Sosyal Medya PlayStation Store En Popüler Oyunlara Zam Yapıyor!

PlayStation Store En Popüler Oyunlara Zam Yapıyor!

PlayStation, dijital mağazası olan PlayStation Store’da en popüler oyunlara zam yaptı. Bu oyunlar içerisinde Mount & Blade 2: Bannerlord ve Resident evil gibi birçok popüler oyun yer alıyor. 16-11-2023

PlayStation, dijital mağazası olan PlayStation Store’da en popüler oyunlara zam yaptı. Bu oyunlar içerisinde Mount & Blade 2: Bannerlord ve Resident evil gibi birçok popüler oyun yer alıyor.

 

Bilgisayar oyunlarına yapılan zamlar oyun konsollarına da bulaştı. PlayStation Store, birçok oyunun fiyatını güncelledi. Hatta birçok oyun 2.000 TL seviyesini aştı. Son dönemde birçok oyunda dev zamlar görmeye başlamıştık. Özellikle Steam’da kur güncellemeleriyle birlikte devamlı olarak zam haberi gelmişti. Hatta Steam 20 Kasım tarihiyle Dolar cinsinden satış yapacağını duyurmuştu. Tüm bu gelişmeler PlayStation Store’yi etkiledi. Birçok oyunun Türkiye fiyatında büyük zamlar oluştu. Son zamanların en popüler oyunlarından olan Marvel’s Spider Man 2 gibi oyunlara zam geldi.

 

PlayStation Store’da Zamlanan Oyunlar Hangileri?

PlayStaion, yüzlerce oyuna zam yaptı. Bununla beraber öne çıkan bazı oyunların eski fiyatlarıyla birlikte yeni zamlanan fiyatlar arasında büyük farklar var. Yeni fiyat güncellemeleri ardından Marvel’s Spider Man 2 eski fiyatı 799 TL’den 1499 TL’ye çıktı. Hikayesiyle birçok oyuncuyu çeken The Last of Us Part 2 ise artık 399 TL değil. Yeni fiyatı 749 TL olarak güncellendi. Uygun fiyat aralıklarından büyük bir zam alan popüler oyunlardan bir diğeri, Batman: Arkham Collection oldu. Zamdan öncesinde 3 oyunu tek bir arada paket olarak 529 TL fiyatıyla satın alınıyordu. Zamdan sonra oyun serisi 1.099 TL’ye çıktı.

 

Bazı Oyunlara %90 Zam Geldi

PlayStation Store’da en fazla indirilen oyunlardan bir diğeri Elden Ring olmuştu. Dünyanın en popüler oyunu zamlanarak 1.049 TL’den 1.899 TL’ye kadar artış gösterdi. Üstelik tüm bu zamlar ‘’Black Friday’’ indirimleri yaklaşırken yapıldı. Bunun dışında zam gelen bazı oyunlar şu şekilde:

 

  • Demon’s Souls, eski fiyatı 1099 TL’den 1999 TL’ye yükseldi.
  • Sleeping Dogs eski fiyatı 134 TL’den 549 TL’ye yükseldi.
  • Sonic Frontiers eski fiyatı 899 TL’den 1699’ye yükseldi.
  • Death Stranding Director’s Cut Deluxe eski fiyatı 529’TL’den 1099 TL’ye yükseldi.
  • Uncharted: Hırsızlar Mirası eski fiyatı 439 TL’den 899 TL’ye yükseldi.
  • Mortal Kombat XL eski fiyatı 499 TL’den 899 TL’ye yükseldi.
  • Like a Dragon: Ishin eski fiyatı 899 TL’den 1699 TL’ye yükseldi.
  • Little Nightmares 1&2 oyunları 499 TL’den 899’ye yükseldi.

 

Tüm bu oyunlara ek olarak birçok PlayStation oyununa zam geldi. İndirimlere sadece 2 gün kala yapılan bu zamlara birçok tepki yağdı. PlayStation oyuncuları X platformunda düşüncelerini belirttiler. Ekstra olarak zam gelmeyen bazı popüler oyunlarda var. Örnek olarak Gran Turismo 7 oyunu güncel olarak 600 TL bandında ilerliyor. Yani zam gelmeyen bazı popüler oyunlar hala aynı fiyattan satışa devam ediyor.

 

Tüm Resident Evil Oyunları Fiyat Yükselişine Dahil Oldu!

En popüler oyun kategorisinde yer alan Resident Evil serisi, büyük bir zamla karşılaştı. Resident Evil 2, 749 TL’ye yükseldi. Ardından Resident Evil 3, 549 TL ve Resident Evil 7 oyunu 349 TL oldu. Resident Evil 7-8 Gold ise 799 TL’den 1499 TL’ye yükseldi. Tüm bu zamlar Resident Evil oyun serisinin neredeyse tamamını etkiledi diyebiliriz.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse oyun fiyatlarında meydana gelen bu artışlar hem oyun endüstrisini hem de oyuncuları yoracak gibi görünüyor. PlayStation, tüm bu zamları Black Friday indirimi öncesinde yaptı. Yani oyun fiyatları, Black Friday döneminde tekrardan indirime girebilir. Bu sebeple oyun satın almak için Black Friday dönemini beklemenizi tavsiye ediyoruz.