Samsung Galaxy Tab S8+
  • Samsung Galaxy Tab S8+
  • Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

 

Galaxy AI Yapay Zekanın Sunduğu Özellikler Nelerdir?

Samsung, yapay zekanın mobil olarak deneyimlenebilmesi için Galaxy AI adını verdiği yeni bir modeli deniyor. Şirket bu kapsamda ChatGPT ve Google Asistan benzeri bir kullanım sunmayı hedefliyor diyebiliriz. Galaxy AI, birçok farklı yapay zekâ işlevlerini yerine getirebiliyor. Bunlardan birisi, belgeleri ve mesajları gerçek olarak çevirebilmedir. Bir diğer özelliği, telefon görüşmelerini 13 farklı dilde çeviri yapabilmesi oldu. Aynı zamanda bu yapay zekâ, mesajları göndermeden tonu ayarlamak için mesajları yeniden yazma avantajı sağlıyor. Üstelik yapay zekâ kullanılarak düzenlenen fotoğrafları doldurma, ses transkripsiyonlarında konuşmacıları tanıma gibi çeşitli özellikler mevcut.

 

Genel olarak Galaxy AI, sadece yeni bir mobil zekâ çağına öncüllük etmeyi değil, yapay zekâyı daha erişilebilir hale getirerek kullanıcılara avantaj sağlamayı planlıyor. Bunun yanı sıra Samsung Electronics Mobil Dünya Başkanı ve aynı zamanda CEO’su olan TM Roh, tüm bu deneyimleri 2024 senesi içerisinde 100 milyondan fazla Galaxy kullanıcısına ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.