Telefon Samsung 2020 Telefonları Android Güncellemesi Almayacak: iPhone Kullanıcıları Şanslı!

Samsung 2020 Telefonları Android Güncellemesi Almayacak: iPhone Kullanıcıları Şanslı!

2020 senesinde piyasaya sürülen Samsung akıllı telefon modelleri, Android 14 güncellemesi almayacak. Bu durumda birçok popüler model olumsuz etkilenebilir. 28-11-2023

Teknoloji devlerinden birisi olan Samsung firması, 2020’de çıkan akıllı telefon modellerinin Android 14 işletim sistemine geçirilmeyeceğini açıkladı. Bununla beraber 2021 ve sonrasında çıkan tüm cihazlara güncelleme vereceğini söyledi. Bu açıklamayla birlikte Apple ve Google gibi rakiplerinin gerisinde kaldı diyebiliriz. Aynı zamanda Samsung, 2021 senesinde orta sınıf telefonları için tam 4 sene Android güncelleme sözü vermişti. Böylece kullanıcılar 4 sene boyunca cihazlarını en yeni Android özellikleriyle beraber kullanıma devam edebilecekti. Bununla beraber Google’ın tam olarak 7 sene Android güncellemesi yaptığını not düşelim.

 

2020 Samsung Cihazları Güncelleme Almayacak

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından birisi olan Samsung, 2020 model akıllı telefonlarını geride bırakıyor. Durum böyle olduğu zaman markanın bazı popüler modelleri güncelleme almayacak. Yani Samsung’un verdiği 4 sene Android güncelleme sözü, bu cihazlar için geçerli olmayacak.

 

Hangi Samsung Modelleri Güncelleme Almıyor?

Şirket 2020 modellerini geride bırakıyor. Bununla beraber birçok popüler telefon modeli güncelleme almıyor olacak. Android 14 güncellemesi almayacak cihazlar:
 

  • Galaxy Z Flip/Galaxy Z Flip 5G
  • Galaxy A71/A71 5G
  • Galaxy A51/A51 5G
  • Galaxy Tab S7/S7+
  • Galaxy Note 20/Note 20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy S20/S20+/S20 Ultra
     

Hangi Samsung Modelleri Android 14 Güncellemesi Alacak?

Türkiye’de Android 14 işletim sistemi alacak telefonlar belli oldu. Hatta bu telefonlar iddialara göre resmî olarak açıklandı. Bu cihazlar arasında Galaxy S23 serisi, S22 serisi, Galaxy Z Fold5, Galaxy A23 gibi popüler telefon modelleri bulunuyor. Hatta sadece telefonlar değil, Android 14 işletim sistemini alacak ilk tablet modelleri belirlendi. Galaxy Tab S7 FE, Galaxy Tab S9, S9 Plus, S9 Ultra, S8 Ultra modelleri bulunuyor. Aynı zamanda Galaxy Tab Active4 Pro 5G, Galaxy Tab A7 Lite ve S6 Lite cihazları da bu listeye eklendi.

 

Samsung’un Yeni Güncelleme Politikası

Diğer akıllı telefon markalarında olduğu gibi Samsung firmasının da kendi politikaları ve izlediği bir yol haritası bulunuyor. Bu durumda markanın güncellemeler konusunda aldığı kararlar sadece Samsung kullanıcılarını değil, tüm teknoloji severlerin dikkatini çekiyor. Bu politikalara göre Samsung Android 14 güncellemesi almayacak telefonlar arasında birçok popüler cihaz var. Güncelleme almayacak modeller eski Android versiyonunda kalmaya devam edecek. Cihazlara bulunan güvenlik güncellemeleri ise bir süre daha devam edebilir.

 

Apple Kullanıcılarının Avantajları

Samsung firmasının verdiği bu karar, kendi kullanıcılarına karşı olumsuz olarak yansıyacağı kesin. Çünkü Apple, tüm kullanıcılarına yeniliklerle dolu İOS avantajı ve uzun süreli güncelleme desteği sunuyor. İki dev firmanın bu stratejik savaşında Apple ön plana çıkıyor. Samsung’un güncelleme politikasında olan eksiklikler, Apple tercih edenlerin daha avantajlı bir konumda olmasına yol açıyor ve Apple kullanıcılarının avantajlarını artırıyor.

 

Sonuç olarak Samsung’un verdiği bu karar, milyonlarca kullanıcıyı olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Çünkü birçok 2020 popüler model akıllı telefonlar hala satışta ve birçok kişi bu cihazları tercih ediyor. Bununla beraber Apple, İOS güncellemelerini tam olarak 6-7 sene boyunca sürdürmeye devam ediyor. Durum böyle olduğu zaman Apple kullanıcıları, Samsung kullanıcılarına göre daha avantajlı bir duruma geliyor. Bu durumda artık kullanıcılar Samsung modelleri tercih etmeyi bırakabilir.