Teknoloji PlayStation 5’e Yeni Güncelleme Geliyor! DualSense Kontrolcüsü Değişiyor

PlayStation 5’e Yeni Güncelleme Geliyor! DualSense Kontrolcüsü Değişiyor

Sony, PlayStation 5’e gelecek yeni güncelleme hakkında bazı bilgiler verdi. DualSense’te ses iyileştirmeleri dahil olmak üzere birçok kullanıcı sorunu gideriliyor. 08-02-2024

Sony, şimdilik beta olarak çıkan ve yakın zamanda herkes için gelmesi düşünülen güncelleme hakkında bazı bilgiler verdi. Bu güncelleme şimdilik sadece bazı seçili ülkelerdeki kullanıcılar tarafından deneyimleniyor. Sony, önümüzdeki aylarda bu güncellemelerin tüm dünyaya kullanıma sunacağını belirtiyor. Bu güncelleme ile PlayStation 5’e DualSense kontrolcüleri başta olmak üzere çeşitli yenilikler geliyor. Bu konunun dışında ise bazı sistemsel değişiklik ve ekran paylaşımında iyileştirmeler de bekleniyor.

 

DualSense Hoparlörleri ve Mikrofonlarına Güncelleme Geliyor

PlayStation 5 için yapılan en önemli güncelleme, daha kaliteli hoparlör ve mikrofona gelecek yapay zekâ özellikli gürültü önleme oluyor. Bu özellikler DualSense Edge kontrolcülerinde yapılan en önemli güncelleme diyebiliriz. Güncelleme ile birlikte artık kumanda da bulunan hoparlörden daha yüksek ses kalitesi alınabiliyor. Böylece oyuncular, oyun içerisindeki sesli sohbetlerini daha kaliteli ve net bir şekilde duyabilecek.

 

PlayStation 5 kontrolcüsüne gelen bir diğer önemli özellik, mikrofon kısmı ile ilgili. Gelişmiş gürültü engelleme özelliği, yeni bir yapay zekâ modeli ile yapılıyor. Özellikle arka plan gürültüsü ve oyun seslerini önemli derecede bastırıyor. Böylece oyunlarda ve sohbet kısmında daha iyi sesli deneyim mümkün hale geliyor.

 

PlayStation 5 Güç Göstergesi Parlaklığı Azaltılıyor

PlayStation 5 DualSense dışındaki yeniliklere göre, güncellemede ekran paylaşımında bazı farklılıklar yapılıyor. Yeni güncellemede ekran paylaşımı yapıldığı zaman izleyiciler, oynayan kişi ile etkileşime girebiliyor. İzleyiciler emoji tepkileri verebiliyor veya ekrana bir şeyler çizebiliyor. Ancak bu özellik, paylaşım yapan kişi talebine göre değişiyor. Bununla beraber Sony, izleyicilerin oyun içerisindeki belirli bölgeleri veya objeleri vurgulayabileceğini, bu şekilde oyun oynayan kişiye yardımcı olabileceklerini belirtiyor. Emoji özelliğinin ise sadece destekleyici olacağını ifade ediyor.

 

Genel olarak, yeni güncelleme ile gelen son özellik konsolun güç göstergesi ile alakalı diyebiliriz. Oyuncular, cihaz çalışırken çıkan ışığın parlaklığını kolayca ayarlayabilecek. Bu ise sistem ayarları üzerinden üç farklı şekilde görülecek. Kullanıcılar, sistem ayarlarından düşük, orta veya yüksek parlaklıkta tercih yapabilecek.

 

PlayStation 5 Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Yeni güncellemelerin ilk beta versiyonu 6 Şubat tarihi ile belirli ülkelerdeki davetli kullanıcılar için aktifleştirildi. Bu ülkeler Japonya, Kanada, Almanya, Amerika, Fransa ve İngiltere oldu. Bu ülkelerde yaşayan bazı kullanıcılar e-posta daveti ile birlikte yeni PlayStation 5 özelliklerini test etmeye başladı bile. Yapılan değişimlerin nasıl karşılanacağı konusunda henüz bilgi yok.

 

Sonuç olarak yeni güncellemelerin en önemli kısmı yapay zekâ kısmı olabilir. Sony yöneticilerinden olan Hideaki Nishino, yapay zekâ teknolojilerinin sağladığı katkılarla kullanıcı deneyimini önemli şekilde artıracağını söylüyor. Özellikle yapılan bu güncellemeler, rekabetçi oyunlarda performans artırıyor.