Telefon Samsung, Bazı Cihazlarda Güncelleme Desteğini Kesiyor: Galaxy A51 Modeli Desteklenmeyecek!

Samsung, Bazı Cihazlarda Güncelleme Desteğini Kesiyor: Galaxy A51 Modeli Desteklenmeyecek!

Samsung, bazı cihazlarında güncelleme desteğini kesiyor. Bu cihazlar arasında popüler olan Galaxy A51 LTE versiyonu öne çıkıyor. 08-02-2024

Samsung, bazı cihazlarında güncelleme desteğini kesiyor. Bu cihazlar arasında popüler olan Galaxy A51 LTE versiyonu öne çıkıyor.

 

Samsung, Galaxy S24 serisine 7 senedir güncelleme yapıyordu ancak şimdi güncelleme desteğini kestiği cihazları duyurdu. Yapılan bazı açıklamalara göre Samsung’un 4 farklı cihazı artık güncelleme almayacak. Bu cihazlar arasında olan Galaxy A51 LTE modeli ise Türkiye’de oldukça popüler bir model, ancak artık güncellenmeyecek. Bunun dışında kullanıcıları sevindiren bir diğer haber, A51 5G modelinin güncelleme almaya devam edeceği oldu. 4G modelinin ise ömrü tamamlanıyor.

 

Samsung Hangi Cihazlarda Güncelleme Desteğini Kesiyor?

Samsung’un güncelleme desteğini kestiği cihazlar genel olarak şu şekilde:

 

  • Galaxy W20 5G
  • Galaxy Tab S6 5G
  • Galaxy A51 LTE (Sadece Galaxy A51 LTE 5G versiyonu güncelleme almaya devam edecek)
  • Galaxy A01

 

Bu cihazlar arasında bulunan A01 ile tablet Tab S6 5G, uygun fiyatıyla birlikte birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Aynı zamanda Galaxy W20 modelinin Z Fold 2 cihazının Çin versiyonu olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani W20’ye güncelleme desteği kesilse bile Z Fold 2 cihazı dünyanın geri kalanında güncelleme almaya devam edecek diyebiliriz.

 

Galaxy A51 Modeli Artık Güncelleme Almayacak

2019 senesinin sonlarında tanıtılan A51, kısa sürede dünya genelinde popüler olmayı başaran cihazlardan birisi oldu. Aynı zamanda tam bir performans ürünü. 28 MP ana kamerası, 6,5 inç SUPER AMOLED ekranı, 8 GB RAM ve dört çekirdekli işlemcisiyle beraber sevilen özelliklere sahip. Bu sebeple desteğin kesilmesi Galaxy A51 cihaz sahiplerini üzen bir durum diyebiliriz.

 

Samsung Neden Güncelleme Desteğini Kesiyor?

Samsung markası dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri. Aynı zamanda düşük, orta ve üst segmentli birçok cihaz üretiyor. Ancak 2022’den beri birçok cihazında güncelleme desteğini kesme kararı verdi. Normal şartlarda Samsung, yeni tanıttığı akıllı cihazlarda 4 sene Android güncellemesi desteği ile birlikte 5 sene güvenlik güncellemesi veriyordu. Şimdi ise milyonlarca kişinin kullandığı Galaxy A51 modeli ile birlikte popüler birçok cihaz artık güncellenmeyecek. Bu karar ise yeni tüketiciler açısından önemli bir detay olabilir.