Sosyal Medya Popüler Online Alışveriş Sitesi Morhipo Kapatma Kararı Aldı!

Popüler Online Alışveriş Sitesi Morhipo Kapatma Kararı Aldı!

Boyner Holding, resmi olarak Morhipo için kapatma kararı aldı. 2011 senesinden bu yana satışlarını sürdüren Morhipo, artık Boyner Online'da faaliyetlerini sürdürecek. 12-10-2023

Boyner Holding, resmi olarak Morhipo için kapatma kararı aldı. 2011 senesinden bu yana satışlarını sürdüren Morhipo, Boyner çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyordu. Ancak kapatma kararı aldı ve kısa bir süre önce bunu herkese duyurdu.

 

Bilindiği üzere 2011 senesinde Boyner çatısı altında kurulan Morhipo, Türkiye’de bir ilke imza atarak yeni sezon ürünleriyle birçok kampanyayı bir araya topluyordu. Bu süreçte ilk popüler olan online alışveriş sitelerinden birisi olarak büyük bir satış potansiyeli elde etti. Ancak Morhipo, kullanıcılara gönderdiği mesajla 17 Ekim tarihiyle hizmetlerini tamamen sonlandıracağını söyledi.

 

Morhipo Hakları Nasıl Boyner’e Geçti?

Morhipo, ilk zamanlar Boyner Grup çatısı altında kurulan online alışveriş platformu olarak ticari hayata giriş yapmıştı. 2020 senesinde ise Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş ile birleştirildi. Yapılan bu birleşme ile birlikte morhipo.com, eskisi gibi hizmetlerine devam etti ve hatta günümüze kadar hiçbir değişiklik yapılmadı. Durum böyle olduğunda diğer online alışveriş sitelerinden geri kaldı diyebiliriz. Bunun dışında iddialara göre 2017 senesinde Boyner’in Morhipo’nun hissesinin yarısını satacağı söylentisi vardı. Ancak bu hisse satılmadı ve Boyner Grup Mağazacılık ile birleştirildi.

 

Normal şartlarda Morhipo sitesinin kapanması beklenmedikti çünkü beş ana kategoride binlerce markanın ürünlerini satışa sunuyordu. Beymen, Vakko, Mango, Zara, Nike, Adidas, Louis Vuitton, Gucci gibi birçok popüler markayı barındıran bir site olarak kendi markasının ürünlerini de satıyordu. Üstelik sitede birçok avantajla birlikte bir zamanlar Türkiye’nin en popüler e-ticaret platformlarından biri olmayı başarmıştı. Hatta iddialara göre 2022 senesinde Morhipo’dan 17 milyondan fazla sipariş verildiği söyleniyor.

 

Morhipo Ne Zaman Kapanıyor?

Morhipo, giyim mağazası konseptiyle birlikte e-ticarete adım atmıştı. Sadece giyim değil ev eşyası, kozmetik ve devamında çeşitli kategorilerde kullanıcılara hizmet verdi. Üstelik sadece Türkiye’de değil yurt dışında da satış yapıyordu. Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan gibi ülkelerde faaliyetlerini sürdürdü. Ancak Boyner Holding, aldığı kararla birlikte Morhipo faaliyetlerine son verdi. Hatta morhipo.com sitesinin kapanış bilgisi kullanıcılara atılan mail ve SMS aracılığıyla tam olarak netlik kazanmış oldu. Artık morhipo.com, boyner.com.tr sitesi ile birlikte birleştirilecek. Bununla birlikte, Morhipo, kendi sitesinde yayınladığı bir yazı ile artık yeni adreslerinin boyner.com.tr olduğunu söyledi.

 

Yapılan açıklamayla birlikte Morhipo tamamen Boyner Online’a taşınıyor. 17 Ekim tarihiyle sadece sitede değil uygulamasında da satış olmayacak. Alışveriş yapan kullanıcılar ise ürünleri hakkındaki detayları Boyner Çağrı Merkezi üzerinden alabilecek.

 

Morhipo Neden Kapanıyor?

Bilindiği üzere Morhipo, 2020 senesinde tüm haklarını Boyner’e devretti. Fakat üç senedir Morhipo tarafından herhangi bir değişiklik yaşanmıyordu yani güncelleme, yenilik vs. gelişmeler olmadı. Bundan yola çıkarak Morhipo satışlarının düşmesi söz konusu olabilir. Günümüzde yaşanan bu karar ise, senelerdir faaliyetlerini sürdüren Morhipo için yolun sonu diyebiliriz. Genel olarak sitenin neden kapandığı konusunda net bir açıklama yok. Boyner ise bu konuda online üzerindeki gücünü geliştirmek için iki online platform değil de sadece tek bir platforma odaklanmak istediğini belirtti. Bu sebeple Morhipo, Boyner Online’a taşınacak ve artık alışverişler Boyner online sitesi üzerinden yapılacak.

 

Morhipo için yapılan bu değişiklikle birlikte müşteriler açısından olumsuz bir durum söz konusu olmayacak. Çünkü Morhipo müşterileri, alışverişlerine Boyner online sitesi üzerinden devam edebilecekler. Artık Morhipo ile Boyner e-ticaret faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayacak. Böylece Morhipo’nun 12 senelik e-ticaret hizmetleri tamamen sonlanmış olacak. Kullanıcıların bu karara nasıl tepki verecekleri ise şimdilik bilinmiyor.